TOP 10 FILME de vazut neaparat: Iti pot SCHIMBA VIATA

Un film iti poate schimba complet perspectiva asupra celor mai importante aspecte ale vietii. Te poate transforma pur si simplu in alt om; intr-o persoana care vede dincolo de superficialitate si care poate descifra sensurile ascunse ale vietii. Totul depinde de tine. Tu esti cel care te poti lasa inspirat de mesajul filmului, adoptand astfel o noua atitudine fata de propria existenta.

10. The Bucket List

 The Bucket List este un film interesant care ne aminteste de cat de importanta este fiecare clipa care se scurge si de faptul ca trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a nu trai cu regretul ca nu am facut tot ce ne-am dorit din cauza anumitor constrangeri. Doi barbati bolnavi de cancer pleaca impreuna intr-o calatorie pentru a-si implini ultimele dorinte. In ciuda bolii cu care se confrunta cei doi povestea lor nu este trista, ci este una plina de speranta si de bucuria de a trai cat mai intens fiecare moment din viata.

9. Into the Wild

Filmul regizat de Sean Penn uimeste prin simplitatea povestii dar si prin profunzimea personajului principal care “isi doreste sa scape de lucrurile materialiste care domina societatea moderna”, conform redactorului Claudia Puig de la USA Today. Chris McCandless isi lasa in urma vechea viata pentru a se refugia in natura. Dar ce anume sta la baza deciziei sale? Este oare acesta un romantic inocent dornic de a fi aproape de natura sau poate se lasa coplesit de instinctele sale imature de a fugi de responsabilitate si de problemele cu care se confrunta?

8. V for Vendetta

Acest film ne arata ca principiile pe baza carora functioneaza societatea pot fi “putrede” la mijloc. Sistemul prezentat in film este corupt si nu ar trebui sa existe, motiv pentru care este datoria noastra de a ne implica in schimbarea sa. Dincolo de masca personajului principal este o idee si anume ideea libertatii. Cu toate acestea, ne putem intreba in acelasi timp daca este bine ca unui singur om sa ii fie data puterea de a schimba un intreg sistem. Oare poate fi considerata calea cea buna un act de rebeliune? Si cand poate fi indreptatit acesta?

7. The Pianist

Filmul ne aduce in prim plan povestea de supravietuire a unui pianist evreu din Polonia din timpul razboiului. Pe masura ce se desfasoara filmul, personajul principal trece prin experiente din ce in ce mai dramatice. Toate acestea nu fac decat sa ne determine sa apreciem cat mai mult libertatea pe care o avem in societate in prezent; nu se stie niciodata ce constrangeri poate aduce viitorul. De asemenea, pianistul nu ar fi putut supravietui fara bunatatea strainilor, astfel ca speranta in umanitate este un alt aspect evidentiat de acest film.

CITESTE SI: 30 de versiuni SI MAI BUNE ale LEGILOR lui MURPHY   

6. The Kite Runner

Aceasta este o drama care ne indeamna sa ne punem cateva intrebari privind relatiile noastre de prietenie: cat de departe am merge pentru un prieten? Am risca totul doar pentru binele sau sau poate l-am trada pentru a ne pune pe noi pe primul plan? Amir si Hassan sunt doi baieti din Afganistan pe care ii leaga o sincera prietenie, pana cand unul din ei il tradeaza pe celalalt din lasitate, compromitand loialitatea care statea la baza relatiei lor.

5. 12 Years a Slave

12 Years a Slave este un film care ne invata despre ce inseamna sa fii liber si ce se intampla cand libertatea iti este luata. Solomon Northup se bucura de libertatea sa pana in momentul in care este rapit si vandut mai apoi ca sclav. Potrivit criticului Steve Persall de la Tampabay.com, “ceea ce i se intampla acestuia ca sclav, Northup fiind supus unei practici brutale si dezumanizante care nu a mai fost scoasa in evidenta atat de bine pana acum” sta la baza unei povesti incredibile prin care au trecut atat de multi oameni.

4. Seven Pounds

Seven Pounds ne face sa ne gandim mai bine la modul in care viata noastra ii afecteaza pe cei din jur. Putem oricand schimba destinul celorlalti; decizia ne apartine. Ben Thomas este bantuit de un secret coplesitor care il determina sa ia anumite decizii al caror scop nu il intelegem decat spre finalul filmului. Este incredibil cat de departe poate merge un om care este chinuit de sentimentul de vinovatie de care nu poate scapa decat facand un gest maret de iubire.

3. 500 Days of Summer

Tom o iubeste cu toata fiinta sa pe Summer, insa este vorba despre o iubire neimpartasita. Mesajul filmului ne sugereaza faptul ca de multe ori iubirea noastra este alimentata de clisee romantice, de idei care nu ne apartin, pe care le-am preluat din carti, muzica si filme. Si astfel gasim in persoana de alaturi imaginea propriei noastre proiectii romantice; de fapt nu suntem indragostiti de ea ci de imaginea aceasta pe care noi am creat-o.

2. The Eternal Sunshine of a Spotless Mind

Joel Barish se lupta cu amintirea fostei sale iubite Clementine; dupa ce se despart, iubirea coplesitoare pe care Barish inca o simte pentru ea il determina sa ia o decizie extrema. Acesta hotaraste sa o stearga complet din memorie, crezand ca astfel isi va gasi pacea sufleteasca. Filmul te face sa te intrebi daca este mai bine sa iubesti si apoi sa ramai doar cu amintirile care iti provoaca suferinta decat sa nu iubesti deloc. Este amintirea iubirii care a trecut mai importanta decat durerea de nemarginit pe care o simtim dupa ce relatia noastra se sfarseste?

CITESTE SI: Nu credeai ca exista? BA DA! TOP 5 LUCRURI mai BUNE decat SEXUL

1. The Pursuit of Happyness

Filmul prezinta povestea lui Christopher Gardner, un barbat a carui ambitie il face sa treaca peste faptul ca ramane fara casa si fara sotie. Pe langa aceste obstacole, Gardner se confrunta si cu o alta problema: trebuie sa aiba grija de fiul sau. Dar Gardner nu se da niciodata batut; exista intr-adevar momente in care disperarea il copleseste, insa determinarea sa de a merge mai departe indiferent de ce i se intampla este intr-adevar o sursa de inspiratie. Gardner stie ca trebuie sa faca tot ce ii sta in putere pentru a fi fericit; aceasta este o lectie de viata de care toti ar trebui sa tinem cont.

Sursa www.garbo.ro