GALERIE FOTO! LUCRURI INTERESANTE si NESTIUTE din istoria AUTOMOBILELOR

ISTORIA AUTOMOBILELOR, desi destul de scurta (putin peste o suta de ani), are multe aspecte interesante si necunoscute pentru multi. Iti prezentam astazi cateva CURIOZITATI, unele mai ciudate, altele mai amuzante, despre cel mai utilizat mijloc de deplasare din lume: MASINA.

1. Contrar legendei, primele autoturisme FORD MODEL T au fost disponibile intr-o varietate de culori (albastru, verde, gri, rosu), fara ca negrul sa se numere printre ele.

Henry Ford a marturisit in autobiografia sa ca le-a spus managerilor sai ca pe viitor “orice client poate avea MASINA in orice culoare doreste atat timp cat acea culoare este negru”. In acest fel el a dorit sa simplifice productia, noteaza discovermagazine.com.  

2. La inceput, VOLKSWAGEN BEETLE se numea  MASINA Kraft durch Freude (putere prin bucurie), dupa numele organizatiei din Germania nazista. Compania a schimbat insa numele in ceea ce cunoastem astazi cu totii.

Citeste si: GENEVA 2014: TOP 5 CONCEPTE SPECTACULOASE. GALERIE FOTO

3. Primul om care a murit lovit de o MASINA in SUA se numea Henry H. Bliss. Barbatul era din New York si a fost lovit de un taximetru electric pe 13 septembrie 1899, in timp ce cobora dintr-un troleibuz.

4. PRIMELE MASINI erau manevrate cu ajutorul unui levier, neavand volan, iar pornirea motorului se facea cu ajutorul unei manivele, informeaza autoinsurance.org.

5. O MASINA se construieste in aproximativ 25 de ore, din care aproape jumatate, mai precis 10 ore, sunt alocate pentru vopsirea ei.

6. MASINILE din care se vinde inghetata sunt ilegale in statul american Iowa.

7. MASINA cu cele mai multe amenzi de circulatie nu este nici Porsche si nici Ferrari. Este vorba de Hummer, mai precis modelele H2 si H3, care primesc, potrivit statisticilor americane, cu 463% mai multe amenzi decat media.

Citeste si: UITE CUM ARATA UN MAYBACH TUNAT DE 1.000.000 DE DOLARI. GALERIE FOTO

8. In prezent, spune factslides.com, exista UN MILIARD DE MASINI in circulatie la nivel global.

9. In fiecare zi sunt produse circa 165.000 de AUTOTURISME noi.

10. Mirosul specific unei MASINI noi este compus din peste 50 de compusi organici volatili.

Sursa foto: discovermagazine.com, en.wikipedia.org, 0-100.hotnews.ro, carstyling.ru, e-n-z-o.com