Top 20 de locuri uimitoare pe care trebuie sa le vizitezi

Chiar daca am evoluat si avem aparatura ultramoderna, tot exista zile in care dorim sa fugim departe de zgomotul din oras, de masini si de betoanele care  ne inconjoara. Fiecare dintre noi viseaza sa stea pe o plaja sub un palmier, sa colinde prin padurile tropicale ori sa admire peisajul de pe culmile muntilor, nu e  asa?

Sunt atat de multe locuri minunate pe acest Pamant, iar putini au aflat de ele. In ciuda faptului ca muncim si resursele financiare sunt un impediment atunci cand vine vorba de calatorii, dupa ce o sa citesti acest articol o sa iti doresti sa vizitezi macar unul dintre aceste colturi desprinse parca din Rai.

CITESTE SI:Mituri despre animale care sunt, de fapt, reale   

Noi am ales sa va prezentam 20 dintre aceste locuri minunate. Se spune ca frumusetea sta in ochii privitorului, asa ca si tu iti poti face propriul top cu locurile pe care iti doresti sa le vizitezi.

1. Canionul Antelope, USA

Canionul Antelope este unul dintre cele mai vizitate astfel de locuri, din Acerica de Sud-est. Este situate in insula Navajo, langa Arizona.
Canionul Antelope cuprinde doua sectiuni de piatra: partea Upper Antelope sau Crack si partea inferioara numita si tirbuson.

Denumirea de Navajo pentru partea superioara a canionului semnifica locul in care apa trece prin roci. In plus, canionul este format din arcade de piatra in forma de spirala.

Canionul Antelope s-a format prin eroziune, aceasta pricinuita de inundatiile abundente. De-a lungul timpului, pasajele din canion s-au erodat din cauza apei de ploaie, dar si acum se pot observa minunatele curburi ale pietrelor.

2. Insulele Phi Phi, Thailanda

Insulele Phi Phi sunt situate in Thailanda, intre insula mare a Phuket-ului si coasta de vest a marii Andaman. Aici poti vedea formatiuni din roca impresionante si te poti bucura de apa turcoaz plina cu pesti viu colorati.

3. Santorini, Grecia

Santorini este probabil unul dintre cele mai fascinante locuri din Grecia. Doar numele insulei este de ajuns pentru a iti imagina peisaje fermecatoare, terase cu vedere panoramica la mare, apus de soare, plaje gri, dar si case de un alb orbitor.

Toate acestea, impreuna cu resturile de civilizatie pierduta descoperita in cenusa vulcanica justifica epitetele pe care vizitatorii le folosesc atunci cand descriu acest loc minunat, de o frumusete de nedescris.

4. Insulele Maldive

Republica Maldive (formata din Insulele Maldive) este o tara alcatuita dintr-un grup de atoli din oceanul Indian. Acesti 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu care contine 1192 de insule, iar 250 dintre acestea sunt locuite.

Daca o sa mergi in Maldive o sa te bucuri de marea albastru-turcoaz, de plajele cu nisip alb si palmieri.
Este locul perfect unde te poti relaxa cu un cocktail, privind apusul.

5. Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este sit incas care dateaza din secolul al XV-lea, fiind situat in regiunea Cusco.

Ruinele au fost redescoperite de catre arheologul Hiram Bingham, in anul 1911. Acesta este unul dintre cele mai frumoase si enigmatice locuri stravechi. Machu Picchu, in limba Quechua, inseamna vechiul pisc, fiind un loc sacru.

Machu Picchu, vegheaza de mai bine de cinci veacuri ingusta vale a raului Urubamba. Vechiul oras se afla in inima unui lant de munti acoperiti de un dens covor vegetal.

6. Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc a fost construit in secolul 7 I.Hr. O mare parte din marele zid a fost facut in timpul dinastiei Ming (1368-1644). Aceasta minunata constructie a fost ridicata cu resurse locale ( pamant si piatra).

Zidul este lung de mii de kilometric, fiind o constructie strategica, rolul sau era de a apara granita imperiului chinez de atacurile popoarelor nomade din nordul Chinei.

