TOP 10 al celor mai spectaculoase drumuri din lume. Transfagarasanul este si el in top. GALERIE FOTO

De multe ori pentru a te putea bucura de peisaje fabuloase este nevoie de drumuri si sosele pe masura pentru a ajunge la destinatie. Foarte multi dintre cei pasionati de turism si drumetii au fost, deopotriva, fascinati si de o serie de drumuri spectaculoase din lume pe care le-au reunit intr-un top inedit, din care nu lipseste nici Transfagarasanul autohton.

1.Combe Laval (Franta)

Adesea numit cel mai frumos traseu din Alpii Francezi, Combe Laval,  din Franta, a fost construit in 1897. Drumul a fost initial folosit pentru transportul lemnelor, dar in timp a devenit, datorita peisajelor extrem de frumoase, o atractie turistica a Alpilor Francezi.

2. Soseaua Grossglockner High Alpine (Austria)

Supranumit “Raiul Ciclistilor”, din Austria, este un alt traseu care merita strabatut, pentru privelistile uimitoare.

3. Icefields Parkway (Canada)

Drumul de 230 de km pana la muntii Canadian Rockies,  numit Icefields Parkway este extrem de spectaculos. Cunoscut si ca Alberta Highway 93, drumul face legatura intre lacul Louise si orasul Jasper.

4. Pacific Coast Highway (USA)

Chiar daca nu este la fel de faimoasa ca istorica Route 66, autostrada este inclusa intre celebrele drumuri americane. Cei 1055 km de-a lungul coastei Pacificului leaga orasele americane din sud, de la Dana Point, pana in nord aproape de Leggett, trecand prin mult mai celebrele Los Angeles, Santa Cruz si San Francisco.

CITESTE SI: TOPUL celor mai frumoase locuri abandonate din lume. GALERIE FOTO 

5. Ring Road (Islanda)

Drumul circular sau Ring Road (cunoscut si ca Drumul 1) este o extraordinara experienta pentru a vedea frumusetile  Islandei. Gheisere, cascade, fiorduri, mici sate, faruri singuratice si campii nesfarsite este ceea ce poti vedea pe un drum ce insumeaza 1,339 km si care inconjoara efectiv insula legand intre ei toti locuitorii acesti tari.

6. Trecatoarea Stelvio (Italia)

O alta provocare pentru soferi, dar si pentru ciclisti, este si trecatoarea Stelvio din Italia, care ajunge la o altitudine de 2757 metri.

7. Scara Trolilor (Norvegia)

Scara Trolilor este de fapt o sosea construita in zig-zag care urca cei trei munti. Pentru ca lipsesc barele de protectie se recomanda atentie sporita pe orice vreme. Cei 6 km care alcatuiesc cea mai inalta portiune din aceasta “scara” au 11 serpentine periculoase cu inclinatie de 9%.

8. Transfagarasan (Romania)

Transfagarasanul Din Romania este si el unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din lume. Plecand din Arefu pana in comuna Cartisoara, acest drum de 90 de km traverseaza muntii Carpati pe la o inaltime de peste 2000 de metri. Serpentinele ametitoare si peisajul mirific al muntilor Fagaras au adus Transfagarasanul, cel mai cunoscut drum autohton, pe locul opt din zece in topul celor mai spectaculoase drumuri. Transfagarasanul merita, cu siguranta, sa fie mentionat in randul celor mai spectaculoase sosele din lume. Benzile inguste, viaductele si podurile, te obliga sa mergi cu pana la 40 km/ora, iar ceata deasa reduce vizibilitatea. Cu toate acestea, privelistea spectaculoasa de la Lacul Vidraru si fortareata Poenari merita orice efort.

9. White Rim Road (USA)

Cei 165 de km care alcatuiesc bucla White Rim Road este unul dintre cele mai grele trasee. Acest drum trece prin Canyonlands National Park din Utah.

10. Drumul Yungas (Bolivia)

Pentru multi demunirea de soseaua Yungas nu atrage atentia, dar pseudonimul care l-a facut celebru in intreaga lume este El Camino de la Muerte sau Drumul Mortii. Cei 69 de km care leaga La Paz de Coroico au o istorie neagra din cauza numeroaselor accidente petrecute aici.

Sursa foto: google.com