Toni Grebla, votat de Senat ca judecator la Curtea Constitutionala

Toni Grebla, senator PSD, a fost votat, luni dupa-amiaza, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, in locul Iuliei Motoc. Senatul a aprobat, cu 123 de voturi pentru si doar doua impotriva, propunerea PSD in ce priveste nominalizarea social-democratilor pentru Curtea Constitutionala.

“Nu este foarte usor sa imi iau ramas-bun de la colegii alaturi de care am lucrat atata vreme in Senatul Romaniei”, a spus Grebla, dupa incheierea votului.

Toni Grebla urmeaza sa isi dea demisia din Senat si va ocupa functia de judecator al CCR, dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO, pentru urmatorii 6 ani, el urmand sa activeze la Curtea Constitutionala pana in anul 2019.

Senatorul PSD a fost propus judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, din partea social-democratilor, dupa ce Lucian Bolcas a anuntat ca refuza nominalizarea.

Juristul Toni Grebla, in varsta de 60 de ani, este senator PSD din anul 2008 si fost presedinte al comisiei juridice a Senatului, in primul mandat.

Senatorul PSD a fost avocat in Baroul Gorj, in anii ’80, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul 1978.

Sursa foto: realitatea.net