Top 10 cele mai bune ceasuri de mână din lume. Galerie foto

Ceasurile de mână au depășit demult etapa când singura lor întrebuințare era să indice trecerea timpului. De ceva vreme încoace, ceasurile de mână sunt un accesoriu de impact, un veritabil mod de exprimare al stilului posesorului. Ele pot reflecta, după caz, eleganță, spirit de aventură, pasiune pentru sport și, nu în ultimul rând, statutul social.

Cele mai bune de ceasuri de mână din lume nu sunt neapărat și cele mai scumpe. Pot fi de bun gust, produse de firme recunoscute în domeniu, însă valoarea lor poate fi dată de raritatea modelului, unicitatea aspectului sau chiar de faptul că au fost pe placul unor celebrități de-a lungul istoriei.

În continuare vă vom prezenta top 10 cele mai bune ceasuri de mână din lume:

1.Hybris Mechanica à Grande Sonnerie – Jaeger LeCoultre

Hybris Mechanica à Grande Sonnerie (foto principal) este unul dintre cele mai bune dar și cele mai scumpe ceasuri de mână din lume. Elvețianul Antoine LeCoultre fonda în 1883 un brand de ceasuri care a revoluționat această industrie în multe ocazii grație inovațiilor realizate. De la cel mai mic calibru de ceas până la cel mai complicat ceas de mână.

Un exmplar din seria Hybris Mechanica à Grande Sonnerie costă în jurul a 1,5 milioane de dolari! Are peste 1472 de piese, fiind poate cel mai complex ceas de mână din istorie. Regina Elisabeta a Marii Britanii, Robert Downey Jr sau Pierce Brosnan sunt doar câteva celebrități care s-au îndrăgostit de acest model.

2.Oyster Perpetual Submariner – Rolex

Oyster Perpetual Submariner a devenit, începând cu anul 1954, cel mai important ceas de mână al brandului Rolex. Totodată este și unul dintre cele mai copiate modele din istorie. Modelul Oyster este, pentru Rolex, numele definitoriu pentru numeroase modele de ceasuri de mână rezistente la apă. Submariner este modelul ceasului rezistent și la scufundări.

Primul Oyster Submariner a fost prezentat de Rolex, în premieră, la târgul de ceasuri de la Basel în 1954 și de atunci a devenit un ”clasic”. În prezent modelele Submariner și Submariner Date au indicatoare de lumină, o lunetă rotativă unidirecțională cu inserție ceramică Cerachrom și o brățară Oyster cu legătură solidă. Și sunt rezistente la adâncimi de până la 300 de metri!

3.Santos 100 – Cartier

Modelul Santos produs de Cartier este considerat primul ceas pentru încheietura mâinii din istorie. Totul s-a petrecut, în 1904, când aviatorul franco-brazilian Alberto Santos le-a cerut celor de la Cartier să-i facă un ceas de mână pentru că era greu să-și verifice ceasul de buzunar și să piloteze avionul în același timp. Cartier a reușit să-l pună în producție în 1911 la Paris, iar acum colecția Cartier Santos are două linii, Santos 100 și Santos-Dumont, și este unul dintre cele mai bune ceasuri de mână din lume.

4.Excalibur Quatuor – Roger Dubuis

Brandul ”tinerel”, lansat pe piață în anul 1995, reprezintă inițiativa lui Roger Dubuis și Carlos Dias. Dar asta nu i-a împiedicat să se impună, rapid, în această branșă și să fie acceptați în topul exclusivist al celor care comercializează ceasuri de mână cu prețuri de peste un milion de dolari.

Exact, este vorba de modelul Excalibur Quantor a cărui creație este rodul a șapte ani de cercetări. Are în componență 590 de piese, este realizat în totalitate dintr-un silicon special, de patru ori mai rezistent decât oțelul însă mult mai ușor. Și are și o baterie de rezervă cu o autonomie de 40 de ore.

5.Jelly – Swatch

Jelly este, cu siguranță, unul dintre dintre cele mai vechi modele de ceasuri de mână produse de Swatch. Paradoxal, modelele mici, colorate și ieftine au constituit la ridicare renumelui altor branduri elvețiene. Exceptând componentele în mișcare, Jelly este complet transparent și a definit prin liniile sale jucăușe stilul ciudat al ceasurilor marca Swatch.

6. Speedmaster – Omega

Speedmaster, supranumit ”Moonwatch” sau ”Speedy”, este unul dintre cele mai bune ceasuri de mână din lume încă de la lansarea sa de acum o jumătate de secol. Speedmaster Omega a fost martor la prima aselenizare în iulie 1969. Supus la teste numeroase și riguroase de specialiștii de la NASA, toate trecute cu brio, Speedmaster Omega a devenit ceasul oficial al agenției spațiale.

7.T-touch – Tissot

Tissot T-touch este mândria inovatoare a brandului elvețian fondat tocmai în 1853 de Charles-Felicien și fiul său Charles-Emile. Tissot a inventat primul ceas de buzunar, dar și primul ceas automatic cu autonomie de 24 de ore, Tissot Navigator, în 1951. Tissot T-touch a fost prezentat în 1999 și are o caracteristică multifuncțională care utilizează tehnologia cu ecran tactil pentru conectarea la diferite gadgeturi. Printre fanii acestul model se numără Ducesa de Cambridge și Angelina Jolie.

8.Astron GPS Solar – Seiko

Seiko Astron, lansat în 1969, a fost primul ceas de mână cu ecran din cuarţ realizat în masă.  Astron GPS Solar este un model pentru bărbați care pare inspirat din gadget-urile spațiale. Folosind semnale de la sateliții GPS, ceasul Seiko Astron se reglează instantaneu la 39 de zone de timp din întreaga lume. Setarea orei locale corecte și a datei de oriunde de pe planetă este acum posibilă prin simpla apăsare a unui simplu buton.

9.Royal Oak – Audemars Piguet

Royal Oak de la Audemars Piquet este considerat primul ceas de lux din lume realizat din oţel inoxidabil care fost vândut la preţul unui obiect unicat. Momentul cheie din istoria brandului include lansarea primului ceas de mână cu repetor perpetuu de minute. Printre modelele importante se numără inovatorul ceas sportiv Audemars Piguet Royal Oak, inspirat din casca de scafandru, și varianta sa modernă, Audemars Piguet Royal Oak Offshore. Liniile speciale și limitate ale Royal Oak sunt extrem de populare printre colecționari.

10.G-Shock – Casio

Casio a avut un succes enorm când a debutat cu ceasul de mână G-Shock în anii 1980. Pentru că era un ceas de mână super rezistent, cu un design atrăgător și foarte accesibil ca preț. În cei 30 de ani de istorie, colecția G-Shock a generat nenumărate variante, modele, stiluri și ediții speciale de ceasuri de mână. Industria emergentă a smartwatch-urilor de astăzi duce o bătălie grea încercând să concureze cu rezistența fizică a colecției de ceasuri G-Shock, precum și cu popularitatea sa globală.