TOP 10 cele mai bizare fobii din lume

Toti avem cate un pitic pe creier si nu suportam sa facem anumite lucruri dintr-o frica invizibila.

Cu toate astea, sunt oameni care sufera de fobii adevarate.

Le-am ales pe cele mai ciudate. Iata care ar fi acestea:

10. Agyrophobia – frica de a trece strada

Persoanele care sufera de aceasta fobie nu pot trece strada, nu pot traversa nici macar cu masina o intersectie. Cuvantul gyrus vine din greaca si inseamna a intoarce, a vira. Probabil este foarte dificil pentru o astfel de persoana sa locuiasca intr-un oras mare.

9. Mageirocophobia – frica de a gati

Daca iubita ta sta departe de bucatarie sansele sunt sa aiba de fapt o fobie. Aceasta bizara boala se poate agrava, deoarece persoanele carora le este frica sa gateasca de cele mai multe ori nici nu suporta sa manance.

8. Pediophobia – frica de papusi

Aceasta fobie pare bizara insa este adevarata. Persoanele care sufera de aceasta fobie se tem nu doar de papusile infricosatoare ci de toate papusile in sine. Freud spunea ca aceasta fobie se manifesta la persoanele care isi imagineaza, intr-un mod ciudat, ca papusile ar putea lua viata.

7. Deipnophobia – frica de o conversatie la cina

Nu-i asa ca de multe ori a trebuit sa mergi la o cina unde nu aveai cu cine sa vorbesti? Ei bine, frica de o conversatie poate fi o adevarata fobie, de care speram ca nu suferi.

6. Eisoptrophobia – frica de oglinzi

Persoanele care se tem de oglinzi se tem de fapt de spiritul care poate locui in ele sau se tem ca nu cumva sa le sparga. Se spune ca acest lucru ar aduce mult ghinion.

5. Demonophobia – frica de demoni

Stim sigur ca nu exista demoni sau spirite rele insa persoanele care sufera de aceasta fobie cred cu tarie ca demonii sunt printre noi si ne pot face rau.

4. Pentheraphobia – frica de soacra

Soacra, soacra, poama acra. De la o zicala din popor la o fobie e un pas mare, insa aceasta frica exista si se manifesta destul de tare la unele persoane.

3. Arachibutyrophobia – frica ca nu cumva untul de arahide sa ti se lipeasca de cerul gurii

Probabil una dintre cele mai ciudate fobii din lume, despre care doctorii spun ca…exista cu adevarat si multi oameni sufera de aceasta frica.

2. Cathisophobia – frica de a sta jos

Aceasta frica poate fi declansata de un caz grav de hemoroizi, sau cel putin asa ne imaginam noi. In orice caz, persoanele care sufera de aceasta frica nu suporta ideea de a se aseza, prefera sa stea tot timpul in picioare.

1. Xanthophobia – fear of the colour yellow

Persoanele care sufera de aceasta fobie se tem chiar si de soare. Pare greu de crezut insa este o fobie destul de cunoscuta in lume si multi oameni se plang ca sufera de asa ceva.