Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat “reluarile instantanee” din transmisiunile sportive, a murit la 81 de ani

Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat "reluarile instantanee" dintransmisiunile sportive, a murit la 81 de ani

Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat “reluarile instantanee” din timpul transmisiunilor sportive, in urma cu 51 de ani, a murit duminica, la domiciliul sau din Palm Desert, California, la varsta de 81 de ani. 

Potrivit lui Tracy Soiseth, fiica lui Tony Verna, regizorul suferea de leucemie acuta limfoblastica, potrivit hollywoodreporter.com.

Tony Verna a folosit pentru prima data conceptul de reluare instantanee in timpul transmisiunii televizate a meciului de fotbal american dintre echipele Army Black Knights si Navy Midshipmen, de postul TV CBS, pe 7 decembrie 1963, dupa ce a descoperit o metoda tehnica de a retransmite imediat continutul video care tocmai fusese inregistrat.

Citeste si: S-A LANSAT O NOUA TELEVIZIUNE DE STIRI

Reluarile au devenit rapid o obisnuinta in timpul tuturor transmisiunilor sportive, dar, la acel moment, conceptul era atât de nou incât comentatorii sportivi au fost nevoiti sa ii avertizeze pe telespectatori ca urmaresc o inregistrare si ca echipa Army Black Nights nu inscrisese din nou.

Verna a fost implicat, de asemenea, in alte evenimente televizate importante, inclusiv jocuri olimpice si concertul caritabil de mare amploare Live Aid din 1985.

in 1995, Tony Verna a fost rasplatit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, n.r.) cu premiul pentru intreaga cariera.