Top 10 lucruri inedite pe care nu le știai despre Adolf Hitler

Despre Adolf Hitler s-au scris mii de articole, cărți și studii. Hitler a fost, fără nicio urmă de îndoială, cel mai sângeros dictator din istoria omenirii. În acest articol vom prezenta top 10 lucruri inedite despre Adolf Hitler, multe dintre ele puțin cunoscute de publicul larg.

Adolf Hitler a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 1939. Nominalizarea a fost făcută de către Brandt, un membru al Parlamentului suedez. Brandt a fost un dedicat anti-fascist și a făcut nominalizarea în glumă. Din nefericire, sarcasmul lui nu a fost foarte bine primit.

Adolf Hitler a inventat păpușa gonflabilă, mai exact le-a cerut oamenilor de știință naziști să le fabrice pentru soldații săi. Soldații din trupele germane au luat sifilis în urma contactelor avute cu prostituatele franceze, iar pentru a evita astfel de neplăceri, Hitler le-a pus în bagaje câte-o păpușă pentru a le oferi confort atunci când au nevoie.

Prima iubire a lui Adolf Hitler a fost o fată evreică care avea doar 16 ani la momentul respectiv, dar din lipsa curajului nu a vorbit niciodată cu ea. Temutul conducător a scris nenumărate poezii de dragoste despre ea, unii spun chiar că acesta a avut în vedere suicidul pentru a scăpa de suferința cauzată de dragostea neîmpărtășită.

Adolf Hitler a condus prima campanie anti fumat din istoria modernă. Campania nazistă anti fumat a interzis acest obicei în mijloacele de transport în public și a crescut taxele la produsele de tutun. De asemenea, Hitler a promovat o educație sănătoasă și a organizat cursuri pentru soldați.

Hitler a fost vegetarian și a făcut legi împotriva cruzimii asupra animalelor. El a reglementat legi contra măcelăririi animalelor și în favoarea transportului în condiții mai bune. Cel mai important, a interzis vânatul și a limitat testarea pe animale. Din nefericire, animalele care au fost folosite în experimentele medicale au fost înlocuite de evrei.

Adolf Hitler a fost salvat de la înec pe când avea doar 4 ani de către un alt copil, cam de aceeași vârstă, care la maturitate a devenit preot. Acesta a sărit sub gheața în care era prins Hitler, s-a scufundat în apa înghețată pentru a-l salva de la moarte. În mod ironic, eroul a ajuns să regrete gestul pe care l-a făcut.

În timpul Primului Război Mondial, un soldat englez a cruțat viața unui soldat german rănit. Acel soldat s-a dovedit a fi Adolf Hitler. Soldatul a avut țintă clară și liberă pentru a-l omorî, dar a decis să nu tragă. Hitler a găsit mai târziu un articol despre soldat, l-a recunoscut în poză și a păstrat articolul din ziar.

Hitler a plănuit să adune mii de artefacte ale evreilor pentru a construi un muzeu al unei rase exterminate, după război. Vorbim, bineînțeles, de evrei. El o ordonat colectarea a peste 200.000 de obiecte care au fost fotografiate și trecute în cataloage. Colecția era menită să servească drept trofeu.

Hitler nu a vizitat niciodată, niciun lagăr de concentrare. De fapt, el a fost foarte grijuliu să păstreze o distanță sigură de toată treaba murdară.  Deliberat, a vorbit foarte vag despre subiect și niciun document scris despre crime nu a existat vreodată, ordinele fiind date numai verbal.

Adolf Hitler a avut numai un testicul. Acesta s-a născut normal, dar pierduse unul dintre testicule în timpul unei bătălii din Primul Război Mondial, atunci când a suferit o rană în jurul abdomenului. Informațiile au fost date de către medicul care l-a tratat, însă nicio dovadă n-o fost făcută vreodată publică.

Sursă foto: BBC