TOP 10 AL CELOR MAI INFRICOSATOARE CASTELE DIN LUME – Nu lipseste CASTELUL BRAN!

CASTELELE au captat dintotdeauna imaginatia tuturor, din pricina misterului ce le inconjoara. De multe ori, pentru a atrage turisti curiosi, castelele sunt promovate ca fiind locuri INFRICOSATOARE, cu o istorie intunecata – de la prizonieri uitati, pana la inamici trasi in teapa si fantome care umbla nestingherite pe coridoare. In continuare va prezentam clasamentul celor mai INFRICOSATOARE CASTELE din lume.

10. Castelul Belcourt – Newport, Rhode Island, SUA

Constructia a fost inceputa in 1891, fiind terminata in 1894. La origini, a fost locuinta de vara a lui Oliver Hazard Perry Belmont, care a proiectat acest castel cu puternice accente din Franta renascentista si decor gotic, dandu-i astfel un aer infricosator. Castelul a fost cumparat, in 1956, de familia Tinney, fiind adorat de Harold Tinney. Astazi, se spune ca fantoma lui bantuie prin cladire, deoarece nu s-a putut desparti de mult-iubitul sau camin. Castelul este scos la vanzare, pentru suma de 7,2 milioane dolari.

9. Castelul Chillingham – Northumberland, Anglia

Este unul dintre multele castele din Anglia etichetate ca fiind „cel mai bantuit”. Cea mai des intalnita fantoma semnalata de localnici este Baiatul Albastru. Se pare ca preferata sa este Camera Roz, deoarece numai aici a fost vazuta stafia. Musafirii cazati in aceasta camera au spus ca au auzit un geamat prelung, urmat de strafulgerari de lumina albastra sau un cerc luminos de culoare albastra deasupra patului. La finalul unor lucrari de renovare, au fost descoperite cadavrele unui adult si a unui baietel, zidite intr-un perete de caramida, gros de peste 3 m. Dupa aceasta descoperire, fantoma a disparut, ceea ce i-a facut pe multi sa creada ca spiritele au trecut in odihna de veci. Recent, proprietarii castelului au spus ca stafiile s-au intors. Nimeni nu poate spune cu precizie daca este adevarat sau daca incearca sa recastige turistii pierduti.

CITESTE SI: TOP 10 CELE MAI FRUMOASE HOTELURI DE GHEATA DIN LUME 

8. Castelul Predjama – Slovenia

Datand inca din 1274, Predjama are un trecut tulburat. Legenda spune ca un baron din secolul XV, celebru pentru hotiile sale, a fugit de razbunarea unui imparat roman si, impreuna cu familia sa, s-a retras in acest castel. Cand imparatul a descoperit ascunzatoarea, a distrus intreg castelul, omorandu-i pe cei aflati inauntru. Predjama a fost reconstruit in 1511, insa nu a durat prea mult – a fost daramat de un cutremur. Pentru o a treia oara, a fost recladit in 1567 si a ramas in acea forma, pana in zilele noastre.

 7. Castelul Moosham – Unternberg, Austria

Castelul Moosham este cunoscut si sub numele de Castelul Vrajitoarelor, din cauza trecutului sau sangeros. Constructia a fost martora la moartea a mii de femei tinere acuzate de vrajitorie, torturate si omorate. Acestea au fost chinuite in camere de tortura macabre, din temnitele situate in adancurile castelului. Moartea atator tinere a reprezentat cea mai insangerata judecata de vrajitorie a Austriei.

6. Castelul Dunluce – Irlanda de Nord

Castelul a fost construit periculos de aproape de marginea stancii de pe coasta de nord Antrim. In 1586, a existat o uriasa disputa de familie asupra constructiei, care a dus la spanzurarea supraveghetorului castelului. De atunci, a tot fost vazuta fantoma lui, cu o pelerina de culoare violet si inconfundabilul par prins in coada, colindand coridoarele castelului. In 1639, bucataria castelului s-a prabusit in mare, astfel ca au murit toti servitorii aflati acolo in acel moment. Astazi, turistii spun ca simt din senin curenti de aer rece in anumite zone din castel, iar vanzatorii de la magazinul de suveniruri spun ca se misca mereu cartile de pe rafturi si ca radioul se porneste singur.

