TONI GREBLA neaga acuzatiile: Nu am participat la constituirea unui grup INFRACTIONAL

Judecatorul Curtii Constitutionale TONI GREBLA a negat ca ar fi implicat in organizarea unui grup infractional de export ilegal in Rusia, pentru care este URMARIT PENAL, informeaza postul B1 Tv. 

„Din toate acuzatiile vagi, una este care creaza probleme deosebite: constituirea unui grup infractional pentru operatiuni de export in Rusia si alte tari, dar mai ales Rusia, cu care noi avem un embargo de export, iar Rusia nu mai importa produse romanesti de 4-5 ani, de cand s-au deteriorat relatiile politice dintre cele doua tari. In ce context as fi putut gandi macar ca poate fi realizat un export in Rusia? Eu aveam atunci calitate de demnitar, eram judecator la CCR, daca sa zicem, as fi intentionat sau as fi fost cooptat intr-un grup infractional pentru o asemenea infractiune, cred ca ar fi fost datoria organelor de informatii SRI si SPP sa ma avertizeze impotriva acestui pericol. Demnitarii beneficiaza de protectie si trebuie sa fie informatii in legatura cu injuriile pe care le desfasoara sau actiunile in care intra voit si nevoit. Nu am participat si nu s-a constituit niciun grup infractional de cazul acesta, eu nu-l cunosc pe cetateanul turc despre care se vorbeste, nu am auzit niciodata de el ”, a spus Grebla intr-o interventie telefonica la postul B1Tv. 

CITESTE SI: ZEGREAN: GREBLA a recunoscut ca povestea cu ROCHIILE, CAPSATOARELE si restul este adevarata 

„Pe Savoiu il stiu de peste 20 de ani, el fiind gorjean, provine dintr-o familie in care bunicul lui a fost prefect de judet, am avut o relatie foarte buna, dar ocazionala, ne vedeam o data la 3 ani, dar nu am discutat niciodata posibile afaceri, nici nu stiu daca el face afaceri, eu nu fac si nici nu ma pricep”, a continuat acesta.  Despre rochiile pe care le-ar fi primit mita pentru sotia sa, judecatorul a spus ca nu stie nici macar daca au fost primite.

„Eu nu le-am primit, inca nu am discutat cu sotia mea pentru ca nu am ajuns acasa, dar in luna noiembrie, cand este ziua ei onomastica, pe 8 noiembrie, este posibil ca finul sa ii fi facut cadou rochii cu aceasta ocazie. Asta nu inseamna infractiune, ca sa fie numita spaga trebuie sa fie legate si de anumite activitati ilicite”, a mai spus acesta. 

„Le-am spus colegilor mei ca restul acuzatiilor nu au nicio legatura cu mine, nu pot sa stiu daca sotia o fi primit cadou sau nu, nu-mi amintesc de capsatoare, in campanie iti trebuie multe, nu poti sa stii daca s-au luat sau nu. Aceste acuzatii sunt foarte vagi”, a completat judecatorul.  „Eu n-as fi acceptat in viata mea publica sa ma deplasez cu elicopterul la o nunta”, a continua GREBLA. 

CITESTE SI: DNA: TONI GREBLA, IULIAN IANCU, LUCIAN SOVA, Horia Hahaianu si alte cinci persoane sunt URMARITE PENAL 

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost dus, joi dimineata, cu mandat la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Potrivit unor documente ale procurorilor, in perioada 2010-2015, TONI GREBLA ar fi cerut si primit de la finul sau, omul de afaceri gorjean Ion Bircina, mai multe foloase necuvenite, atat in perioada in care a fost senator, respectiv pana in 18 decembrie 2013, cat si dupa ce si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala.

Judecatorul  este acuzat ca, incepand din august 2014, ar fi facut demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre omul de afaceri ION BIRCINA si CONSTANTIN BARTOLOMEU SAVOIU, cunoscut ca “Generalul”.

CITESTE SI: DECLARATIA de AVERE a lui TONI GREBLA, judecatorul CCR URMARIT PENAL 

TONI GREBLA mai este suspectat ca, in perioada 2010-2015, “a exercitat in fapt activitati specifice calitatilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societatii) si director general (activitati comerciale), in mod ocult si prin interpusi, incalcand dispozitiile de incompatibilitate prevazute de articolul 102 lit. b si c raportat la art.110 si art.82 alin. 1 lit. a din Legea nr.161/2003 (privind incompatibilitatile judecatorului de la Curtea Constitutionala si senatorului)”, potrivit procurorilor.

Sursa foto: adevarul.ro