TOP 10 cele mai periculoase destinatii din lume pentru femei

Calatoriile spre destinatii exotice indepartate pot fi o experienta plina de satisfactii pe care multe femei din Occident o iau ca de la sine inteleasa, insa există tari in care turistele sunt expuse atitudinilor misogine, hartuirilor si, in unele cazuri extreme, chiar pericolului.

In acest context, Mail Online Travel a realizat un top al destinatiilor turistice populare unde femeile ar trebui sa isi ia masuri de precautie atunci cand calatoresc:

India

In India, tara considerata cea mai periculoasa pentru femeile care calatoresc singure, violurile in grup, carora le cad victime atat localnicele cat si turistele, au atins cote alarmante in anumite regiuni. Unele relatari sugereaza ca la fiecare 20 de minute in India are loc un viol.

Desi autoritatile depun eforturi pentru a aduce autorii acestor fapte in fata justitiei, numarul infractiunilor impotriva femeilor a crescut cu 7,1% din 2010, dupa cum indica Biroul National de Inregistrare a Infractiunilor.

Brazilia

Imaginile superbe cu femei imbracate sumar la faimosul Carnaval de la Rio nu pot masca faptul o ca o mare parte din tara ramane sub influenta violentei bandelor criminale si a politiei abuzive.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sanatatii, numarul violurilor a crescut cu 157% intre 2009 si 2012, alimentat de machismul culturii braziliene.

In urmă cu doi ani, o turista din SUA a fost violata intr-un autobuz, in timp ce prietenul ei, legat cu catuse, a asistat neputincios la scena.

Turcia

Turcia are putine lucruri in comun cu Europa atunci cand este vorba de atitudinea fata de femei, scrie sursa citata. Tentativa de viol si uciderea studentei Ozgecan Aslan (20 de ani) saptamana trecuta au readus in atentia publica problema violentei impotriva femeilor. Oribila crima a starnit zeci de proteste in Turcia, care au incercat sa atraga atentia asupra violentelor la care sunt supuse femeile in aceasta tara – un subiect incă tabu in societate, predominant musulmana.

Thailanda

Desi milioane de turisti viziteaza Thailanda in fiecare an, uciderea brutala a doi turisti britanici, David Miller si Hannah Witheridge, in septembrie 2014 la Koh Tao, a atras atentia asupra fetei nevazute si adesea violente a societatii thailandeze. Tanara a fost violata inainte de a fi omorata.

Egipt

Desi pachetele de vacanta din statiunile Sharm el-Sheikh si Hurghada au fost principalele atractii turistice oferite de Egipt timp de mai multi ani, dupa revolutia din 2011, tara a fost afectata de instabilitate si de un val fara precedent de violente sexuale impotriva femeilor.

In conditiile in care numarul politistilor de pe strazi a scazut, atacurile sexuale asupra femeilor – inclusiv cel asupra unei jurnaliste britanice in Piata Tahrir din Cairo – au facut ca numarul turistilor veniti pentru a vizita faimoasele ruine ale tarii sa scada dramatic.

Columbia

Turismul in Columbia a inflorit puternic in ultimii ani, pe masura ce această tara sfasiata de conflict a inceput sa abordeze problema trecutului sau zbuciumat. Desi tara a devenit mai sigura pentru turisti comparativ cu acum 10 ani, violentele sexuale impotriva femeilor raman extrem de raspandite, victime fiind in special femeile din zone sarace.

Africa de Sud

Africa de Sud a devenit o destinatie turistica tot mai populara, dar tara ramane una dintre cele mai periculoase din lume. Africa de Sud are una dintre cele mai mari rate de viol si de agresiuni sexuale, iar jafurile si amenintarile cu arma sunt extrem de des intalnite. Peste 66.000 de infractiuni sexuale au fost raportate intre 2012 si 2013, ceea ce inseamnă 127 de infractiuni sexuale la 100.000 de locuitori.

Maroc

O alta destinatie populara, Marocul nu exceleaza atunci cand vine vorba de protejarea drepturilor femeilor. Turistele care calatoresc singure sunt sfatuite sa fie imbracate modest si sa aiba corpul acoperit in aceasta tara musulmana conservatoare.

Desi infractiunile violente nu sunt in prezent o sursa importanta de ingrijorare, femeile, in special cele care calatoresc singure, sunt adesea hartuite in Maroc.

Mexic

Milioane de americani – inclusiv celebritati – calatoresc in siguranta in Mexic in fiecare an, dar unele zone ale tarii raman sub controlul grupurilor infractionale.

In pofida eforturilor guvernului pentru protejarea turistilor in statiuni cum ar fi Cancun, Playa del Carmen, Cozumel, Los Cabos sau Puerto Vallarta, exista in continuare relatari despre infractiuni armate si violente.

Kenya

Kenya si-a construit o reputatie turistica pe baza faunei si florei sale salbatice si a parcurilor safari. Mai putin cunoscuta este ‘reputatia’ sa in privinta violentei asupra femeilor.

Potrivit unui raport al Fondului Natiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei, “femeile de toate varstele, nivelurile de educatie si din toate grupurile sociale, indiferent daca traiesc in zonele rurale sau urbane, sunt supuse violentelor in Kenya”.

In 2010, un studiu realizat la nivel national a indicat ca 32% dintre fetele din Kenya au fost abuzate sexual inainte de a ajunge la maturitate, iar in noiembrie 2014, femeile au iesit in strada in semn de protest după ce o tanara a fost atacata pentru ca purta fusta scurta. Rapirile si agresiunile sexuale asupra turistilor nu sunt o raritate in Kenya

Sursa foto http://www.shutterstock.com/