TOP 10 cele mai frumoase si impresionante cascade din lume

O cascada este cu adevarat impresionanta si te va lasa fara cuvinte atunci cand ajungi in preajma ei. Din fericire, daca iti place sa calatoresti avem o lista buna pentru tine de 10 cascade ce merita vizitate.

Iata care sunt acestea:

1. Niagara Falls

Cea mai cunoscuta cascada din lume este cascada Niagra Falls, care se afla 90% pe teritoriul Canadei si 10% pe teritoriul Americii. Cascada are 51m inaltime si 1203 latime. Aceasta este si cea mai vizitata cascada din lume, de exemplu in 2009 era vizitata de aproximativ 28 de milioane de oameni.

2. Victoria Falls

Cascada este situata pe raul Zambezi, in partea de sud a Africii intre Zambia si Zimbabwe. Are o latime de 1737m si o  inaltime de 107m, fiind astfel considerata cea mai mare fasie de apa din lume creata de o cascada. Cascada poate fi vazuta de la 50km distanta.

3. Iguazu Falls

O alta cascada impresionanta se afla la granita intre Brazilia si Argentina. Cascada este de fapt compusa din 275 de cascade ce se formeaza pe raul Iguazu River. Majoritatea cascadelor au 64m in inaltime. Cea mai impresionanta dintre ele este numita Devil’s Throat si are o inaltime de 82m.

4. Angel Falls

Angel Falls sau Salto Angel este cea mai inalta cascada din lume si cea mai uimitoare cu o inaltime totala de 979m. Se afla in Parcul National Canaima si este una dintre atractiile de top ale Venezuelei. Caderea apei este atat de mare incat nu ajunge la sol toata, o parte din ea se evapora.

5. Kaieteur Falls

Are o inaltime de doar 251m si un volum de apa de 663m pe secunda. E bine de stiut faptul ca aceasta cascada este de 5 ori mai inalta decat Niagra iar peisajele sunt impresionante. Nefiind intr-o zona usor accesibila, cascada nu este foarte cunoscuta sau vizitata.

6. Blue Nile Falls

Cunoscuta si sub numele de Tis Issaat, cascada Blue Nile este localizata pe raul Blue Nile din Ethiopia. Desi o parte din ea este folosita pentru a produce curent, o mare bucata poate fi vizitata si este la ora actuala un punct important de atractie in zona.

7. Detian Falls

Detian Falls este situata la granita intre China si Vietnam. Este, de fapt, a patra cea mai mare cascada-granita dupa Niagra, Victoria si Iguazu. Din cauza conflictelor dintre cele doua tari, accesul turistilor la cascada a fost deschis de putin timp.

8. Gullfoss

Cascada este situata in partea de sud-vest a Islandei si este cunoscuta peste tot in lume pentru frumusetea ei. Are o inaltime de 32m si 2 niveluri situate la 90 grade. Privelistea este spectaculoasa.

9. Huangguoshu

Masoara 77.8m inaltime si 101m latime, ceea ce o face sa fie cea mai mare cascada din Asia si una dintre cele 18 cascade din zona. Poate fi vazuta si din interior si vizitatori pot chiar atinge apa care curge.

10. Jog Falls

Jog Falls se afla pe raul Sharavathi si are o inaltime de 253m, fiind astfel cea mai mare cascada din India. Inainte de sezonul ploilor, cascada nici nu se observa, avand doar cateva firisoare de apa la vedere. Insa in sezonul potrivit aceasta creste in volum si arata spectaculos.

Sursa foto