Top 3 alegeri neinspirate in pat

Daca esti inca intr-un moment al vietii in care experimentezi pe partea sexuala sau esti intr-o relatie stabila, dar nu iti doresti inca o sarcina, atunci contraceptia joaca un rol foarte important in viata ta.

Sexul poate fi unul dintre cele mai placute moduri de a-ti petrece timpul alaturi de partener, dar poate deveni o sursa de griji atunci cand neglijezi contraceptia. Astazi ai insa o solutie sigura pentru situatiile in care lucrurile scapa de sub control: pilula de a doua zi.

CITESTE SI: Pozitii sexuale in functie de zodia lui

Pentru ca iti doresti sa fii in siguranta si protejata, iata un top al celor mai riscante alegeri atunci cand vine vorba despre contraceptie:

1. Retragerea. Cunoscuta si sub denumirea de coitus interruptus, aceasta presupune un control foarte bun din partea barbatului, care, in mod ideal, reuseste de fiecare data sa se retraga in timpul actului sexual inainte de a ejacula. Insa, de multe ori neprevazutul isi face loc, iar sarcina apare fie pentru ca barbatul nu a reusit sa se retraga la timp, fie din cauza lichidului pre-ejaculator, care poate contine spermatozoizi activi.

2. Metoda calendarului. Daca retragerea depinde 100% de barbat, folosirea corecta a metodei calendarului depinde in totalitate de femeie. Si aceasta este o practica traditionala de contraceptie, cu o eficienta scazuta, intrucat depinde de constanta ciclului menstrual si a perioadei fertile. Chiar si femeilor care se stiu cu un ciclu regulat de ani buni li se poate intampla ca, din anumite motive, organismul sa aiba un mic decalaj care, daca se sincronizeaza cu un contact sexual neprotejat, poate conduce la o sarcina nedorita. Este de ajuns sa spunem ca metoda calendarului esueaza in 25% din cazuri (1 din 4 femei).

3. Prezervativul. Conform cercetarii Emergency Contraception Study, o treime dintre cei care folosesc prezervativul au avut parte de un „accident” in pat: acesta fie s-a rupt, fie a alunecat. Prezervativul este insa singurul care te poate proteja de HIV si de alte boli cu transmitere sexuala si, de aceea, nu trebuie sa lipseasca niciodata atunci cand ai un partener sexual nou.

CITESTE SI: 9 lucruri pe care nu le stiai despre sex

Cele trei metode de mai sus sunt insa preferate de aproape jumatate dintre romance, ceea ce inseamna tot atatea motive pentru care 27% dintre femeile din Romania au apelat cel putin o data la avort.

Pilula de a doua zi simplifica insa lucrurile, pentru ca ofera o optiune rapida de a evita aparitia unei sarcini nedorite si de a recapata linistea si controlul atunci cand vine vorba despre sex si contraceptie.

Sursa: cosmopolitan