Top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Galerie foto spectaculoasă

Top 10 cele mai frumoase plaje din lume reprezintă o nouă misiune dificilă în condițiile în care există sute de astfel de locuri pe pământ, fiecare dintre ele având ceva aparte. Cele mai frumoase plaje din lume este un clasament care demonstrează, încă o dată, că natura este cel mai priceput ”artist”.

Top 10 cele mai frumoase plaje din lume

Plaja Navagio (Zakynthos, Grecia)

Plaja Navagio se află pe coasta izolată a insulei Zakynthos, accesul putând fi făcut doar cu ajutorul unor ambarcațiuni. În mijlocul plajei Navagio tronează un alt punct de atracție, o epavă, unde turiștii din toate colțurile lumii se înghesuie să își facă fotografii. Plaja Navagio este reprezentanta Greciei în top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Oricum a fost o alegere dificilă ținând cont de multitudinea de plaje superbe aflate în vechea Eladă.

Plaja Rabbit (Lampedusa, Italia)

Plaja Rabbit de pe insula siciliană Lampedusa nu putea lipsi din top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Plaja Rabbit se întrece pe sine în peisaje care îți taie respirația, grație Mării Mediterane care creionează tot pământul pe care-și odihnește valurile în nuanțe de albastru și verde. Plaja Rabbit este situată în partea de sud a insulei Lampedusa și a fost votată cea mai bună plajă din lume de către site-ul de călătorie TripAdvisor.

Plaja White (Boracay, Philippine)

Plaja White este cea mai frumoasă dintre stabilimentele de pe insula Boracay din Philippine. O insulă înconjurată de recifuri de corali care, la rândul ei a fost votată drept cea mai frumoasă din lume. Peisajele de aici îți vor tăia respirația indiferent de momentul zilei sau al nopții. White Beach este principala plajă turistică a insulei și are o lungime de aproximativ patru kilometri de-a lugul cărora se găsesc stațiuni, hoteluri, case de cazare, restaurante și alte afaceri legate de turism. În porțiunea centrală, cale de aproximativ doi kilometri, există o potecă cunoscută sub numele de Beachfront Path care separă plaja însăși de unitățile situate de-a lungul ei.

Plaja ascunsă (Puerto Vallarta, Mexic)

Plaja ascunsă din Puerto Vallarta este reprezentanta Mexicului în top 10 cele mai frumoase plaje din lume și, în ciuda denumirii, este cea mai populară plajă din Mexic. Plaja ascunsă este o gaură uriașă în pământ care adăpostește o plajă magnifică, cu o apă de culoarea turcoazului. La plaja ascunsă se poate ajunge doar înot, când valurile sunt mici.

Plaja Honopu (Hawaii, SUA)

Plaja Honopu se află de-a lungul țărmului de nord-vest al insulei hawaiene Kauaʻi, pe coasta Na Pali. Plaja Honopu este izolată și nu este ușor accesibilă decât pe apă. Nicio amerizare sau acostare a unei aeronave sau barci nu este permisă pe plaja Honopu, astfel încât vizitatorii care vor să ajungă aici trebuie să înoate de pe o barcă aflată în larg sau de pe plaja vecină Kalalau. În dialectul hawaian, numele acestei plaje superbe înseamnă scoică, pentru că sunetul pe care îl conferă zidurile stâncilor înconjurătoare este exact ca cel din interiorul unei scoici.

Plaja Whitehaven (Whitsunday, Australia)

Plaja Whitehaven are o lungime de 7 km de-a lungul insulei australiene Whitsunday. Reprezentanta Antipozilor în top 10 cele mai frumoase plaje din lume este de o frumusețe ieșită din comun. Plaja Whitehaven este recunoscută pentru nisipurile sale de un alb cristal și apele de culoare turcoaz. Plaja are facilități de grătar și camping.

Plaja Kite (Cabarete, Republica Dominicană)

Plaja Kite este reprezentanta Republicii Dominicane și se află la 1,5 km la vest de Golful Cabarete și este un loc perfect pentru cei care practică kite surfingul și alte sporturi de apă. De asemenea, Plaja Kite este recunoscută și pentru recifurile sale care atrag mii de turiști în fiecare an.

Plaja Maya Bay (Ko Phi Phi, Thailand)

Plaja Maya Bay reprezintă Thailanda în top 10 cele mai frumoase plaje din lume și se află pe insula Ko Phi Phi Le. Plaja Maya Bay are are doar 250 de metri lungime și 15 metri lățime. Dacă vă aduceți aminte de filmul Plaja (The Beach) cu Leonardo di Caprio este bine de știut că filmările au fost realizate pe plaja Maya Bay.

În martie 2018, autoritățile thailandeze au anunțat că Plaja Maya Bay va fi închisă turiștilor timp de patru luni pentru a-i permite recuperarea de la daunele aduse mediului din cauza numărului excesiv de vizitatori. Plaja primea aproximativ 5.000 de vizitatori pe zi, în timp ce 200 de bărci pe zi acostau în golf. Studiile efectuate de biologii marini au descoperit că 80% din recifele de corali din jurul golfului au fost distruse de traficul bărcilor și poluare. Când s-a redeschis plaja Maya Bay a limitat numărul de vizitatori la 2.000 de persoane pe zi, iar bărcile trebuie lăsate în afara golfului.

Plaja Ipanema (Rio de Janeiro, Brazilia)

Plaja de la Ipanema din Rio de Janeiro reprezintă cu succes Brazilia în top 10 cele mai frumoase plaje din lume. Plaja Ipanema este recunoscută pentru dezvoltarea sa elegantă și viața socială. Doi munți numiți Dois Irmãos (Doi frați) se ridică la capătul vestic al plajei, care este împărțit în segmente delimitate de posturi sau turnuri de salvare. Berea se vinde peste tot, împreună cu tradiționala cachaça. Întotdeauna există cercuri de oameni care joacă fotbal, volei și fotbal, și un sport inventat local, care este o combinație între volei și fotbal. Culoarea apei variază de la o apă albastră deschisă la un verde mai mohorât după ploile abundente. În 2008, Travel Channel a nominalizat plaja Ipanema drept cea mai sexy plajă din lume.

Plaja Palawan (Sentosa, Singapore)

Plaja Palawan se află în centrul coastei de sud Sentosa. Există un pod suspendat care duce la o mică insulă în largul coastei despre care se spune că este cel mai sudic punct al Asiei continentale sau cel mai apropiat punct al Asiei de către Ecuator. Atracțiile Kidzania Singapore, MOSH! și Portul Minunilor pierdute sunt situate pe plaja Palawan. Există mai multe baruri de-a lungul plajei care oferă opțiuni de mâncare și băuturi pentru vizitatori, precum și stația de plajă a Sentosa Express.