Top 10 cele mai ciudate recorduri. Galerie foto spectaculoasă

Recordurile au fost un subiect care, întotdeauna, au fascinat oamenii. Din acestă curiozitate amestecată cu fascinație s-a născut și Cartea Recordurilor, această veritabilă ”biblie” unde sunt adunate toate recordurile din lume. Printre acestea se regăsesc și cele mai ciudate recorduri. În articolul de față vom prezenta un top 10 al celor mai ciudate recorduri stabilite de oameni.

Top 10 cele mai ciudate recorduri

10.Chris Walton a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai lungi unghii din lume. Ea nu și-a mai tăiat unghiile de 19 ani și acestea au ajuns să măsoare peste 3 metri la mâna stângă și peste 2,7 metri la mâna dreaptă. Lee Redmond a deținut recordul înainte cu ungiile ei de peste 8,5 ,metri, dar, din păcăte le-a pierdut într-un accident de mășină în 2008. Nu este sigur dacă ea se afla la volan, dar este posibil să fi avut o legătură cu unghiile ei.

9.Cea mai mare greutate ținută în echilibru pe capul unui om. Nu încearca să vezi câtă greutate poți ține în echilibru pe cap fără a fi zdrobit pentru că nu este cea mai strălucită idee, așa că mai bine să nu faci asta. Însă un om a devenit faimos făcând exact făcând acest lucru nebunesc. John Evans deține recordul pentru cea mai mare greutate menținută în balans pe cap. El a reușit să mențină aproximativ 160 kg, adică o mășină, timp de 33 de secunde. În 1997 Evans a reușit să țină 188.7 kg de cărămizi pentru 10 secunde. Abilitatea lui se datorează faptului că diametrul gâtului său măsura mai bine de 60 de cm.

8.Cele mai multe tricouri purtate în același timp. Acest record a fost doborât de mai multe ori de-a lungul anilor, însă în prezent recordul este deținut de Sanath Bandara din Sri Lanka. În anul 2011 el a purtat 257 de tricouri în același timp, și nu a fost prea încântat. Dacă te gândeșți să porți peste 250 de tricouri în același timp, poate ai avea în vedere, totuși, să porți un pulover.

7.Cele mai luminate artificii legate de corp. Deci, acest lucru, clar nu trebuie încercat. Todd DeFazio, supranumit și “Idiotul satului” a spart câteva recorduri la această “categorie”. De departe cel mai nebun record stabilit de el a fost să-și lege 15 rachete și lumânări romane în jurul picioarelor, capului și pieptului. Artificiile nu sunt destul de puternice pentru a omorî un om, însă pot cauza arsuri de gradul 2 sau 3 sau să-I reteze câteva degete…și să fim sinceri, câteva degete sunt mai mult decât oricine ar vrea să piardă. Dar totul a mers bine pentru DeFazio și nu a suferit nicio arsură și nici nu și-a pierdut vreun deget. Și dacă te întrebi ce alte recorduri a spart Idotul satului, ele sunt – cele mai multe decorații de sărbători legate pe o persoană, cel mai scurt timp pentru consumarea unui borcan de unt de arahide și cel mai scurt timp în care o persoană a suflat și  stins 107 lumânări aniversare.

6.Cei mai mulți șerpi cu clopoței ținuți în gură în același timp. Jackie Bibby deține recordul pentru cel mai mare număr de șerpi vii ținuți în gură. Bibby a ținut de coadă 11 șerpi cu clopoței maturi în gură fără niciun ajutor aproximativ 10 secunde. Șerpii cu clopoței nu sunt în general agresivi, dar mușcătura lor este foarte veninosa și poate fi letală. Așadar, sfatul nostru ar fi să nu-ți pui șerpi în gură, indiferent care ar fi ei.

5.Cel mai mare consumator de avioane. Michel Lotito este capabil să mestece toate tipurile de materiale nedigerabile, incluzând lame de ras, becuri sau oțel. Lotito a petrecut 2 ani mâncând un Cessna 150, între 1978 și 1980. El a mâncat bucățile direct din avion, lucru ce pare a fi nu tocmai cea mai bună idee. Este capabil să mestece și să înghită aceste elemente fără să sufere sângerări abdominale, din contră, el a declarat că bananele și ouăle îl fac să se simtă rău. Se estimează că între 1959 și 1997, Lotito a mâncat aproape 9 tone de metal.

4.Mersul pe cablu la mare înălțime. În ianuarie 2011 Freddy Nock a reușit să doboare recordul la mers pe un cablu. El nu a purtat ham de siguranță, ci doar o bară pentru echilibru. Sub el erau 1600 metri de aer curat de munte și, bineînțeles, relieful abrupt și muntos. El a parcurs 572 de metri pe cablu, apoi a fost nevoit să se oprească din cauza unei porțiuni din cablu care a înghețat. Totuși a fost de ajuns pentru a sparge recordul.

3.Jonglarea cu trei drujbe. Deși a mai doborât acest record încă o dată la vârsta de 35 de ani, Milan Roskopf din Slovacia a reușit să se întreacă pe sine în iunie 2009 când a jonglat trei drujbe funcționale aruncându-le de 62 de ori, bineînțeles, pe rând. O singură mișcare greșită putea fi fatală, iar o rană produsă de drujbă nu poate fi trădată cu un plasture.

2.Cele mai multe piercing-uri aplicate într-o singură ședință. Deținătorul unuia dintre cele mai dureroase recorduri ale lumii este Chris Elliot care a suportat o durere groaznică când a fost înțepat cu 3900 de ace timp de 7 ore și 46 de minute. Este un record destul de ciudat, iar din partea noastră ar primi un sincer NU. Din nefericire pentru campionul en-titre, încercarea care i-a adus succesul vine după o alta în care a reușit să-și introducă 3100 de ace în 6 ore și 50 de minute, record care pare nesemnificativ comparativ cu ultimul.

1.Cea mai mare distanță la care un om a reușit să-și scoată ochii din orbit. Kim Goodman deține un record mondial inedit: ea este persoană care își poate scoate ochii din orbite, ori de câte ori dorește să facă asta, fără să aibă ulterior probleme. Concentrându-se, ea se poate folosi de mușchii oculari și astfel ochii îi ies în exterior chiar și 12 mm. Kim deține recordul din noiembrie 2007 și până acum nimeni nu a reușit s-o întreacă. Recordul inițial i-a aparținut lui Claudio Paulo Pinto care a reușit să-și scoată ochii din orbite 7 milimetri. Pinto făcea acest lucru de la vârsta de 9 ani fără să pățească nimic rău.