TOP 10 beneficii ale vietii sexuale active

Se spune ca o viata sexuala reusita aduce cu sine si fericirea in cuplu. Chiar daca aceasta afirmatie poate parea exagerata, nu pot fi ignorate numeroasele beneficii ale sexului.

Sexul este o forma de sport: O partida de sex cuprinde mai multe schimbari psihologice la nivelul trupului, asemanatoare cu cele care se produc in timpul exercitiilor fizice. De asemenea este cunoscut faptul ca prin sex se ard multe calorii, lucru benefic chiar si in cazul dietelor pentru slabire.

Sexul reduce stresul: Dupa o partida de sex, suntem mai putin stresati. Este o certitudine, daca se tine cont ca miscarile din timpul sexului ajuta corpul sa produca dopamina, una dintre substantele care lupta impotriva hormonilor stresului.

Sexul iti intareste imunitatea: Viata sexuala regulata favorizeaza marirea cantitatii de imunoglobulina A, antigen care lupta cu raceala.

Sexul iti face menstruatia sa fie regulata: Actul sexual iti regularizeaza hormonii care au grija de ciclul tau menstrual.

CITESTE SI: TOP 10 CELE MAI INTERESANTE CASTELE DIN LUME. ROMANIA SE AFLA PE LOCUL 2! GALERIE FOTO 

Sexul intareste muschii pelvieni: Actul sexual implica folosirea a mai multor tipuri de muschi, pe care ii intareste. Sexul regulat te ajuta sa iti mentii vezica puternica, prin contractiile muschilor pelvieni. 

Sexul iti scade sansele de a face cancer: Este valabil in special la barbati, unde ejacularea regulata reduce riscul de a dezvolta cancer la prostata.

Sexul te face sa arati mai tanara: Studiile au dovedit ca daca faci sex de trei ori pe saptamana, arati cu 10 ani mai tanara.

Sexul intareste increderea si intimitatea: Actual sexual accentueaza eliberarea de oxitocina, hormonul responsabil pentru fericire si dragoste.

CITESTE SI: TOP 10 CELE MAI CUNOSCUTE MITURI DESPRE SEX

Sexul induce somnul: Actul sexual functioneaza la fel ca sportul si te face sa dormi mai bine.

Sexul te face sa traiesti mai mult: O inima sanatoasa, muschi puternici, circulatia intensa a oxigenului si fericirea sunt doar cativa dintre factorii care adauga ani vietii tale.