Top 10 cele mai colorate orașe din Italia. Galerie foto spectaculoasă

Cine a vizitat măcar o dată Italia știe că locuitorii săi sunt plini de viață și apreciază frumosul în cele mai mici detalii. Italienii au intuit, cu mult timp înainte, că psihologia culorii va deveni un aspect important al vieții.

Astfel, aproape totul în Italia arată ca o cutie de creioane colorate, începând de la fațadele caselor, la culoarea hainelor sau a mașinilor. În continuare vă prezentăm o galerie foto spectaculoasă, nu atât prin prisma peisajelor nemaipomenite cât grație cromaticii incredibile. Iată cum arată top 10 cele mai colorate orașe din Italia:

Burano

Casele din insula Burano de lângă Veneția sunt viu colorate de secole. Era metoda pescarilor localnici de a-și recunoaște cu ușurință locuința la întoarcerea de pe mare. Coloritul lor este acum o chestiune extrem de serioasă și numai cu permisiune de la Primărie se poate schimba nuanța unei fațade.

Vernazza

În Vernazza, mașinile sunt interzise și rămân în afara orășelului. Fiind una din cele cinci localități care compun faimoasa regiune Cinque Terre, Vernazza se prezintă ca paleta unui pictor. Nuanțe de roșu, galben și roz se asortează cu albastrul intens al mării.

Riomaggiore

O altă localitate din buchetul multicolor numit Cinque Terre, Riomaggiore este unul din cele mai fotografiate locuri din Italia. Drumul pietonal săpat în stâncă dintre Riomaggiore și Manarola este numit Via dell’Amore și pe drept cuvânt.

Procida

Una din cele mai colorate insule de pe coasta orașului Napoli, Procida se găsește lângă o altă insulă, mai celebră, pe nume Ischia. Portul de aici este o simfonie a culorilor deschise și solare, o incantație a locuitorilor pentru zeii Soare și Neptun deopotrivă.

Corniglia

Spre deosebire de celelalte orășele din Cinque Terre, Corniglia nu se află lângă mare. E situată pe o înălțime, în planul doi, lucru care îi conferă o panoramă fabuloasă, una din cele mai spectaculoase din Italia. Pedigree-ul coloristic italian este și aici excelent pus în valoare de perspectiva mării situată la câteva sute de metri distanță.

Manarola

Una din cele mai intens vizitate localități din Cinque Terre, Manarola are un nume melodios și o înfățișare de simfonie coloristică. Aproape toate casele de aici sunt zugrăvite într-o culoare, iar ansablul lor oferă o experiență vizuală unică în lume.

Ponza

Această insulă din Marea Tireniană are un trecut zbuciumat. A fost cucerită de spanioli, englezi, sciți și pirați, a funcționat drept penitenciar, însă acum este o atracție turistică, cu ape turcoaz și case multicolore. De pus pe listă.

Positano

La Positano e ca la Napoli. Poți să îl vezi și apoi să mori. Stațiunea de pe coasta Amalfi a fost un sat de pescari, ca mai toate perlele prezentate aici. Abia după 1950 s-a reinventat ca stațiune turistică, grație vizitei unor mari scriitori ai vremii. Culorile de aici și priveliștea îți iau răsuflarea, iar în golf aruncă ancora yachturi cu elicoptere pe puntea superioară.

Portofino

Italienii din Liguria sunt renumiți pentru discreția lor. De aceea, Portofino a fost refugiul multor vedete hollywoodiene ale anilor 60. Șarmul discret al marinei din Portofino este dat de culorile clădirilor și de așezarea ferită de ochii lumii.

Veneția

Poate nu la fel de colorată ca Portofino, însă spectaculoasă și unică, Veneția a trecut de curând printr-o campanie intensă de restaurare. De aceea, culorile de aici sunt mai vii decât niciodată.

Sursa: peroniitaly