TONY BLAIR este acuzat de “NARCISISM” si “COMPLEX MESIANIC”

TONY BLAIR sufera de “NARCISISM” si “COMPLEX MESIANIC”, intorcand spatele Marii Britanii, afirma scriitorul ROBERT HARRIS, un fost prieten al fostului PREMIER BRITANIC, relateaza ziarul The Independent in editia electronica de miercuri.

Potrivit publicatiei, autorul bestsellerului “FATHERLAND” (Patria), un fost jurnalist politic care l-a cunoscut pe TONY BLAIRin 1992, afirma ca este “imposibil sa regasesti omul de-acum in omul pe care l-am cunoscut”. Dar ROBERT HARRIS s-a transformat intre timp intr-unul dintre cei mai duri critici ai fostului premier, despre care afirma ca “a devenit cel mai bun prieten al lui George Bush” si ca este “puternic interesat sa faca bani”.

In 2007, el a scris o carte, “The Ghost” (Fantoma), despre un fost PREMIER BRITANIC care risca sa fie adus in fata Curtii Penale Internationale (CPI) pentru presupuse CRIME de RAZBOI pe care le catalogheaza anterior undeva “intre realitate si fictiune”.

Citeste si: Tony Blair, in vizita la Victor Ponta

Intr-un interviu pentru revista britanica Total Politics, ROBERT HARRIS afirma ca publicul britanic nu-l va ierta niciodata pe TONY BLAIR pentru ca a abandonat democratia din tara sa, ca “un om relativ tanar pe plan politic”, pentru a-si “petrece timpul cu o multime de oameni bogati in America”.

“Consider tragic acest lucru. Este arogant din partea mea sa o spun, dar nu pot sa cred ca nu simte macar un element de tragedie in faptul ca un om relativ tanar pe plan politic se rupe de DEMOCRATIA BRITANICA in felul in care a facut-o el”, afirma scriitorul, apreciind ca TONY BLAIR ar fi putut reveni ca ministru de Externe sau lider de partid.

“Cine ar fi crezut ca va deveni cel mai bun prieten al lui George Bush, ca va vrea sa continue sa bombardeze oameni si ca va fi atat de puternic interesat sa faca bani si sa traiasca aceasta viata ciudata alaturi de miliardari super-bogati pe iahturi si avioane private?”, continua ROBERT HARRIS, adaugand ca el nu a intrevazut aceste lucruri.

Citeste si: MARTIN HARRIS: ROMANIA este un punct de STABILITATE in aceasta zona 

“Este un cliseu sa spui ca majoritatii politicienilor i se urca puterea la cap atunci cand o detin mai mult de sase-sapte ani, ca devin membri ai unui club si se deconecteaza de la realitate, dar cred ca in TONY BLAIR existau lucruri de care poate nu ne dadeam seama la vremea respectiva – NARCISISM, un COMPLEX MESIANIC – care nu au facut decat sa accelereze aceasta miscare interioara”, afirma ROBERT HARRIS.

Publicatia precizeaza ca un purtator de cuvant al Biroului lui TONY BLAIR nu a fost disponibil, imediat, sa comenteze aceste critici dure.

Sursa foto: bbc.co.uk