Top 10 cele mai bune spa-uri din lume. Galerie foto spectaculoasă

De multe decenii încoace, mersul la spa este o modalitate de răsfăț pentru bărbați și femei în egală măsură. Încă de la începuturile istoriei existau băile și saunele ca metode de relaxare atât pentru oamenii bogați cât și pentru cei săraci, bineînțeles cu diferențele de rigoare în ceea ce privește luxul și partea privată a lucrurilor.

Pe măsura trecerii timpului au apărut spa-urile destinate pentru persoanelor cu dare de mână, care pot trece zilnic pragul acestor stabilimente, dar și oamenilor obișnuiți care se pot răsfăța, ocazional, în astfel de oaze ale relaxării totale.

În România, fenomenul spa a luat amploare după decembrie 1989 și traseul urmat a fost identic cu cel din afara granițelor țării. Pentru cei care și-au propus o vacanță exotică înconjurați de lux în acest articol vă prezentăm top 10 ale celor mai bune spa-uri din lume. Unele dintre ele punctează și la capitolul frumusețe, neconvențional și eleganță, altele și-au câștigat renumele și prin faptul că sunt destul de retrase și nu pot fi accesibile oricui.

Top 10 cele mai bune spa-uri din lume

Elements of Byron Resort & Spa (Australia)

Elements of Byron Resort & Spa se află în cea mai modernă stațiune de pe malul mării din Byron Bay, acolo unde își are reședința și superstarul Chris Hemsworth. Destinația de la Antipozi are un spa care și-a câștigat renumele pe toate meridianele, datorită design-ului dar și al tratamentelor. Cel mai apreciat este Ritualul Revival inspirat de pădurile tropicale sau baia de cristal Mineral Immersion, urmată de o sesiune de yoga pe plajă.

La Mamounia (Marrakech, Maroc)

La Mamounia este recunoscut drept unul dintre cele mai luxuriante spa-uri din lume deci nu avea cum să lipsească din top 10 cele mai bune spa-uri din lume. La Mamounia are un design uimitor și oferă numeroase opțiuni de hidroterapie, tratamente cu ulei de argan, masaj-hipnoză și variate tratamente de detoxifiere. Și nu în ultimul rând excelează la capitolul hamamuri.

The Alpina Gstaad (Gstaad, Elveţia)

The Alpina Gstaad este unul dintre cele mai luxoase spa-uri din lume și se află în cadrul hotelului cu același nume. Iar cei care își permit o vacanță în Alpii elvețieni nu ar trebui să rateze o ședință de relaxare totală la The Alpina Gstaad. Aici se poate opta între terapii tibetane, masaj facial cu caviar sau împachetări cu ametist.

Sextantio Le Grotte della Civita (Matera, Italia)

Sextantio Le Grotte della Civita este un spa extraordinar aflat în peșterile antice din orașul italian Matera. Atât spa-ul cât și hotelul din această urbe au pereții sculptați în stâncă, un decor neobișnuit. Sesiunile reiki, masajele relaxante, masajele antistres sau cele care vizează sistemul limfatic și țesutul conjunctiv nu lipsesc de pe lista cu oferte pe care o pune la dispoziție această peșteră adusă la stadiul de ”welness resort” unde răsfățul este ultima destinație. Astfel, Sextantio Le Grotte della Civita nu putea lipsi din top 10 cele mai bune spa-uri din lume.

The Tent (Vietnam)

The Tent (Cortul) este liderul spa-urilor minuscule și este locat în Vietnam. Acest centru de relaxare are propriul izvor cu apă termală. Locul dispune doar de un singur dormitor, aşa că odată ajunşi la The Tent, nimeni nu îl poate deranja pe fericitul turist doritor de relaxare totală. Micul resort, proiectat de echipa de la A21 Studio, este amplasat în Nha Trang, Khanh Hoa, în vârful unui deal.

Thermalbad Zürich (Zürich, Elveţia)

Thermalbad Zürich este situat într-o fabrica de bere istorică din Zurich, acest „sanctuar” al scăldatului având numeroase spaţii destinate îmbăieroo, dar şi terapiilor, masajului, şi împachetărilor corporale.

Ananda in the Himalayas (Uttarakhand, India)

Ananda in the Himalayas se află în India. Hatha yoga şi experienţele ayurvedice, meditaţia, detoxurile, managementul stresului şi al greutăţii sunt doar câteva dintre cele mai importante propuneri ale acestui refugiu wellness din Himalaya. Spa-ul luxos de la Ananda are în meniu numeroase tratamente cu hidroterapie.

Grand Hyatt Playa del Carmen (Mexic)

Grand Hyatt Playa del Carmen este recunoscută în primul rând grație piscinei impresionante. Însă nici tratamentele de masaj și împachetările corporale care dau pielii o strălucire aparte nu sunt de neglijat în acest resort dedicat relaxării totale. Și nu trebuie uitat programul de la piscina exterioară sau băile de soare de la malul oceanului.

Le Sources de Caudalie (Martillac, Franţa)

Izvoarele calde şi viţa de vie îşi reunesc forţele pentru a vă răsfăţa, aici, în această minunată locaţie din Caudalie. Spa vinotérapie este, cum spun francezii, cea mai bună metodă de îngrijire a pielii. Aici orice persoană poate beneficia de băi, împachetări cu vin şi cosmetice pe bază de vin, masaje terapeutice, tratamente faciale pe bază de struguri şi multe alte răsfăţuri care au un singur numitor comun: vinul de Bordeaux. Iar la finalul unei zile de relaxare totală oricine se poate delecta cu……bineînțeles un pahar din cel mai bun vin de Bordeaux.

Solar Egg (Suedia)

Solar Egg este mai mult o saună decât un spa cu toate facilitățile celorlalte stabilimente de acest gen. Solar Egg se află la marginea celui mai nordic oraș din Suedia și are forma unui ou care se compune dintr-o cameră sculpturală aurie. Aici pot merge persoanele care agreează schimbările drastice de temperatură și locațiile ”remote”.

Pereţii interiori ai acestui „ou” sunt îmbrăcaţi în panouri din lemn de tip fagure care dau impresia unui pod. Punctul central este o sobă de saună mare în formă de inimă, care asigură o temperatură 75 şi 85 de grade Celsius.