HARTA “termica” a celor mai fotografiate locuri din lume. GALERIE FOTO

Turnul Eiffel nu este cel mai FOTOGRAFIAT loc din Paris si nici Empire State Building nu este destinatia numarul unu pentru turistii care viziteaza New York-ul. Cel putin acesta nu este cazul userilor site-ului Panoramio, dezvoltat de Google, sustine Sightsmap.com.

Sightsmap.com a realizat un CLASAMENT care cuprinde 15.000 de ORASE SI ATRACTIILE lor in functie de cat de des au aparut in fotografiile userilor. Rezultatul Sightsmap este o harta “termica” a celor mai des FOTOGRAFIATE OBIECTIVE, in care zonele deschise la culoare indica mai multe poze.

Citeste si: TOP 10 DESTINATII TURISTICE IN 2014. CE ORAS A DETRONAT PARISUL

Astfel, New York este in fruntea listei, fiind CEL MAI FOTOGRAFIAT ORAS DIN LUME, insa Europa domina topul, cu opt pozitii in primele 10, scrie cnn.com. Printre ele se afla trei orase din Italia, inclusiv Roma, care ocupa locul doi, dar si unul din Spania, respectiv Barcelona, al carui Parc Guell este PRINCIPALA ATRACTIE.

Din harta termica a CELOR MAI FOTOGRAFIATE LOCURI din lume, aflam ca Muzeul Guggenheim este cladirea numarul unu aflata in preferintele celor care viziteaza New York-ul. In acelasi timp, in Paris, turistii care uploadeaza poze pe Panoramio se inghesuie sa faca mai multe POZE la Moulin Rouge decat la Turnul Eiffel. 

Istanbul, numit recent drept CEA MAI POPULARA DESTINATIE DIN LUME, potrivit TripAdvisor, se claseaza abia pe locul cinci, pe aceasta harta.

New York, Muzeul Guggenheim

Roma, Biserica Santissima Trinita dei Monti

Paris, Moulin Rouge

TOP 10 ORASE FOTOGRAFIATE

1. New York (Muzeul Guggenheim) 

2. Roma (Biserica Santissima Trinita dei Monti) 

3. Barcelona (Parcul Guell) 

4. Paris (Moulin Rouge) 

5. Istanbul (Kiz Kulesi) 

6. Venetia (Ponte dell’Accademia) 

7. Monte Carlo (Hotel de Paris) 

8. Florenta (Piazzale Michelangelo) 

9. Buenos Aires (Caminito) 

10. Budapesta (Basilica St. Stephen’s)

FASCINANT. CALATORIE IN JURUL LUMII IN MAI PUTIN DE 5 MINUTE. VIDEO

Sursa foto: sightsmap.com, mojotravel.wordpress.com, newyorkpanorama.com, all-free-photos.com