TOP 10 cele mai fiabile masini second hand

Firma britanica Warranty Direct, specializata pe acordarea de garantii pentru masinile second hand, a realizat si anul acesta topul fiabilitatii masinilor la mana a doua.

Compania Warranty Direct are o modalitate interesanta pentru realizarea topului fiabilitatii, scrie promotor.ro, specialistii acesteia analizand dosarele de service ale masinilor second hand care beneficiaza de garantia firmei si acorda punctaje in functie de gradul de complexitate al interventiei, dar si in functie de costuri.

Prin urmare, o masina este mai fiabila cu cat primeste un punctaj mai mic, asta insemnand ca are reparatii mai putine. Pentru al noualea an consecutiv, Honda este considerata de Warranty Direct cea mai fiabila marca, 7 din 10 marci din top 10 fiind de provenienta japoneza.

Pe prima pozitie se afla Honda, 39 puncte, urmata de Suzuki, 46 de puncte si Hyundai, 63 puncte. Pe locurile patru si cinci se claseaza Subaru, tot cu 63 puncte si respectiv Toyota, 70 puncte, locurile de la 6 pana la 10 fiind ocupate, in ordine de Lexus – 81 puncte, Chevrolet – 88 puncte, Mitsubishi – 89 puncte, Ford – 94 puncte si Mazda – 94 puncte.

Sursa foto: realitatea.net