5. Castelul Bodelwyddan – Wales

In 1829, proprietarul de atunci al castelului, Sir John Hay Williams, a descoperit oase umane langa unul dintre semineuri. La momentul respectiv, castelul era in proces de restaurare, dar macabra descoperire nu a oprit lucrarile. Proprietarul a ordonat continuarea activitatilor, asa ca oasele au fost uitate. De atunci, satenii spun ca se aud soaptele fantomelor, ca pot fi vazute figuri incetosate, ba chiar au fost semnalate si fantome cu tinuta de cavaler. Toate acestea au contribuit la formarea reputatiei de „cel mai bantuit castel din lume”, intr-o anumita perioada.

CITESTE SI: Topul celor mai spectaculoase hoteluri unde te poti caza in 2015. GALERIE FOTO 

4. Castelul Edinburgh – Scotia

Castelul Edinburgh este localizat intr-unul dintre cele mai bantuite orase din Europa, fiind caminul unor spirite de-a dreptul interesante. Turistii sustin ca se aude un sunet de tobe indepartate, desi nu multi oameni chiar au vazut tobosarul cu ochii lor. Se presupune ca fantoma este a unui tobosar ramas fara cap, in urma atacului unor invadatori de demult. In Castelul Edinburgh exista si spirite de animale, care bantuie pe holuri, explicatia stand in cimitirul de animale care este pe domeniul castelului. Cel mai ciudat fenomen care are loc aici este Focul Sfantului Elmo, vazut pe inaltimile fortaretei. Fundatia veche de 900 de ani este construita pe ramasitele unui vulcan stravechi.

3. Berry Pomeroy – Devon, Anglia

Si despre Berry Pomeroy spun localnicii ca este cel mai bantuit castel din Anglia, acesta avand o fantoma faimoasa – White Lady (Doamna Alba). Povestea acestei fantome este destul de trista: spiritul ar fi al Lady Margaret Pomeroy, care a fost omorata prin infometare de catre sora sa, Lady Eleanor. Legenda spune ca sora cea rea era invidioasa pe sora sa mai tanara si mai frumoasa, asa ca a incuiat-o in temnitele castelului, unde a trait inca 20 de ani, din mila servitorilor. Se spune ca fantoma ei este complet alba, din crestet si pana la picioare. Adesea este vazuta in Turnul St. Margaret. Toti oamenii care au intrat in contact cu ea, spun ca au fost coplesiti de sentimente negative, furie, depresie sau frica.

2. Castelul Tamworth – Staffordshire, Anglia

Celebritatea Castelului Tamworth este strans legata de cele doua stafii – Black Lady (Doamna Neagra) si White Lady (Doamna Alba), ambele fiind adesea vazute sau auzite. Despre Black Lady, se spune ca este spiritul unei calugarite chemate din viata de apoi de catre un grup de calugarite, furioase ca au fost expulzate dintr-o manastire din apropiere. Despre White Lady, se spune ca este spiritul unei castelane care s-a aruncat de pe zidurile fortaretei, atunci cand a aflat ca iubitul sau a fost ucis in lupta.

1. Castelul Bran – Romania (foto)

Legenda spune ca scriitorul Bram Stoker este cel care a ales acest castel ca si camin al lui Dracula. De fapt, sunt mai multe castele in Romania care pretind acest lucru, dar Bran este primul care si-a adjudecat denumirea de „Castelul lui Dracula”, ceea ce i-a adus faima internationala. Construit in 1212, Castelul Bran a fost, conform legendei, caminul domnitorului Vlad Tepes, vestit pentru ca isi tragea inamicii in teapa. Domnitorul a fost fiul lui Vlad al II-lea Dracul, a fost caracterizat de o cruzime demonica, din cauza metodelor sale de a-si pedepsi dusmanii, astfel ca scriitorul irlandez a ales acest castel din Transilvania pentru a fi decorul romanului sau, „Dracula”. Desi Bram Stoker a descris acest castel in romanul sau, i-a atribuit alta amplasare. De asemenea, conform documentelor istorice, se pare ca nici Vlad Tepes nu ar fi locuit aici. Dar se pare ca, in memoria oamenilor, legenda s-a intiparit mult mai bine decat istoria.

Sursa text si foto: descopera.ro