TOP 10 cele mai cunoscute mituri despre sex

Sexul a fost intotdeauna un subiect tabu pe marginea caruia oamenii se feresc sa vorbeasca in public. Asta nu inseamna ca sexul nu este un domeniu care fascineaza, in jurul acestei teme prinzand contur foarte multe mituri.

Nu intotdeauna aceste “povesti” sunt adevarate, unele fiind nascocite doar pentru a da un plus de savoare acestui subiect.

Va propunem in continuare zece dintre cele mai cunoscute mituri despre sex:

1 “Numai ei se gandesc la sex”
Faptul ca barbatilor le zboara adesea gandul la sex nu mai este un secret pentru nimeni. Studiile arata insa ca ei nu sunt singurii care dau frau liber imaginatiei erotice. si femeile fac acest lucru, si chiar intr-o proportie uimitoare.
Astfel, aproximativ 70% din femei se gândesc la sex mai mult de o ora pe zi, arata un studiu britanic care a inclus 1.000 de femei. Conform acestuia, femeile au gânduri erotice de trei-patru ori pe zi, in medie timp de un sfert de ora.

2 “Nu este placut fara orgasm”
De cele mai multe ori, s-ar putea sa fii prea concentrat sa atingi punctul suprem al placerii erotice. Tocmai din aceasta cauza, este posibil sa iti „ratezi“ orgasmul.
De aceea, incearca sa savurezi mai mult momentele de preludiu, mangaierile, sarutarile si atingerile in zonele sensibile laplacere. Nu uita ca femeile au nevoie de mai multa „incalzire” pentru a ajunge la orgasm, adica in jur de 20 de minute!

3 “La batranete, suntem mai putin preocupati de amor”
Dupa intrarea la menopauza si, respectiv, la andropauza, in cazul barbatilor, scade si preocuparea pentru viata sexuala, din cauza diminuarii nivelului de hormoni implicati in producerea placerii.
insa tratamentele de substitutie hormonala pot mentine echilibrata balanta acestor hormoni. in plus, dorinta nu mai este inhibata de unele griji legate de sarcina, de pilda.

4 “Dupa casatorie, facem mai putin sex”
De multe ori, casatoria este asociata cu scaderea dorintei si cu mai putina fantezie sexuala. Adevarul este ca, dupa ce ne punem pirostriile, viata sexuala se poate imbunatati.
Explicatia este una simpla: legatura dintre parteneri se intensifica, iar acestia isi impartasesc si isi pun in aplicare cele mai intime fantezii mai des ca inainte. in plus, sotii se cunosc mai bine, deci stiu si ce asteptari au in asternut.

5 “Numai ele mimeaza”
Desi despre mimarea orgasmului se spune ca este o chestiune strict feminina, ei bine, lucrurile nu stau chiar asa! stiai ca 23 la suta din barbati au simulat orgasmul cel putin o data in viata?
Barbatii mimeaza orgasmul fie atunci când sunt inhibati de partenera (mai ales in cazul in care fac dragoste pentru prima oara sau cand au o iubita noua), fie pentru ca nu vor sa isi dezamageasca partenera.

6 “Actul intim rezolva toate problemele in cuplu”
Este adevarat ca sexul „de impacare” ajuta la descarcarea unor tensiuni aparute intre parteneri. Actul intim insa nu poate „taia” raul din radacina, atunci când certurile au fost declansate de unele neintelegeri care dureaza de mai multi ani, de exemplu.

7 “Durata orgasmului e mai mica la femei”
Ei bine, si la acest capitol exista diferente… de zeci de secunde. in timp ce durata orgasmului la barbati este de trei pâna la zece secunde, femeile pot sa ramana in culmea fericirii pâna la un minut, atunci când au orgasm multiplu.

8 “Marimea conteaza”
Este normal sa ne dorim mai mult. Insa, cand vine vorba de marimea organului sexual masculin, se pare ca mai importanta decât lungimea este tehnica de satisfacere erotica.
In plus, s-a dovedit ca misteriosul punct G, „responsabil” de producerea orgasmului feminin, se afla la o distanta de doar trei-cinci centimetri de intrarea in vagin.

9 “In apa nu ramai gravida”
Indiferent de locul in care se desfasoara partida de sex, probabilitatea aparitiei unei sarcini este la fel de ridicata, atunci când femeia se afla in perioada ovulatiei. De aceea, nu uitati de prezervativ sau de anticonceptionale!

10 “Sexul, cura de slabire”
Cu siguranta mai placut decât curele drastice de slabire, actul sexual poate deveni un sport placut, care te ajuta sa pierzi in greutate.
insa, pentru rezultate, trebuie sa fii perseverent. Astfel, poti pierde in jur de 12 calorii in timp ce iti dezbraci partenerul, opt calorii in timp ce barbatul scoate sutienul (daca il scoate cu dintii, se pierd 85 de calorii!), iar punerea prezervativului ajuta la consumarea a doar sase calorii…