TOP 10 al ORASELOR care sunt PLINE de MILIARDARI

Viata intr-o metropola vibranta sau pe o insula linistita? Atunci cand ai miliarde de dolari in cont, poti sa locuiesti oriunde. Insa un sfert dintre cei 1.826 de miliardari ai anului 2015 prefera sa locuiasca in zece metropole cu un ritm de viata alert si numeroase oportunitati de afaceri. Iata clasamentul oraselor cu cel mai mare numar de miliardari din lume, potrivit analizelor Forbes.

10. SAN FRANCISCO

Numarul miliardarilor: 26
Populatie: 840.000 locuitori
Suprafata: 121 kilometri patrati

Cel mai dens populat oras al Californiei, San Francisco este in topul celor mai productive orase din lume. Unul dintre cele mai moderne orase americane (datorita preocuparii constante a autoritatilor), San Francisco este preferat de noii miliardari generati de industria IT, datorita proximitatii de Silicon Valley. Cel mai bogat locuitor al orasului este unul dintre cei mai tineri miliardari din lume, cu o avere de 8,2 miliarde dolari: Dustin Moskovitz, co-fondatorul Facebook, in varsta de doar 30 ani.

CITESTE SI: TOPUL celor mai riscante tari pentru AFACERI. Afla pe ce loc se situeaza ROMANIA 

9. PARIS

Numarul miliardarilor: 27
Populatie: 2,2 milioane locuitori
Suprafata: 105 kilometri patrati

Oras unic pe plan mondial, Paris reuseste sa isi mentina faima de-a lungul secolelor, indiferent de moda sau de turbulente financiare. Capitala pariziana lanseaza tendinte in numeroase domenii, iar farmecul sau cucereste definitiv cei mai bogati oameni ai lumii. Cu o avere de peste 40,1 miliarde dolari, Liliane Bettencourt este cel mai avut locuitor al orasului (principalul actionar al L’Oréal).

8. ISTANBUL

Numarul miliardarilor: 28
Populatie: 13,5 milioane locuitori
Suprafata: 5.342 kilometri patrati

Turcia nu a avut de suferit din pricina recentei crize financiare, ba dimpotriva, a traversat o perioada de inflorire economica. Centrul economic, cultural si istoric al tarii, ce produce peste un sfert din Produsul Intern Brut, Istanbul reprezinta un adevarat magnet pentru bogatasii tarii. Cu o avere ce depaseste 4,1 miliarde dolari, Murat Ulker este cel mai bogat cetatean al orasului ce se intinde pe doua continente.

7. SEUL

Numarul miliardarilor: 29
Populatie: 9,8 milioane locuitori
Suprafata: 605 kilometri patrati

CITESTE SI: Topul celor mai spectaculoase hoteluri unde te poti caza in 2015. GALERIE FOTO 

In urma cu un deceniu, miliardarii lumii se orientau cu precadere catre orasele americane, insa boom-ul financiar al Asiei a facut ca metropolele asiatice sa isi faca loc rapid in clasament. Coreea de Sud este una dintre tarile al carei numar de miliardari a crescut simtitor, iar Seul este printre cele mai prospere si costisitoare orase din Asia. Cel mai bogat locuitor al Capitalei este Lee Kun-Hee, presedintele gigantului Samsung, a carui avere depaseste 11,1 miliarde dolari.

6. MUMBAI

Numarul miliardarilor: 33
Populatie: 12 milioane locuitori
Suprafata: 603 kilometri patrati

Centru economic cu greutate pe plan global, Mumbai ofera nenumarate oportunitati de afaceri. In acelasi timp, nivelul de trai este relativ ridicat, astfel ca atrage oameni de afaceri din intreaga Asie de Sud, ceea ce l-a transformat intr-o metropola cosmopolita. Cel mai bogat cetatean al Mumbaiului este Mukesh Ambani, in varsta de 57 ani, a carui avere se ridica la 19,6 miliarde dolari.

5. BEIJING

Numarul miliardarilor: 45
Populatie: 20 milioane locuitori
Suprafata: 16.800 kilometri patrati

Numarul bogatasilor asiatici a crescut rapid in ultimii ani, iar daca acest ritm se va mentine, pana anul viitor, Beijing va depasi Londra. Capitala si al doilea mare oras al Chinei, Beijing atrage numeroase companii internationale, datorita importantei sale in numeroase domenii. Cel mai bogat locuitor al metropolei este Wang Jianlin, a carui avere din imobiliare a ajuns la 24 miliarde dolari.

4. LONDRA

Numarul miliardarilor: 46
Populatie: 8,1 milioane locuitori
Suprafata: 1.572 kilometri patrati

Capitala britanica este un adevarat magnet pentru bogatasii lumii, fie ca este vorba despre shopping sau investitii. Cel mai important centru financiar al lumii (alaturi de New York), Londra atrage imigranti din toate colturile lumii. Cel mai bogat rezident al sau este americanul de origine ucraineana Len Blavatnik, a carui avere depaseste 19,8 miliarde dolari.

3. HONG KONG

Numarul miliardarilor: 64
Populatie: 7 milioane locuitori
Suprafata: 1.100 kilometri patrati

Fosta colonie britanica este in prezent una dintre cele mai prospere metropole asiatice si un important centru financiar pe plan mondial. Hong Kong este orasul cu cel mai ridicat nivel de dezvoltare pe verticala din lume, renumit pentru numarul mare de zgarie-nori. Cel mai bogat cetatean al orasului este Li Ka-shing, a carui avere se ridica la 32,1 miliarde dolari.

2. MOSCOVA

 Numarul miliardarilor: 68
Populatie: 11,5 milioane locuitori
Suprafata: 2.511 kilometri patrati

Pana nu demult, Moscova a ocupat primul loc al clasamentului, fiind insa in stransa competitie cu New York. In ciuda impunerii pe plan global a metropolelor asiatice, Moscova se mentine pe locul doi, la nivel global, ramanand cel mai atractiv oras din Rusia – peste 80% dintre cei 82 miliardari ai tarii locuiesc aici. Cel mai bogat cetatean al Moscovei este Vladimir Potanin, in varsta de 54 ani, a carui avere depaseste 14,4 miliarde dolari.

1. NEW YORK

Numarul miliardarilor: 78
Populatie: 8,2 milioane locuitori
Suprafata: 1.213 kilometri patrati

Simbol al puterii la nivel mondial, New York este „acasa” pentru mai multi miliardari decat orice alt oras de pe Planeta. De la fostul primar Michael Bloomberg si pana la mogulul media Rupert Murdoch, miliardarii se indragostesc de fermecatorul Big Apple la fel ca orice alt turist. Cel mai bogat cetatean al New Yorkului este David Koch, cu o avere de 42,9 miliarde dolari.

Sursa text: impodeia.ro