Top 10 cele mai frumoase animale din lume. Galerie foto spectaculoasă

Natura este plină de animale și păsări extrem de frumoase care dezvăluie minunile evoluției. În articolul de față se regăsesc zece creaturi care sunt susceptibile să capteze imaginația oricărui om.

În acest top 10 cele mai frumoase animale din lume sunt multe exemple care pot fi cunoscute dar și unele mai greu de detectat, pentru că natura are aproape nouă milioane de specii distincte. Frumusețea nu se limitează la sutele de animale pe care orice persoană obișnuită le poate identifica foarte ușor.

Regnul animal este plin de frumusețe. Sunt specii atât de drăgălașe încât te lasă cu gura căscată. De la penele lor vibrante până la paltoanele de blană măiestuoase, nu se poate nega faptul că unele animale sunt mai frumoase decât noi oamenii.

Top 10 cele mai frumoase animale din lume

Tigrul alb din Bengal

Tigrul alb din Bengal este una dintre cele mai maiestuoase animale din lume, recunoscut drept simbol al măreției și puterii. Oricine s-ar afla în prezența acestei creaturi va rămâne cu gura căscată. Misterul și misticismul din privirea lor fascinează pe oricine se uită la ei. Nu este surprinzător faptul că tigrul a fost animalul ales pentru a fi personajul principal în mitologia greacă, persană sau chineză. Grație unor mutații genetice o parte dintre tigrii din Bengal se nasc albi, iar această raritate îi conferă o frumusețe și mai aparte.

Papagalul Macaw

Papagalul Macaw este o pasăre exotică originară din pădurile tropicale sud-americane și aparține familiei de păsări Psittacidae. Frumusețea lor incredibilă se datorează penajului care combină culori strălucitoare: galben strălucitor, roșu crimson, verde iarbă, albastru regal și portocaliu sunt principalele nuanțe de culori.

Foarte mulți oameni preferă papagalul Macaw pe post de animal de companie, deși aceste păsări se simt mult mai bine și ar trebui îngrijite în mediul lor natural. Papagalul Macaw este o pasăre de dimensiune medie, dar posedă niște aripi foarte mari care atrag atenția atunci când sunt întinse. Fac parte din categoria păsărilor sociabile, adoră să zboare în stol și oferă o imagine incredibilă în timpul planării. Dacă o persoană vede un stol de papagali macaw în zbor va avea senzația unui curcubeu, și astfel nu poate lipsi din top 10 cele mai frumoase animale din lume.

Leopardul pătat

Leopardul pătat se găsește în pădurile din sud-estul Asiei. Blana sa superbă și ochii blajini te trimit cu gândul la o pisică de casă exotică. O specie superbă care încântă privirea ce nu putea lipsi din acest top al celor mai frumoase animale din lume.

Calul frizian

Caii frizieni sunt unele dintre cele mai elegante și magnifice animale dintre toate cele care există pe planetă. Calul frizian este originar din Țările de Jos și este una dintre cele mai vechi rase de cai domestici din lume. Strămoșul lor era ”tarpan”, cel mai sălbatic cal din istorie, însă acesta a dispărut în secolul XX din cauza faptului că a fost vânat în mod excesiv. Într-o singură culoare, calul frizian este o creatură impresionantă care poate face un om să viseze la teritorii mistice.

Rața mandarin

Rața mandarin este atât de frumoasă că nu îți poți lua ochii de la ea. Aceste păsări, originare din Asia de est, sunt dimorfice sexual, ceea ce înseamnă că bărbații și femelele nu arată la fel. Masculii au pene în dungi strălucitoare, femelele sunt maro cu pete albe. Rățoii sunt „șmecheri” și atrag rațelele cu penele lor strălucitoare.

Cameleonul panteră

Cameleonul panteră își schimbă aspectul în funcție de dispoziția pe care o are. Gama largă de culori a acestei creaturi deosebite i-a oferit un loc binemeritat în top 10 cele mai frumoase animale din lume. Cameleonii își schimbă culoarea dintr-un număr variat de motive, inclusiv dacă vor să comunice, să-și exprime emoția nu numai pentru a se camufla și a se integra perfect în habitatul lor natural.

Vulpea polară

Vulpea polară se găsește, așa cum îi spune și numele, în zona arctică. Animalul este de o frumusețe rară, având o blană albă care o ajută să înfrunte frigul, dar și să se camufleze de prădători. În timpul iernii, vulpile arctice se potrivesc chiar în habitatele lor de pe tundra înghețată. Apoi, când zăpada se topește, acestea dezvoltă o haină cenușie care se amestecă cu noile plante și roci care apar în vară.

Lebăda

Povestea despre rățușca cea urâtă care la maturitate s-a transformat într-o lebădă superbă este doar o metaforă. Și se bazează pe faptul că puii de lebădă se nasc cu pene mai întunecate la culoare decât alte păsări care sunt de un alb imaculat. Pe măsură ce cresc și se dezvoltă, lebedele devin un veritabil totem al frumuseții și harului.

Eleganța și frumusețea sunt conotații care vin în minte pentru majoritatea oamenilor atunci când observă o lebădă. Frumusețea lor este izbitoare și motivul pentru care fac parte din top 10 cele mai frumoase animale din lume este mai mult decât evident.

Peștele mandarin

Peștele mandarin este originar din Pacific, din Insulele Ryukyu, situate la sud de Australia. Pe cât este de frumos, pe atât de urât mirositor este. Deoarece acești pești nu au solzi, au nevoie de protecție suplimentară împotriva prădătorilor. Corpurile lor sunt acoperite cu spini toxici și cu un mucus gros, cu miros neplăcut.

Broasca cu săgeți

Broasca cu săgeți este una dintre cele mai toxice animale de pe planetă. Veninul său poate să omoare un om fără probleme. Pe cât este de mică și de frumoasă, pe atât este de mortală. Coloritul intens de pe spatele ei o ajută să scape de prădători. Aceasta se găsește în pădurile din America de Sud, iar o singură săgeată cu venin este suficientă pentru a ucide 10 bărbați maturi.