Top 10 cele mai periculoase poduri pietonale si trasee montane din lume. GALERIE FOTO

Iubitorii de aventura sunt mai mereu in cautarea traseelor spectaculoase, care sa le faca inima sa bata foarte tare si sa le puna la incercare curajul. Totusi, urmatoarele poduri pietonale si trasee montane pot provoca oricand senzatii tari pana si pentru cei mai aventurosi exploratori.

Hauri periculoase si scanduri putrede, prinse cu ajutorului unor bucati mici de cablu. Aceasta este doar una din multiplele provocari pe care turistii le au de infruntat in diverse colturi ale lumii. Iata primele zece drumuri si poduri pedestre din lume in ceea ce priveste periculozitatea, potrivit unui top alcatuit de site-ul TopTenz.

1. Traseul Hua Shan, China

Muntele Hua Shan este unul dintre cei cinci munti sacri ai Chinei, iar traseul cu acelasi nume este considerat a fi cel mai periculos din lume.

2. El Caminito del Rey, Spania

El Caminito del Rey este o pasarela de-a lungul defileului de calcar El Chorro. Are aproape un metru latime si se situeaza la peste 106 metri deasupra raului Guadalhorro. Dupa mai multe accidente tragice, autoritatile au inchis traseul in anul 2.000.

3. Angels Landing, SUA

Traseul acesta se afla in parcul national Zion din Utah si are aproape 4 km lungime. Angels Landing urca pana la 1.760 de metri, acolo unde exista un varf de munte, descris odata ca fiind atat de mic si izolat ca numai un “inger ar putea sa aterizeze pe el”.

4. Scarile Mortii, Peru

Celebrul drum catre Machu Picchu are cateva obstacole pe care turistii trebuie sa le treaca. Unul dintre ele este format din mai multe scari inguste si abrupte ce par ca ies din perete. Si asta la 2.400 de metri inaltime.

5. Podul Hussaini, Pakistan

Locuitorii din Valea Hunza sunt nevoiti sa treaca zilnic pe acest pod subred, localizat deasupra lacului Birt, in Hunza Superioara din Pakistan.

Citeste si: TOP 10 AL CELOR MAI EXPUSE ZONE DIN LUME LA CUTREMURE, INUNDATII SAU FURTUNI VIOLENTE

6. Keshwa Chaca, Peru

Podul Kaeshwa Chaca ar fi ultimul pod din franghie construit pe vremea incasilor. Are o lungime de 35 de metri si se situeaza la o inaltime de 67 de metri deasupra raului Apurimac.

7. Yosemite, SUA

Domul din Valea Yosemite se ridica la 2.696 metri deasupra nivelului marii. Astazi, foarte mult excursionisti aleg sa parcurga traseul periculos. Ultimii 100 de metri verticali sunt parcursi cu ajutorul a doua cabluri de metal. Aici au avut loc si foarte multe accidente, unii excursionisti pierzandu-si viata.

8. Scarile Ha’iku, Hawaii

Cele 3.922 de scari metalice sunt contruite la o inaltime de 853 de metri. Ele au fost construite in 1943 pentru a facilita instalarea cablurilor de antena. Ele sunt inchise publicului, insa multi turisti parcurg acest traseu noaptea.

9. Poarta Raiului, Poarta mare si Traseul din sticla, China

Poarta Raiului este de fapt un arc natural, aflat la o altitudine de 1.500 metri, in Parcul Tianmen din China. Pentru a ajunge in varf trebuie sa parcurgi 999 de trepte.

Drumul Portii Mari urca de la 200 de metri deasupra nivelului marii si ajunge la 1.300 de metri.

Traseul din sticla este o carare lunga de 21 de metri si lata de aproape u metru. Este realizata numai din sticla si se afla la o inaltime de peste 1.430 de metri.

10. Podul Trift, Elvetia

Podul Trift este cel mai lung pod pietonal suspendat din Alpi, daca nu din Europa. Are o lungime de 170 metri si este situat la o inaltime de 100 de metri. Podul este traversat de aproximativ 20.000 de turisti pe an.

Sursa foto: amazingpic125.blogspot.com, 123scoop.com, trekearth.com, pinterest.com, boomsbeat.com, toptenz.net