Top 10 locuri pe care nu le poți vizita niciodată! Galerie foto

Până acum s-au întocmit numeroase clasamente și topuri cu tot felul de locații care mai de care mai frumoase, inedite, special, spectaculoase sau deosebite. Așa că ne-am gândit să vă oferim un top 10 locuri pe care un turist obișnuit nu le poate vizita niciodată. Aceste locații sunt imposibil de văzut de omul obișnuit, acest lucru fiind la îndemâna anumitor persoane.

Top 10 locuri pe care nu le poți vizita niciodată

10.Insula Surtsey este, fără îndoială, cel mai natural habitat din lume, neatins și protejat de intervenția umană. Insula a apărut de sub ape în urma erupției unui vulcan care a început în anul 1963 și s-a terminat în 1967. La puțin timp după apariție a fost declarată rezervație naturală. Li s-a permis accesul numai câtorva oameni de știință. Formele de viață variate înregistrate pe insula Surtsey în 2005 includ 24 tipuri de fungi, 69 de plante vasculare, 71 licheni, 14 specii de păsări, 335 specii de nevertebrate.

9.Muntele Weather este unul dintre centrele de operații de urgență unde oficialii guvernului american se retrag în cazul unor situații extreme sau de urgență. A fost construit în 1950, în timpul tensiunilor din Războiul Rece. Centrul este situat la baza Muntelui Blue Ridge, 48 de mile distanță de Washington DC. Mai sus se regăsește sediul FEMA ( Federal Emergency Management Agency), agenție a Departamentului de securitate internă al Statelor Unite, dar sub această suprafață se regăsește un imens complex.

În 1991 Time Magazine a vorbit cu un inginer ieșit la pensie care a descris zona ca fiind un buncăr care găzduiește pompe de circulație, un super computer, dar și capacitatea de a transmite prin intermediul studiourilor emisii televizate în cazul unor atacuri nucleare. Au de asemenea acces la Sistemul de alertă în caz de urgență care îi permite președintelui SUA să le vorbească tuturor cetățenilor.

Se spune despre Muntele Weather că este un oraș subteran, că sunt străzi, cafenele, spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri și chiar un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane.

8.Mezhgorye. Acest oraș din Rusia a fost închis permanent de către guvern și se speculează că este folosit ca o zonă de locuit pentru angajații de la Muntele Yamantau. Americanii cred că muntele Yamantau este o unitate nucleară secretă sau un buncăr. Importante lucrări de excavare au fost observate de un satelit american la sfârșitul lui 1990 în timpul regimului lui Boris Elțîn, după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Două garnizoane, Beloretsk-15 și Beloretsk-16, au fost construite în cadrul acestui proiect secret, cel mă probabil și o a treia. Sua a cerut informații în repetate rânduri guvernului rus referitor la muntele Yamantau, singurele lămuriri fiind că muntele este utilizat ca zonă minieră, zonă de depozitare a alimentelor sau un depozit de comori. Într-un final au recunoscut că ar fi un buncăr pentru liderii ruși în caz de război, dar până la urmă..cine știe?

7.Metroul 2 din Moscova, Rusia. Se crede că ar fi o magistrala secretă subterană care, se pare, a fost construită pentru cele mai importante oficialități ruse ale Guvernului de la Moscova și pentru Serviciul Secret Rusesc. A fost costruit la ordinele lui Stalin și se zvonește că numele de cod dat de KGB ar fi D6. Se speculează că sistemul magistrala conectează Kremlinul de sediul Serviciul Federal de Securitate, aeroportul Guvernului de la Vnukovo – 2 și un oraș subteran –, pe lângă alte locații de importantă națională. Șinele sunt încastrate, sugerând posibiliatea de mișcare și a altor vehicule, de exemplu mașini sau chiar tancuri prin tunele. Până în prezent, Kremlinul și serviciile secrete rusești au refuzat să confirme sau să nege existența acestui metrou.

6.North Sentinel Island se situează în Golful Bengal și adăpostește un trib de indigeni pierogi, cu o populație cuprinsă între 50 și 400 de indivizi. Locuitorii insulei resping orice contact cu alți oameni și au rămas printre ultimii oameni de pe pământ care au rămas neatinși de civilizația modernă. Sunt exagerat de protectori în ceea ce privește izolarea lor, orice încercare a vreunui om de a ajunge pe insulă, probabil ar sfârși în săgețile populației pierogi.

5.Arhivele secrete de la Vatican. Arhivele de la Vatican nu sunt secrete în ciuda numelui lor. Poți vedea aici orice document dorești. Doar că… nu poți intra în arhivă. Trebuie să trimiți cererea ta pentru un anume document și acesta îți va fi pus la dispoziție. Condiția impusă este ca acel document să aibă o vechime de peste 75 de ani (asta pentru a proteja informațiile diplomatice și guvernamentale), iar dacă cererea nu îți este permisă, nu poți intra în arhivă. Despre Arhivele secrete din Vatican se crede că adăpostesc rafturi cu o lungime totală de 84 de kilometri și că există aici peste 35000 de volume numai în cataloagele selective. Unele materiale deținute datează dinaintea secolului 8.

