Top 10 oameni care au sfidat moartea și au supraviețuit imposibilului! Galerie foto

Foarte mulți oameni au parte de o moarte stupidă care îi face pe unii să se întrebe de unde atâta ghinion. La polul opus se află alte persoane care de-a lungul vieții au avut parte de niște episoade terifiante și cu toate astea au reușit să scape cu viață. În continuare vă prezentăm top 10 oameni care au sfidat moartea și au supraviețuit imposibilului. 

1.Vesna Vulovic, în vârstă de 22 de ani, a reușit imposibilul când a supraviețuit unei căderi în gol de la o distanță de peste 10.000 de metri. Aceasta a intrat în Cartea Recordurilor pentru că supraviețuit celei mai lungi căderi înregistrate vreodată, fără parașută.

Vulovic a fost stewardesă în timpul nefericitului zbor al companiei Yugoslav Airlines, într-un călătorie pe ruta Copenhaga – Belgrad. După ce o bombă a explodat în cala unde se aflau depozitate bagajele, avionul s-a prăbușit în munți omorând cei 28 de pasagerii aflați la bord și tot echipajul, în afară de Vesna.

Ea a ajuns în spital cu o fractură craniană, ambele picioare rupte și trei vertebre fracturate, dar a reușit să supraviețuiască. Vesna a murit în 2016 la vârsta de 66 de ani.

2.Profesorul de muzică croat, Frane Selak, a avut mai multe întâlniri cu moartea și a reușit s-o învingă de fiecare dată. Viața nu a fost ușoară pentru Selak. La vârsta de 33 de ani, trenul în care se afla a deraiat și a căzut într-un râu înghețat, omorând 17 pasageri, dar nu și pe el. Cu o mână fracturată, Selak a scăpat cu viață, și asta numai să se afle, un an mai târziu, într-un avion care zbura deasupra Croației. O ușă a avionului a explodat, iar Selak a fost aruncat în afara avionului.

Dacă o să credeți sau nu, croatul a supraviețuit aterizând într-o căpiță de fân.  Doar 3 ani mai târziu se afla într-un autobus care a plonjat într-un râu, omorând 4 oameni. Bineînțeles, nu și pe el. La vârsta de 41 de ani, rezervorul mașinii lui a explodat dar a reușit să reacționeze la timp și a scăpat.  Același incident s-a repetat la 3 ani diferență. 28 de ani mai târziu, Selak a supraviețuit încă unui accident similar de mașină și încă unui accident de autobuz. Și toate acestea s-au întâmplat numai pentru ca Selak să câștige la Loterie și să devină milionar în 2003. El este cel mai ghinionist norocos din lume. El încă trăiește și are 91 de ani.

3.Stella Maris College este un colegiu creștin din Uruguay . Un vârf al unui munte  fost botezat după el, în urmă prăbușirii unui avion care transporta echipa de rugby la un meci din Chile. 12 oameni au murit, iar ceilalți au fost nevoiți să îndure condițiile vitrege din munții Anzi și temperaturi de -30 de grade.

În scurt timp au rămas fără provizii și mai mare le-a fost dezamăgirea când au auzit la radio că autoritățile au suspendat căutările lor. Date fiind aceste condiții au început să moară, unul după altul, dar unii au reușit să supraviețuiască mâncându-și colegii morți în disperarea de a scăpa cu viață.  Doi dintre cei mai curajoși au reușit să ajungă pe jos până în Chile și să anunțe că un grup de 16 oameni încă se află acolo, supraviețuind 72 de zile.

4.Anatoli Bugorski lucra pentru Institutul de Fizică al Energiilor Înalte în Protvino. În timp ce verifica o piesă a echipamentului care nu funcționa bine, un fascicul laser de la cel mai mare acceletaror de particule sovietic, măsurând ….. i-a trecut exact prin cap. Fața lui Bugorski s-a umflat încât nu mai putea fi recunoscut și imediat după a început să se exfolieze.

