Top 10 destinatii turistice in 2014. Ce oras a detronat PARISUL

TOP DESTINATII TURISTICE. Adio Paris, bun venit Istanbul! Destinatia turistica preferata in 2014 nu mai este capitala franceza, ci metropola turca, potrivit clasamentului stabilit de site-ul de calatorii Trip Advisor.

TOP DESTINATII TURISTICE. Fosta capitala a Imperiului Otoman a reusit sa se plaseze in fruntea topului prin faptul ca stie cum sa atraga turistii. Istanbul a detronat Londra, Roma sau Paris. “Clasamentul se bazeaza pe aprecierea celor care calatoresc din lumea intreaga. Istanbulul nu este o destinatie necunoscuta pentru francezi, insa este mai exotica pentru chinezi sau americani”, spune Artine Meckertichian, purtator de cuvant al Trip Advisor in Franta, citat de Agerpres.

Citeste si: TOP 10 CELE MAI BIZARE CLADIRI DIN LUME. GALERIE FOTO

TOP DESTINATII TURISTICE. De fapt, exotismul pare a fi unul din elementele de care beneficiaza unele din orasele aflate pe primele 25 de locuri: Hanoi ocupa locul al 8-lea, Budapesta, al 21-lea, iar Lisabona al 23-lea. Orasul marocan Marrakech ocupa pozitia a sasea, facand un salt de 13 locuri fata de clasamentul de anul trecut. Dintre metropolele care constituie destinatii turistice traditionale, New York ocupa locul al 12-lea, Paris, al saptelea, iar Berlin al 11-lea.

Top 10 destinatii turistice preferate in 2014, realizat de Tripe Advisor, cuprinde, in ordine, Istanbul, Roma, Londra, Beijing, Praga, Marrakech, Paris, Hanoi, Siem Reap (Cambodgia) si Shanghai.

Sursa foto: eaa2014istanbul.org