Este o constructie considerata dupa volum cea mai mare de pe glob, dupa datele recente avand o lungime de 6.350 km, zidul principal fiind de 2.400 km lungime.
Constructia Marelui Zid Chinezesc a fost finalizata in secolul al XVII-lea.

7. Islanda

Islanda este considerate tara contrastelor uluitoare, de o frumusete incredibila. Ea mai este denumita si tara ghetii si a focului.

Islanda este scaldata de apele Oceanului Atlantic, fiind una dintre tarile cele mai slab populate din lume, circa 320.000 locuitori. Afla ca in Islanda, in timpul iernii nu este frig precum ne imaginam. Rar scade temperature sub -6 grade, cu toate ca soarele nu prea isi face aparitia.

Islanda gazduieste pe teritoriul sau cel mai mare ghetar ca volum al Europei, Vatnajokull. In plus, are si 18 vulcani inca activi. De asemenea, poti vedea si cascada Gullfoss (cascada de aur), inalta e 32 m. Pentru a vizita Islanda nu ai nevoie de foarte multi bani. Cu 600-700 de euro (biletul de avion si cazarea) poti petrece o saptamana de basm.

8. Insula Bora Bora

Bora Bora, denumita si perla Pacificului, este o insula vulcanica, avand o lungime de 6, 5 km si o latime de 4 km.

Chiar daca este o destinatie costisitoare, aici poti vedea destule lucruri minunate, precum pestii tropicali, ferma de perle etc. De asemenea, te poti plimba cu submarinul pe langa peretii e coral sau sa faci scuba diving.

Daca vrei sa iti petreci vacanta in Bora Bora afla ca pentru o noapte de cazare trebuie sa dai minimum 1000 euro.

9. Lacul Moraine, Canada

Lacul Moraine din Canada este o minunatie glaciara, situata in parcul national Banff. Culoarea acestui lac este verde-albastrui, aproape turcoaz, ceea ce il face o atractie pentru multi turisti din intreaga lume.

In plus, el este cunoscut  sub numele de Lake Luise.  Acest lac este inscris in patrimonial mondial UNESCO, fiind o destinatie pe care nu trebuie sa o ratezi.

10. Marele Canion, USA

Marele Canion este una dintre minunile pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata. Este situate in nordul statului Arizona si a fost sapat in mii de ani de fluvial Colorado.

Marele Canion are o lungime de aproximativ 500 de km si o adancime e 1.600 m. In plus, temperaturile aici pot ajunge si pana la 50 de grade Celsius.

11. Plitvice, Croatia

Parcul National Plitvice din Croatia este un loc exceptional, gratie peisajului incantator. Aici vei vedea cascade, trasee menajate, carari din lemn care te conduc sa cunosti mijlocul lacului care isi schimba constant culoarea, in functie de cantitatea de minerale din apa.

Parcul este inconjurat de muntii Pljesevica, Mala Kapela si Medvedak, care fac parte gin grupul muntos al Alpilor. Pentru a vizita parcul ai nevoie de aproximativ 4-5 ore, insa este un loc minunat, care te va incanta.

12. Pamukkale, Turcia

Acest loc alb din travertine, plin cu apa termala, creeaza un peisaj selenar care te va fermeca.
Situat in Turcia, in regiunea Denizil, Pamukkale este coltul de rai unde gasesti numeroase bazine cu apa termala.

Trebuie sa stii ca pe marginile teraselor de calcar curge apa calda, formand balti. Intrecut, oamenii faceau baie acolo, dar acum este strict interzis.

Daca vrei sa te racoresti o poti face in piscina Cleopatrei , de unde ai posibilitatea sa vezi peisajul incantator.
Te poti relaxa primind cele mai bune conditii, iar preturile sunt pentru orice buzunar. Un sejur pentru doua persoane nu depaseste 450 de euro, asa ca nu pierde aceasta minunatie.

13. Insula Socotra, Yemen

Socotra este un arhipelag format din 4 insule si scaldat de apele Oceanului Indian. Insula Socotra constituie aproximativ 95% din suprafata arhipelagului, fiind situata la 240 km de Coasta Africii.

Se poate spune ca aici o sa intalnesti un peisaj extraterestru, intrucat o treime din vegetatia de pe insula este unica. Conditiile climatice au facut ca fauna din acest loc sa capete trasaturi iesite din comun.

