TOP 10 lucruri pe care nu stiai ca le poti face in Gmail

Sigur ai macar un cont de Gmail pe care-l folosesti zilnic. Tocmai de aceea ne-am gandit ca aceste lucruri, mai putin stiute, pe care le poti face in Gmail, iti vor face viata mai usoara si poate chiar mai frumoasa.

Iata ce poti face in Gmail:

1. Poti da Undo la un mail trimis deja

Te-ai razgandit dupa ce ai dat send? Nu e nicio problema pentru ca Gmail-ul iti ofera ocazia sa dai Undo. Google iti pune la dispozitie un tutorial simplu care te ajuta sa activezi aceasta optiune in Gmail. Iata-l aici.

2. Afla daca ti-a fost citit mail-ul

Esti nerabdator sa primesti un raspuns la mailul pe care tocmai l-ai trimis dar nu stii daca a fost citit sau nu? Sidekick iti ofera sansa sa afli daca mailul ti-a fost citit fara ca celalalt sa stie despre asta.

3. Cum scapi de spam-urile nedorite

Primesti newsletter de la foarte multe site-uri desi nu te-ai abonat niciodata? Poti sa afli unde esti abonat si sa dai unsubscribe la toate in acelasi timp folosind acest serviciu. Functioneaza, noi l-am testat deja.

4. Download Google Calendar app

Daca vrei sa ai totul la tine chiar si atunci cand nu esti la biroul, aceasta aplicatie este foarte usor de folosit si te ajuta sa afli din timp ce sedinte ai si unde trebuie sa ajungi.

5. Acceseaza-ti Gmail-ul offline

Nu suntem tot timpul conectati la internet dar daca trebuie sa intri si sa scrii cateva email-uri atunci cu aceasta aplicatie o poti face. Cand ajungi la internet trebuie sa apesi doar send.

6. Trimite automat mesaje catre un folder anume

Mergi la Settings, Filters si Create new filter. Mesajele de la anumite persoane care au anumite cuvinte in descriere vor fi trimise automat in folderul specificat de tine.

7. Afla ce fac contactele tale

Aceasta extensie (functioneaza doar in Chrome) te lasa sa vezi ce activitate au contactele tale pe Twitter, LinkedIn etc. Astfel, stii cu cine ai de-a face.

8. Trimite mailuri securizate

SecureMail te lasa sa trimiti mesaje securizate ce pot fi deschize cu o anumita parola. Acea parola poate fi stiuta doar de tine si de cel care primeste mailul.

9. Nu mai pierde mesaje

Aceasta extensie te ajuta daca uiti constant la ce mailuri trebuie sa raspunzi. Te va anunta constant de mesajele pe care le-ai neglijat.

10. Programeaza ora la care sa fie trimis un e-mail

Multi spun ca Boomerang este exact ceea ce lipseste Gmail-ului. Aceasta aplicatie te lasa sa-ti programezi trimiterea e-mailului. De asemenea, tine evidenta mesajelor trimise de tine, cand au fost deschise si daca era nevoie de un raspuns urgent la ele.