Top 10 al celor mai fiabile mașini din 2018. Clasamentul realizat de Consumer Reports

Topul celor mai fiabile mașini, realizat în fiecare an de publicația Consumer Reports din Statele Unite, nu a produs surprize de proporții în 2018: așa cum se întâmplă de ceva vreme încoace, și această ediție este dominată de japonezi.

Datele folosite la întocmirea clasamentului acoperă peste 500.000 de automobile fabricate în perioada 2000-2018, fiind culese prin intermediul unor chestionare completate de proprietari, aceștia fiind întrebați despre 17 chestiuni ce pot fi problematice (defecțiuni ale sistemului de frânare sau la cel de transmisie, garanția unor piese etc).

Apoi, cei de la Consumer Reports combină aceste informații cu rezultatele din drive-test, sondajul care măsoară gradul de satisfacție a șoferilor și cu testele de siguranță pentru a întocmi un punctaj final. În ediția din 2018, Toyota are șapte modele în topul celor mai fiabile mașini, ocupând inclusiv prima poziție – cu SUV-ul GX de la divizia să de lux, Lexus.

Este pentru al șaselea an consecutiv când japonezii se află pe primele două locuri în acest clasament. “Lexus reprezintă un exemplu excelent al modului în care un model de lux, dotat cu multe inovații tehnologice, poate fi și fiabil”, arată cei de la Consumer Reports, care adaugă că mașînă este rapidă și silențioasă pentru un SUV, fiind de asemenea spațioasă și comodă. Celelalte trei locuri în clasament sunt ocupate de Mazda, Kia și Honda.

Iată top 10 cele mai fiabile mașini, ediția 2018:

1. Lexus GX

2. Toyota Prius C

3. Toyota Prius Prime

4. Mazda MX-5 Miata

5. Toyota Corolla

6. Lexus NX

7. Toyota Prius

8. Honda Fit

9. Kia Sedona

10. Toyota Highlander.

Sursă foto: autovit