Temperatura medie anuala in Socotra este de 26 de grade, comparativ cu Romania unde sunt 11 grade Celsius. Mai mult, umiditatea este de 25,2% fata de 71%, in tara noastra.

Aici o sa vezi arborele sangele dragonului, al carui nume a fost inspirit de seva rosie pe care acesta o produce. Aceasta deva are efecte medicinale, iar localnicii inca o folosesc pentru tratarea bolilor. Asa ca, daca vrei sa calci pe taramul extraterestrilor trebuie sa vizitezi Socotra.

14. Lacul Carrera, Pantagonia

Lacul Carrera din Pantagonia este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Terra. Aici o sa vezi Catedrala de Marmura, o minunatie a naturii, inconjurata de ape azurii si limpezi.

Datorita luminii, formele de piatra ale pesterii sunt imbracate in diferite nuante, un spectacol de culoare.
Este o lume subpamanteana, iar adancimea lacului Carrera depaseste 586 de m. In plus, apa a slefuit unicele forme ale pesterilor de marmura. Merita sa vizitezi acest loc.

15. Salar de Yuyni, Bolivia

Acest desert s-a format ca rezultat al transformarilor dintre cateva lacuri preistorice si este acoperit de o crusta de sare de cativa metri grosime.

Trebuie sa stii ca acesta este un loc major de reproducere pentru cateva specii de flamingo roz. Comparativ cu Romania, Salar de Yuyni este aproximativ la fel de mare precum judetele Satu Mare si Maramures, luate impreuna. Aici este un loc de basm, care atrage anual mii de turisti.

16. Halong Bai, Vietnam

Halong Bay este o minunatie a naturii, o destinatie pentru turistii din intreaga lume, care se afla in Vietnam. Halong Bay cuprinde 1.600 de insule, care au diferite forme si marimi.

Aici te poti bucura de peisajul incantator si de apa limpede, care ascunde specii de pesti in culori multicolore.

17. Cascadele de pe Iguazu, Argentina

Cascadele Iguazu sunt impresionante si merita sa se numere printer Cele Sapte Noi Minuni ale Naturii.
Acestea se afla la granita dintre Brazilia si Argentina.

Odata ce ai ajuns in acest loc fermecator o sa te simti insignificant, in comparatie cu grandoarea acestor cascade.
Iguazu cuprinde 275 de cascade care se intind pe o suprafata de aproape 3 km.

Volumul de apa al acestora depaseste in medie 10 milioane de litri pe secunda. In anul 1986 intreaga zona a cascadelor a fost inclusa in Paptimoniul Universal.

18. Cei 12 Apostoli, Australia

Cei 12 Apostoli te vor incanta, gratie peisajului de vis. Acestia sunt situati in coasta de sud-est a Australiei, la aproximativ 257 km de Melbourne.

Aceste 12 stanci enorme sunt localizate in parcul national Port Campbell.
Ceea ce este cu adevarat pectaculos la aceste stanci e faptul ca acestea isi schimba culoarea, in diferite momente ale zilei, datorita razelor soarelui.

Anual, aceasta zona este vizitata de 1,2 milioane de turisti, care sunt impresionati de spectacolul pe care apa il face in momentul in care loveste uriasele stanci.

19. Meteora, Grecia

Meteora este inregistrata in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In plus, acest oras este cel de-al doilea centru religios al Greciei, dupa muntele Athos.

Aceasta zona este formata fin stanci in varful carora se afla manastiri, schituri si chili. Este un loc linistit, pe care se merita sa il vizitezi macar o data in viata.

20. Positano, Italia

Positano este un orasel de pe Coasta Amalfi, in Italia. Acest loc este renumit pentru asezarea sa pitoreasca. Aici o sa intalnesti cladiri construite in stil arabo-mediteranean.

De pe tarmul abrupt unde este situate acest oras incantator, turistii se pot bucura de o priveliste de vis, si de apele turcoaz. In acest loc te poti relaxa si bucura de o atmosfera linistita. In plus, preturile sunt pentru fiecare buzunar, asa ca merita sa profiti la maximum.

 

Sursa: omofon