TOP 10 cele mai fascinante castele din lume. Branul este si el prezent. GALERIE FOTO

Din povesti cu printi si printese, din filme istorice sau science-fiction ori din romane fabuloase, castelele sunt locatii care au fascinat si vor fascina intotdeauna. Multumita istoriei bogate si arhitecturii spectaculoase, aceste cladiri impunatoare sunt printre cele mai populare vestigii din lume. Mondo News iti prezinta 10 dintre cele mai fascinante castele din lume, locuri pe care le poti explora si tu.

1. Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh este o fortareata istorica, care domina orizontul orasului cu acelasi nume din Scotia. Din cate se pare, castelul este construit pe stanca Castle Rock din secolul 12, noteaza Amerikanki.com.

2. Castelul Predjama

Acest castel este deosebit prin faptul ca este construit chiar in stanca unui munte din Slovenia. Predjama a fost ridicat in 1570 dupa ce un cutremur de mare intensitate l-a distrus pe cel de dinaintea lui.

3. Castelul Swallow’s Nest

Swallow’s Nest este construit chiar pe marginea unei stanci cu vedere inspre peninsula Crimeea din Ucraina. Castelul a fost construit in 1912.

4. Castelul Qal’at al-Bahrain

Qal’at al-Bahrain, mai cunoscut sub denumirea Fortul Bahrain Fort, este un sit arheologic. 

5. Castelul Bran

Faimosul castel romanesc este numit de straini drept “Castelul lui Dracula”, asta desi Vlad Tepes nu si-a stabilit niciodata resedinta aici. Bran este monument istoric, fiind situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov.

6. Castelul San Felipe de Barajas

Castelul San Felipe de Barajas este o fortareata de piatra din Cartagena, Columbia.  A fost construit de spanioli in 1536.

7. Fortul Mehrangarh

Mehrangarh este unul dintre cele mai mari forturi din India. Constructia a inceput in 1459, insa au fost adaugate incaperi si porti multe sute de ani dupa.

8. Castelul Egeskov

Castelul Egeskov este localizat in Danemarca, fiind inconjurat numai de apa. De fapt, Egeskov este unul din cele mai bine pastrate castele din Europa construite in epoca Renascentista.

9. Castelul Himeji

O alternativa superba la clasicele castele din piatra, castelul Himeji, Japonia, a fost construit ca o fortareata in 1333, iar in 1346 a fost reconstruit.

10. Castelul Hearst

Hearst Castle este de fapt un conac american din California, fiind considerat un Monument Istoric de Stat. A fost construit intre 1919 si 1947 pentru magnatul William Randolph Hearst. Dupa moartea sa, castelul a fost donat statului.

Sursa foto: en.wikipedia.org, amerikanki.com, amazingplacesonplanet.com