Top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Galerie foto spectaculoasă

Top 10 cele mai frumoase cascade din lume demonstrează că natura este cel mai mare ”artist” de pe Pământ. În acest clasament al celor mai frumoase și spectaculoase cascade din lume se regăsesc unele dintre cele mai fascinante creații și minuni ale mamei natură, indiferent că sunt în Italia, Norvegia, Islanda, Statele Unite sau America de Sud. Spectacolul unic oferit de aceste creații spectaculoase ale naturii este greu de reprodus în cuvinte, imaginile vorbind de la sine fără prea multe vorbe.

Top 10 cele mai frumoase cascade din lume este un clasament extrem de greu de alcătuit pentru că aceste creații naturale minunate sunt cu mult mai multe și misiunea de a le supune unei selecții este foarte dificilă. Cu toate acestea am încercat să le adunăm și să le prezentăm pe cele mai ”cele” dintre acestea. Însă nu le vom preciza locul ocupat în top acest lucru urmând să rămână la alegerea cititorilor.

Top 10 cele mai frumoase cascade din lume

Cascada Seljalandsfoss (Islanda)

Cascada Seljalandsfoss se află în sudul Pacului Național Vatnajökull din Islanda. Nu este nici pe departe cea mai mare cascadă din această micuță țară nordică, dar este cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase și misterioase din lume și nu putea lipsi din top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Această cascadă este recunoscută și pentru stâncile octogonale de bazalt care o străjuiesc, are 60 de metri înălțime. Cascada Seljalandsfoss beneficiază de o mulțime de trasee în trepte.

Kakadu Falls (Australia)

Kakadu Falls este una dintre frumusețile naturale cu care se mândrește Australia și nu putea lipsi din top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Kakadu își împarte firul de apă în două, fiind supranumită și Cascada Geamănă. Kakadu Falls coboară de la o altitudine de 259 de metri deasupra nivelului mării. Cascada este situată în apropierea graniței estice a parcului național și la 28 de kilometri sud de Jabiru. În sezonul uscat, accesul de pe Autostrada Kakadu este posibil printr-o șosea cu pietriș de 60 de kilometri, ultimii 11 kilometri fiind accesibili doar pentru vehiculele cu tracțiune pe patru roți. Cu toate acestea, în mare parte a acestei perioade căderile se usucă și nu curg.

Cascada Nachi (Japonia)

Cascada Nachi este reprezentanta Japoniei în acest top. Nachi este cea mai spectaculoasă cascadă din Țara Soarelui Răsare și are o înălțime de 133 de metri. Specialiștii susțin că volumul de apă care cade este de aproximativ o tonă pe secundă. Apa face parte din credința Nachiyama. Referitor la Cascada Nachi, circulă mitul conform căruia cine bea apă din aceasta va trăi mai mult.

Cascada Cola de Caballo (Spania)

Cascada Cola de Caballo (Coada Calului) este situată în Munții Pirinei și este cea mai spectaculoasă cascadă din Parcul Național Ordesa din Spania. Face parte din măreția impresionantă a Muntelui Perdido (Pierdut) și nu putea lipsi din top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Cascada Cola de Caballo face parte dintr-o serie de cascade care se pot întâlni de-a lungul râului Arazas.

Cascada Ngare Ndare (Kenya)

Cascada Ngare Ndare este reprezentanta statului african Kenya în acest top. Cascada Ngare Ndare este ascunsă în mijlocul unei rezervații forestiere din centrul țării și reprezintă o serie de câteva căderi de ape liniștite dar spectaculoase. Există mai multe piscine cu apă clară, câteva bazine mai mici și mai abrupte și o mulțime de oportunități de sărituri pentru pasionații de adrenalină. Este o drumeție frumoasă de 4 km prin pădure umbroasă de la poarta principală.

Cascada Baatara Gorge (Liban)

Cascada Baatara Gorge din Liban nu avea cum să lipsescă din top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Și nici din clasamentul celor mai surprinzătoare și spectaculoase căderi de apă din lume. Cascada Baatara Gorge este supranumită și ”Peștera celor trei poduri” și este situată lângă satul Tannourine, aflat la o distanță de o oră și jumătate de condus de la Beirut. Baatara Gorge are o înălțime de 250 de metri iar căderea sa de apă se pierde în adâncul unei peșteri imense formată în roca de calcar datând din perioada Jurassicului.

Cascada Snoqualmie (Statele Unite ale Americii)

Cascada Snoqualmie este mai înaltă cu aproximativ 30 de metri decât celebra Niagara și are o înălțime de 82 de metri. Este situată în statul american Washington. La cascada Snoqualmie se poate ajunge și folosind transportul public. Autobuzul se ia din centrul orașului Seattle (circa 50 km), iar biletul costă câțiva dolari. Este una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Angel Falls (Venezuela)

Cascada Angel Falls din Venezuela este cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din lume, cu o înălțime de 979 metri și o scufundare de 807 m. Angel Falls cade peste marginea muntelui Auyán-tepui din Parcul Național Canaima, un sit al patrimoniului mondial UNESCO în regiunea Gran Sabana din statul Bolívar. Cota de înălțime, 979 m, constă în cea mai mare parte din scufundarea principală, dar include, de asemenea, aproximativ 400 de metri de cascadă înclinată și rapizi sub picătură și o scufundare înaltă de 30 de metri în aval de reperele taluzului. Cascada a fost numită Angel Falls de la mijlocul secolului XX după numele lui Jimmy Angel, un aviator american, care a fost prima persoană care a zburat deasupra ei.

Cascada Acquafraggia (Italia)

Cascada Acquafraggia este situată în apropiere de Borgonuovo, în regiunea Lombardia, din nordul Italiei. Din parcarea destinată mijloacelor de transport și pâna la baza cascadei se ajunge în doar câteva minute. Cascada Acquafraggia cade de la o înălțime de peste 130 de metri. În împrejurimi se găsesc numeroase piscine naturale.

Cascada Bigăr (România)

Cascada Bigăr din Caraș Severin nu putea lipsi din acest top 10 cele mai frumoase cascade din lume. Cascada Bigăr este considerată una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă datorită formei sale. Cascada se găsește în pădurile adânci din Munții Aninei, în Caraș Severin, și este rezultatul unui izvor subteran ce se varsă în râul Miniș. În 2013, Cascada Bigăr s-a clasat pe locul 1 într-un top internațional realizat de The World Georgraphy.

Legenda spune că, odată demult, o fată născută dintr-o vrajă s-a îndrăgostit de un băiat numit Bigar, cu care a dorit să se căsătorească. Relația lor nu are viitor iar fata, sub magia unei vrăjitoare, izolată de părinții ei într-o peșteră departe de lume, se transformă într-o cascadă în care băiatul s-a înecat. Povestea lor continuă pe lumea cealaltă, unde reușesc să rămână împreună.