TOP 10 cele mai grave accidente aviatice din EUROPA

Dupa prabusirea avionului Airbus A320 al companiei germane Germanwings cu 150 de persoane la bord in Alpii francezi, agentia France Presse prezinta cele mai grave accidente aeriene produse pe continent in ultimii zece ani.

24 martie 2015 (Franta) — Un Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, cu 150 de persoane la bord, printre care sase membri ai echipajului, s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in Alpii francezi. Zborul pe relatia Barcelona-Düsseldorf a lansat un apel SOS la ora locala 10.47, a anuntat conducerea aviatiei civile. Potrivit unui secretar de stat in Ministerul Transporturilor francez, Alain Vidalies, ‘nu exista niciun supravietuitor’ al tragediei. 

17 iulie 2014 (Ucraina) — Un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, printre care 193 de olandezi, s-a prabusit in apropiere de Donetk in estul Ucrainei, o regiune macinata de un conflict armat, toti pasagerii si membrii echipajului pierzandu-si viata. Avionul, care asigura legatura intre Amsterdam si Kuala Lumpur, a fost cel mai probabil doborat de o racheta sol-aer lansata intr-o zona controlata de separatistii prorusi. Autoritatile de la Kiev si rebelii prorusi se acuza reciproc de acest tir cu racheta. 

CITESTE SI: ACCIDENT AVIATIC in FRANTA: o CUTIE NEAGRA a fost RECUPERATA

17 noiembrie 2013 (Rusia) — Un avion Boeing 737 al companiei ruse Tatarstan, care a decolat de la Moscova, s-a prabusit pe aeroportul din Kazan, provocand moartea celor 50 de pasageri si membri ai echipajului. 

10 aprilie 2010 (Rusia) — Un avion polonez in care se afla presedintele polonez Lech Kaczynski, sotia sa si alti inalti responsabili politici si militari polonezi, in total 96 de persoane, s-a prabusit la Smolensk, in vestul Rusiei. Delegatia poloneza se deplasa la ceremoniile prilejuite de comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn. 

20 august 2008 (Spania) —Un numar de 154 de persoane au murit dupa ce un avion de tipul MD-82 al companiei aeriene spaniole Spanair, care efectua o cursa spre arhipelagul din Canare, s-a prabusit si apoi a luat foc la putin timp dupa decolarea de pe aeroportul din Madrid. La momentul respectiv a fost cea mai grava catastrofa aeriana din Spania din ultimii 25 de ani. 

14 septembrie 2008 (Rusia) — 88 de persoane, printre care 20 de straini, au murit in urma prabusirii unui avion Boeing-737 al Aeroflot care decolase de la Moscova si care s-a prabusit in apropiere de Perm, in Muntii Ural. 

30 noiembrie 2007 (Turcia) — Un avion de tipul McDonnell Douglas 83, al companiei turce low-cost Atlasjet, s-a prabusit in apropiere de Cukuroren (sud-vestul Turciei), provocand moartea a 57 de pasageri si membri ai echipajului. 

3 mai 2006 (Rusia) — Un avion Airbus A320 al companiei armene Armavia, care asigura legatura intre Erevan si Soci, s-a scufundat in Marea Neagra, provocand moartea a 113 persoane. 

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC in FRANTA: Printre VICTIME nu sunt ROMANI

9 iulie 2006 (Rusia) — Un numar de 125 de persoane au murit dupa ce un Airbus A310 al companiei aeriene siberiene S7 a parasit pista la aterizarea pe aeroportul din Irkutk, in Siberia, a lovit un zid si a luat foc. 

22 august 2006 (Ucraina) — Un avion Tupolev Tu-154 al companiei ruse Pulkovo s-a prabusit in estul Ucrainei, provocand moartea a 170 de persoane. 

Sursa foto www.evz.ro