TONI GREBLA: Voi lua o DECIZIE in zilele urmatoare in privinta DEMISIEI de la CCR

Judecatorul TONI GREBLA a declarat duminica seara la postul B1 TV ca va decide in zilele urmatoare va decide daca va demisiona de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

“Este regretul vietii mele, nu as fi vrut sa traiesc aceste clipe. Decizia nu e deloc simpla, daca demisionez inseamna ca mi-as recunoaste vina, iar mie nu mi-au fost aduse la cunostinta acuzatiile, iar daca nu demisionez, inseamna ca tin foarte mult la acest scaun. In urmatoarele zile voi lua o decizie, una inteleasa, sper”, a spus Grebla.

Judecatorul CCR a dat si lamuriri despre crescatoria pe care o detine in judetul Gorj, perchezitionata zilele trecute de procurorii DNA.

“Acea ferma de struti este o gospodarie asezata in extravilanul unei localitati rurale din Gorj, perchizitionata, unde au fost gasiti sapte struti, 20 de gaini, sapte rate si patru gaste. Asta este toata ferma. Nu cred ca poate fi numita ferma, este un lucru la care ne-am asociat trei persoane si am vrut sa realizam un loc unde sa ne putem retrage din cand in cand la tara si sa beneficiem de anumite produse”, a spus TONI GREBLA.

Citeste si: Toni Grebla spune ca ferma din Gorj nu este a lui. Autoritatile locale nu au emis autorizatie pentru ridicarea casei de vacanta, dar incaseaza impozit pentru ea

“Eu, din 22 decembrie 1989, de cand sunt in viata publica nu am desfasurat niciun fel de activitate comeciala. Nu am actiuni, nu stiu cum se face un ordin de plata. Eu nu ma pricep la afaceri, puteam sa le fac direct din 22 decembrie, cand toata lumea a incercat macar o afacere. Eu n-am incercat, pentru ca n-am vrut sa combin viata publica cu viata comerciala”, a adaugat judecatorul CCR.

El a mai explicat si cum a ajuns sa fie nasul lui Dan Bircina, pus sub acuzare pentru cumparare de influenta, in forma continuata, constituirea unui grup infractional organizat si dare de mita.

“Eu sunt din Targu Jiu, o localitate cu 80.000 de locuitori, si acolo nu poti sa faci abstractie de comunitatea roma. Ei au nevoile lor si trebuie sa fii atent la nevoile lor. Eu am lucrat in a-i sprijini cu eliberare de acte. Cand am acceptat sa fiu nas la fiica lui Dan Bircina, care s-a casatorit cu presedintele tineretului de la partida romilor. A fost o nunta absolut decenta. Imaginile difuzate in presa nu sunt de la acea nunta, ci de la a doua, ca fata s-a recasatorit, iar eu nu i-am mai fost nas si la a doua nunta. Eu ii cunosc pe mai toti cei din Targu Jiu, pentru ca v-am spus ca este o localitate mica”, a completat acesta.

Citeste si: TONI GREBLA neaga acuzatiile: Nu am participat la constituirea unui grup INFRACTIONAL

Judecatorul Curtii Constitutionale TONI GREBLA a fost dus, joi dimineata, cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.