“Laserul” i-a ars părți din față, craniul și țesutul creierului de sub craniu. În mod normal 500 de grade ar fi fost îndeajuns să omoare un om, însă Bugorski a supraviețuit miraculos.

Intelectul său nu a suferit daune, iar acesta și-a continuat cariera științifică cu și mai mult succes. Bugorski și-a pierdut auzul la urechea stângă, unde acea parte a feței lui a rămas paralizată în urma distrugerii nervilor.

5.Roy Sullivan a fost polițist în Virginia și a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a reușit să supraviețuiască  mai multor lovituri de fulger, mai exact 7.

Fiecare lovitură i-a lăsat cicatrici și răni minore, ca pierderea unei unghii de la picioare sau arderea unei sprâncene, dar unele dintre ele au avut consecințe mai grave, cum ar arderea părului, arsuri pe un umăr și pe piept. După atâtea supraviețuiri miraculoase, viața lui s-a încheiat tragic la vârsta de 71 de ani. Acesta s-a sinucis din motive care n-au avut nicio legătură cu ghinionul sau norocul său când vine vorba de furtuni.

6.Joe Simpson (foto) și Simon Yates au îndrăznit să se aventureze într-o misiune de escaladare a muntelui West Pico, de peste 6344 de metri, cel mai mare din Anzii Peruvieni. Urcarea a fost descrisă în cartea lui Simpson, “Touching the void”, dar și căderea. Simpson a căzut în gol peste 30 de metri într-o gaură formată în gheață, dar a reușit să supraviețuiască. El a reușit să iasă afară și i-au trebuit trei zile până să ajungă în locul de campare.

7.Truman Duncan a avut parte de cel mai oribil accident pe care ți-l poți imagina vreodată și a supraviețuit. Duncan a fost doar un alt pasager dintr-un tren, când a căzut accidental sub acesta. Truman a fost tras sub trenul în mișcare și tăiat în două. Duncan nu numai că a reușit să supraviețuiască oribilului accident, dar a rămas conștient în următoarele 45 de minute. Acesta a reușit să-și scoată telefonul și chiar să sune paramedicii. A suferit 23 de operații, și-a pierdut ambele picioare și un rinichi, însă din fericire a ieșit din spital în viață.

8.Aron Ralston se afla într-o călătorie în Blue John Canyon când un bolovan a căzut peste el. Mâna i-a fost prinsă între piatră și peretele canionului, fiindu-i imposibil să scape. După cinci zile în care a încercat să-și elibereze brațul și-a dat seama că o face în zadar. Deshidratat și având halucinații, a luat curajoasă decizie de a-și amputa propriul braț. A reușit să-și rupă osul și în final să-și taie mâna, astfel reușind să scape cu viață.

9.În vârstă de 46 de ani, Robert Evans, om al străzii, a fost victima unui accident de circulație. El a fost tratat într-un spital local și apoi trimis înapoi în stradă. În drum spre locul în care își petrecea timpul, a mai fost victima unui alt accident. Evans a fost lovit de un tren și-a aterizat într-un lac. El a ajuns înapoi în spital la numai 7 ore după ce a fost externat. Este miraculos faptul că a supraviețuit unui accident de mașină și-apoi unuia de tren la o distanță de numai câteva ore.

10.Mauro Prosperi a participat, în anul 1994, la Maratonul Nisipului, în Maroc. Maratonul a fost, din păcate, măturat de o furtună de nisip care l-a făcut pe Prosperi să piardă linia traseului și a naufragiat în deșert, fugind în direcția greșită. El a ajuns în Algeria unde s-a refugiat într-o moschee abandonată. A supraviețuit 9 zile bându-și urina și mâncând lilieci și șerpi. El a fost găsit de o familie nomadă care l-a dus într-o bază militară din Algeria, unde a fost spitalizat.