Top 10 statiuni din lume in care poti schia vara. GALERIE FOTO

Sa cobori in viteza un munte pe schiuri, in mijlocul lunii august? Astazi, schiatul nu mai este demult un sport pe care il poti practica doar in lunile reci din an. In lume exista nenumarate resorturi ce ofera conditii perfecte pentru practicarea acestui sport de iarna chiar si in lunile de vara. Mondo News iti prezinta 10 dintre cele mai bune astfel de statiuni.

1. Treble Cone, Noua Zeelanda

Aceasta statiune din Noua Zeelanda este plina de partii pentru schiorii de toate nivelurile. Tot la Treble Cone sunt organizate competitii pentru cei mai curajosi schiori, scrie Amerikanki.com.

2. Ski Portillo, Chile

Cand se gandesc la Chile, cei mai multi oameni isi imagineaza plaje aurii si cocketail-uri tropicale, insa tara din America de Sud ofera si unele dintre cele mai bune partii de schi din lume. Astfel, statiunea Ski Portillo poate adaposti numai 450 de oameni odata, ceea ce o transforma intr-un resort exclusivist, care ofera privelisti uimitoare catre Laguna Del Inca.

3. Las Lenas, Argentina

Cand te gandesti la schi, cu siguranta Argentina nu este una din tarile care iti vin in minte. Totusi, Las Lenas, cel mai inalt resort de schi din aceasta tara latina, ofera peste 60 de km de partii, pentru toti schiorii. Aici, 150 de instructori sunt la dispozitia turistilor pentru a-i invata sa schieze.

4. Whistler Blackcomb, British Colombia

Legendarul ghetar Horstman ofera conditii provocatoare pentru orice schior dornic de adrenalina. Pe langa schi, alte activitati ce pot fi practicate la Whistler Blackcomb, Columbia Britanica, sunt golful, alpinismul, observarea ursilor si calaritul.

Citeste si: TOP 10 CELE MAI FASCINANTE CASTELE DIN LUME. BRANUL ESTE SI EL PREZENT. GALERIE FOTO

5. Tignes, Franta

Statiunea Tignes organizeaza in fiecare an un concurs de bikini si ofera conditii perfecte pentru schiatul pe timp de vara. Aici exista si piste amenajate pentru riderii extremi, cei care sar cu schiurile sau snowboardul.

 

6. Les Deux Alpes, Franta

Les Deux Alpes este una dintre cele mai mari statiuni de schi pe timp de vara din Europa, deschisa de la jumatatea lunii iunie. Resortul ofera aproximativ 220 de km de pista si 2.300 de metri de coborare verticala.

7. Hintertux, Austria

Deschis 365 de zile pe an, acest resort imens ofera partii de schi atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Tot aici exista si partii special amenajate pentru snowboarderi.  Vara, Hintertux are deschise peste 20 de km de partie.

8. Zermatt, Elvetia

Pentru ca se afla la granita dintre Elvetia si Italia, aceasta destinatie iti va oferi pachetul “doi intr-unu”. Schiorii pot ajunge in Cervinia pentru un pranz traditional italienesc, apoi se pot reintoarce la hotelul lor din Zermatt, unde se pot relaxa cu un pahar de vin.

9. Tordrillo Mountains, Alaska

Pe langa schiat, turistii care ajung in Tordrillo Mountains din Alaska pot pescui somon si pastrav curcubeu sau pot chiar sa experimenteze senzatiile tari oferite de river-rafting.

10. Saas Fee, Elvetia

Saas Fee este o statiune foarte cunoscuta din Elvetia, fiind deschisa de la jumatatea lunii iulie. Pe langa domeniul schiabil, resortul elvetian pune la dispozitia turistilor si un parc tematic, unde iubitorii snowboardului se pot distra in voie. Partiile din statiune sunt atat pentru incepatori, cat si pentru experti.

Sursa foto: amerikanki.com, onthesnow.com