TOP 10 CELE MAI FRUMOASE PLAJE DIN EUROPA

Europa are o multime de oportunitati pentru exploratorii inraiti, mai ales in sezonul cald, cand turistii din toate colturile lumii se indreapta spre zonele idilice de la malul marii. Daca inca nu te-ai hotarat ce sa faci in aceasta vara, noi iti prezentam top 10 cele mai frumoase plaje din Europa, perfecte pentru o vacanta de neuitat.

Locul 1 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Spiaggia Dei conigli ( Plaja Iepurilor), Lampedusa-Italia

Aceasta frumoasa plaja este situata in insula Lampedusa, care se afla in apropierea Siciliei. In anul 2013, „Spiaggia Dei conigli” a fost votata drept cea mai frumoasa plaja din lume. Lampedusa este cea mai sudica insula a Italiei, aceasta fiind situata la aproximativ 18 km de localitatea Agrigento din Sicilia.

Locul 2 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Praia da Marinha (Navy Beach), Lagos, Algarve – Portugalia

Este cu siguranta una dintre cele mai frumoase si emblematice plaje din Portugalia, aceasta fiind votata de doua ori consecutiv in topul primelor 10 cele mai frumoase plaje din Europa si aflandu-se in primele 100 din lume.

Locul 3 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Porto Katsiki, Lefkada – Grecia

Plaja Porto Karsiki ocupa fara indoiala primul loc, ca fiind cea mai fumoasa plaja din Insula Lefkada, si aflandu-se in top 10 cele mai spectaculoase plaje din Europa. Aceasta se alfa la aproximativ 40 de km de Lefkada Town, in partea de sud-vest a insulei, plaja fiind acoperita cu nisip alb pietros, marginita de stanci abrupte si cu un colorit ireal de albastru al apei.

Locul 4 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Nissi, Aiya Napa – Cipru

Calitatea nisipului, care este deosebit de fin, a plajei foarte late, fara urma de stanci si a apei turcoaz, fac din aceasta o plaja incomparabila cu restul plajelor din zona. Plaja Nissi a fost votata in anii trecuti ca cea mai frumoasa plaja din Marea Mediterana iar in 2011 cea mai frumoasa din Europa.

Locul 5 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Elafonisi, Creta – Grecia

Situata in sud-vestul insulei Creta, plaja Elafonisis este considerata a cincea cea mai frumoasa plaja din Europa si a 17-a din lume. Nisipul alb si fin, cu nuante rozalii, muntii si apa cristalina, ii readuce in fiecare an pe turistii care vor sa se bucure de acesta minunata plaja.

Locul 6 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Playa de Ses Illetes, Formentera (Ibiza) – Spania

Playa de Ses Illetes se intinde de la La Savina, portul din Formentera, pana la localitatea Espalmado. Aceasta minunata plaja este situata in mica insula spaniola Formentera, care se afla la doar 18 km de Ibiza. Frumoasa plaja este apreciata in special pentru claritatea apelor sale dar si nisipul ei fin.

Locul 7 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Navagio, Zakynthos – Grecia

Aceasta spectaculoasa plaja se afla in partea de nord-vest a insulei Zakynthos. Plaja este formata din pietricele mici si albe, iar culoarea apei, care este de un albastru – turcoaz ce intra intr-un puternic contrast cu stancile albe, fac din aceasta ca fiind cea mai frumoasa plaja a insulei. Accesul se face numai pe mare, iar de sus se poate admira o panorama deosebita.

Locul 8 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Koukounaries, Skyathos – Grecia

Frumoasa plaja in forma de potcoava, cu nisip auriu, situata la umbra unei paduri de pini, fac din aceasta ca fiind cea mai frumoasa plaja din Skiathos si una dintre cele mai bune din Marea Egee.

Locul 9 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Oludeniz, Mugla – Turcia

Oludeniz (Marea Moarta, sau Marea Linistita in limba turca) nu are de fapt niciuna dintre caracteristicile marii din Biblie cu care imparte aceeasi denumire. De fapt, este o laguna ascunsa in spatele Marii Mediterane, cu plaje de nisip alb, apa albastra-verzuie cu nuante feerice si marginita de dealuri acoperite de verdele viu al padurilor de pini. Oludeniz nu este doar unul dintre ceel mai frumoase locuri din toata Turcia, dar cadideaza cu sanse serioase si intr-un top al celor mai frumoase plaje ale Mediteranei. Nu degeaba localnicii il numesc „Raiul pus pe Pamant de catre Allah”.

Locul 10 in Top 10 cele mai frumoase plaje din Europa

Plaja Zlatni Rat, insula Brac – Croatia

Coasta de sudest a magnificei insule Brac atrage o sumedenie de turisti pe plaja Cornului de aur, care se prezinta ca o fasie triunghiulara, ce se intinde in mare, schimbandu-si geometria in functie de mareele si anotimp. Valurile marii ii schimba mereu forma din cauza curentilor puternici. Plaja Zlatni Rat este accesabila cu barca cu motor din Bol pe mare sau pe jos, mergand pe coasta aproximativ 15 minute.