În ciuda a ceea ce se prezintă în romanul “Îngeri și demoni” aparținând lui Ron Howard și Dan Brown, documentele sunt disponibile în întregime și nu există copii ale unor  teorii științifice ascunse sau ale unor alte opere de valoare care au fost interzise. Pentru cei care vor să știe dacă arhiva conține un document anume, există indexuri.Totuși, se speculează că există documente care au conținuturi interzise, fapt ce i-a făcut pe cercetători să creadă că ascund dovezi ale unor perioade întunecate din istorie.

4.Insula Șerpilor – și nu vorbim despre Insula Șerpilor din Marea Neagră, ci de o superbă insulă din Atlantic care aparține Braziliei, supranumită si cea mai periculoasă insulă din lume. De ce? Pentru că este păzită de aproape 4.000 de exemplare de vipere vârf de lance aurii, o specie mortală. Există o serie de restricții în ceea ce privește accesul pe insulă, singurii care au acces fiind oamenii de știință acreditați.

Mulţi oameni, majoritatea ajunşi aici să culeagă banane sau să exploreze insula au murit în adevărate bălţi de sânge, cu trupul plin de muşcături. Între anii 1909-1920, câţiva oameni au locuit aici, cu scopul de a lucra la farul de pe insulă. Însă conform datelor, ultimul lucrător a murit alături de toţi membrii familiei sale, după ce mai multe vipere alungate de o furtună s-au adăpostit în casa omului, după ce în prealabil au intrat pe geamul lăsat deschis. Cei câțiva localnici care vor să-i impresioneze pe turişti, afirmă că şerpii respectivi au fost aduşi intenţionat pe insulă de către piraţii care şi-au îngropat comorile şi au vrut astfel să ţină oamenii departe de ele, dar adevărul este cu totul altul.

3.Camera 39. Camera 39 sau Biroul 39 se situează în Coreea de Nord și este o organizație guvernamentală secretă care are ca scop atragerea de valută străină, asigurări contrafăcute, fraudă, spălare de bani, contrabanda cu droguri și trafic de arme pentru Kim Jong-il, fostul președinte nord-coreean al Comisiei Naționale de Apărare.

Camera 39 a fost înființată la sfârșitul anilor ’70 și a fost descrisă drept sursă centrală de stabilitate a așa-numitei “economii de casă” a familiei Kim. Nu se știe de unde și-a luat numele, iar despre Camera 39 se știu foarte puține lucruri, datorită naturii secrete a acestei organizații. Organizația are sub jurisdicția să 120 de companii de comerț exterior și se afla sub controlul direct al lui Kim Jong-il, după moartea acestuia controlul fiind preluat de fiul sau, Kim Jong-un. Coreea de Nord a negat faptul că a luat parte la vreo activitate ilegală. Camera 39 și-ar avea sediul în incinta clădirii aparținând Partidului Muncitoresc din Pyongyang.

2.RAF Menwith Hill este o bază militară britanică, care are legături cu rețeaua de spionaj globală ECHELON. Aici se află o stație terestră de comunicații prin satelit și este o locație de interceptare și avertizare militară, descrisă că fiind cel mai mare sistem de monitorizare electronică din lume. Locația funcționează ca o stație terestră pentru o serie de sateliți operați de către Oficiul Național de Recunoaștere a SUA, în numele Agenției Naționale de Securitate și se presupune că face parte din sistemul ECHELON.

Acest sistem a fost creat pentru a monitoriza comunicațiile militare și diplomatice ale Uniunii Sovietice și ale aliaților din Blocul Estic, în timpul Războiului Rece de la începutul anilor’60, dar de la terminarea acestuia se crede că servește și comploturilor teroriste, planurilor traficanților de droguri și serviciilor de spionaj politic și diplomatic. Această organizație a fost implicată și în operațiuni de spionaj comercial și se crede că ea filtrează toate comunicațiile telefonice și radio din lume, ceea ce reprezintă o violare extremă a intimității persoanei.

1.Zona 51. America este cunoscută că fiind foarte agresivă când vine vorba de protejarea secretelor de publicul larg, dar eforturile pentru protejarea Zonei 51 au fost duse la un nivel total diferit. În centrul acestei baze militare, pe malul de sud al lacului Groom se află un aerodrom militar secret.

Scopul principal al acestei baze este acela de a dezvolta și testa un avion experimental și diverse tipuri de arme. Secretul care plutește în jurul acestei baze, despre care guvernul SUA evită să facă referire, este legat de subiectul unei teorii a conspirației cu privire la componentă centrală a unui OZN. Un documentar american numit Ziua Independenței glumea pe seama faptului că fie se ascund extratereștrii, fie lucrează la dezvoltare armelor cu energie dirijată. Dacă dorești să pătrunzi în Zona 51 vei afla că sunt mai multe indicatoare care precizează că forță letală poate fi folosită împotriva oricărei persoane care pătrunde ilegal în această zonă. Dacă totuși găsești ceva extraterestru pe acolo, cu siguranță n-o să mai auzim de tine.