Top 10 cele mai bune metode de copiat

Copiatul este o metodă care a apărut de când lumea și pământul. Îi mai spune plagiat, duplicat sau imitat. Cu siguranță, cele mai bune metode de copiat și-au făcut apariția cu mult înaintea școlilor! Oamenii au copiat unii de la alții, și lucruri bune și rele, și lucruri utile sau mai puțin utile, gesturi, atitudini sau tipuri de comportament.

Oamenii au descoperit cele mai bune metode de copiat încă din momentul în care au remarcat multe lucruri sau gesturi la animale dar și în mediul înconjurător. Unele dintre acestea și-au demonstrat utilitatea, iar altele nu. Despre cele mai bune metode de copiat s-au scris zeci de articole până acum, se găsesc numeroase filmulețe pe canale gen youtube, etc.

Cele mai bune metode de copiat pe care le vom prezenta în articolul de față au legătură strictă cu școala. Sau cu instituția învățământului cel puțin. Pentru că și școlarii, dar și studenții copiază. Chiar și profesorii la titularizare au fost prinși, sau medicii la rezidențiat.

Și este greu de crezut că există cineva care n-a copiat în viața lui indiferent cât de mult i-a plăcut școala! Măcar o dată, din curiozitate sau din dorința de a nu fi diferit de ceilalți și de a simți adrenalina……

Top 10 cele mai bune metode de copiat:

1.Probabil cea mai veche și cea mai folosită metodă de copiat, dar și cu o uriașă rată de succes. Se utilizează un creion, scrisul trebuind să fie cât mai puțin vizibil şi trebuie ca mereu foaia să fie peste “copiuță”. Varianta mai elaborată a acestei strategii este să scrisul pe perete, sub pervaz, util pentru cei de pe rândul de la fereastră. Dar cei în cauză nu trebuie să se întindă mult și des pentru că ar deveni evident scopul.

2.Această metodă de copiat este destinată experților în ale copiatului, care au nevoie de un “next level”. Copiuțe de dimensiunea unui pachet de gumă, lipite în interiorul ambalajului care va fi desfăcut în timpul examenului, suficient cât să se poată trage cu ochiul.

3.Pentru unii scrisul pe piele poate să pară o metodă de copiat inestetică, așa că se poate folosi o bandă adezivă transparentă pe care vor fi scrise ideile. Ulterior este simplu și de eliminat probele incriminatoare la finalul testării.

4.Fițuica lipită de talpa piciorului, dar nu cu lipici, ci cu un scotch. Scotch-ul are două roluri: să țină fițuica lipită de pantof și să nu se murdărească când se merge. Important este ca fiţuica să fie bine lipită de pantof ca să nu se desprindă. În timpul examenului este ideal statul picior peste picior pentru a vizualiza fițuica.

5.Una dintre metodele de copiat bune este casca wireless. Aceasta se introduce în ureche și este complet invizibilă, neputând fi văzută de către profesor sau alți colegi. Casca se poate “lega” de un telefon sau de un mp3 player și se poate auzi colegul, prietenul care sprijină acțiunea  sau înregistrarea MP3 facută acasă.

6.Pe scurt, este vorba despre un pix al cărui scris este invizibil. La capătul lui are o lumina mov care dacă este pusă deasupra foii va face scrisul vizibil.

7.Metoda de copiat următoare se descrie astfel: se ia o foaie de A4 și un pix fără pastă. Adică un pix care nu scrie deloc. Se scrie cu pixul pe foaie, apăsat, fără a se rupe foaia. Pixul va lăsa urme care vor fi cu greu vizibile, iar de departe foaia pare complet goală. Cel care copiază ar fi bine să stea lângă geam pentru vizibilitate.

8.O metodă de copiat ce presupune ceva efort este folosirea fiţuicilor tip rolă în interiorul unui ceas improvizat. Este însă una cu un real succes în rândul ”practicanților”.

9.Dacă nu este un examen complicat se poate alege ca metodă de copiat, scrierea textului pe batistuțele de hârtie. Foarte greu va deveni cineva suspicios mai ales dacă autorul se preface răcit înainte de intrarea în sala de examen. După ce s-a ”suflat” nasul batistuța-copiuță trebuie mototolită și pusă într-un loc sigur.

10.O altă metodă bună de copiat este cu fake-ciorna. Pentru cei care sunt la nivelul la care pot dezvolta idei cu ajutorul prescurtărilor este excelentă acestă variantă. Se scrie de acasă esențialul, pe scurt dar și cât mai răsfirat, pe o foaie obișnuită, și se ține pe bancă precum o ciornă obișnuită nu una ”ajutătoare”.

Sursa foto: realitatea