Top 10 filme de Crăciun. Producții celebre pe care trebuie să le vezi de Sărbători

FILME de CRACIUN. Perioada din an care abunda in mese cu bucate alese si timp petrecut in familie, Craciunul este si momentul potrivit pentru o lista de filme clasice si contemporane perfecte pentru spiritul de sarbatori.

FILME de CRACIUN: Zece productii celebre pe care trebuie sa le vezi de sarbatori

Miracle on 34th Street, 1947 (Miracol pe strada 34)

FILME de CRACIUN. Cand un batran care pretinde ca este Mos Craciun trece drept nebun aproape in fata tuturor, un tanar avocat decide sa il apere in instanta, argumentand ca identitatea pretinsa de el este cea adevarata- Cunoscutul film exista si intr-o varianta mai noua, lansata in 1994, cu actrita Mara Wilson (cunoscuta pentru “Mathilda”) in rolul principal. Totusi, parca nimic nu este mai bun decat clasicul din 1947, regizat de George Seaton si obligatoriu prezent in lista unui iubitor adevarat al filmelor de sarbatori. Varianta alb-negru si candoarea autentica pe care o transmite Edward Gwenn in rolul lui Mos Craciun se potrivesc perfect.

It’s a Wonderful Life1946 (O viata minunata)

FILME de CRACIUN. Probabil cel mai emotionant film de Craciun, productia din 1946 regizata de Frank Zappa beneficiaza de personaje autentice, de o poveste magica si de interpretarea minunata a cunoscutului actor James Stewart. Toate acestea si un mesaj puternic fac din “It’s a Wonderful Life” filmul perfect pe care sa il urmaresti de CRACIUN alaturi de familie. In plus, in 1998 a fost votat pe locul 11 in lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de productii . Este considerat unul dintre filmele favorite din toate timpurile,  fiind votat astfel atat de catre public, cat si de catre criticii de film.

Home Alone, 1990 (Singur acasa)

FILME de CRACIUN. Seria de patru filme centrate in jurul aventurii unui baiat care reuseste in fiecare an sa salveze Craciunul a devenit celebra prin prestatia lui Macaulay Culkin din primele doua productii. Problemele pe care o banda de hoti le creeaza in fiecare episod si pe care tanarul Kevin trebuie sa le rezolve eroic de fiecare data sunt ingredientul unei comedii perfecte de CRACIUN, chiar si la 23 de ani de la lansarea seriei.

Die Hard, 1988 (Greu de ucis)

FILME de CRACIUN. Salvarea unei cladiri sau a unui avion deturnat de teroristi si rostogolirea prin flacari si cioburi s-ar putea sa nu sune deloc a film de CRACIUN, dar filmele de actiune in care Bruce Willis sunt alese de multi in perioada sarbatorilor. Actiunea care se petrece in preajma sarbatorilor si faptul ca in fiecare film lupta se da pentru salvarea familiei ar putea fi printre motive. In orice caz, Bruce Willis stie cum sa-i tina cu sufletul la gura si pe pasionatii de filme de Craciun.

A Christmas Carol, 1938 (Colinda de Craciun)

FILME de CRACIUN. Unul dintre filmele cu cele mai multe ecranizari dupa cartea lui Charles Dickens, “Colinda de Craciun” spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un batran acru care isi recapata spiritul de Sarbatori si invata ce e compasiunea dupa ce este vizitat de spiritele Craciunului trecut, prezent si viitor.

A Christmas Story, 1983 (Poveste de Craciun)

FILME de CRACIUN. Un alt film de Craciun care are un copil in centrul actiunii, “A Christmas Story” este un clasic de sarbatori mai mult in Statele Unite, dar merita urmarit de oricine vrea sa isi aduca aminte cat de greu e sa fii copil intr-o familie mare. Cu atat mai greu cand tot ce vrei de CRACIUN este o pusca cu bile si esti dispus sa intampini toate obstacolele care iti ies in cale cand incerci sa-ti convingi parintii sa-ti ia cadoul perfect.

Love Actually, 2003

FILME de CRACIUN. Comedia romantica ce reuneste mai multe vedete britanice are mari sanse sa devina un clasic peste ani. Colajul de povesti ingenios impletite care transmit acel adevar universal valabil in armonie perfecta cu sarbatorile de iarna: dragostea invinge intotdeauna. Protagonisti in povestile de CRACIUN sunt Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth si Emma Thompson.

The Holiday, 2006

FILME de CRACIUN. Actiunea are loc in perioada Craciunului, dar filmul merita urmarit de oricine vrea sa vada o poveste de iubire cu accente de comedie. Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz si Jack Black descopera ca nu e niciodata prea tarziu pentru o a doua sansa in dragoste, iar Craciunul pare decorul perfect pentru acest lucru.

Holiday Inn, 1942

FILME de CRACIUN. Bing Crosby si Fred Astaire sunt protagonistii unui alt clasic de Craciun, castigator al unui premiu Oscar, care garanteaza atmosfera de sarbatori prin numere inedite de muzica si dans cum numai cei doi pot interpreta. Intr-un han care se deschide doar de sarbatori, un dansator profesionist si un cantaret de estrada se intrec pentru inima unei frumoase interprete.

Joyeux Noël, 2005 (Craciun fericit)

FILME de CRACIUN. Nominalizat la premiile Oscar pentru cea mai buna productie straina a anului, filmul se petrece in timpul Primului Razboi Mondial. In ajunul Craciunului, militarii renunta la arme pentru o seara, iar germanii, francezii si scotienii fraternizeaza si ajung sa cunoasca oamenii care traiesc de cealalta baricada a frontului de razboi. Drama, in care joaca Diane Kruger si Guillaume Canet, transmite o adevarata lectie de umanitate.

Sursa foto: cinemagia.ro