TOP 4 POZITII SEXUALE indicate in timpul SARCINII

TOP POZITII SEXUALE SARCINA. Cat este de sigur este actul sexual in timpul sarcinii? Care sunt pozitiile indicate? Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele intrebari pe care le au viitorii parinti dupa ce au aflat vestea cea mare. Citeste articolul si afla TOP 4 POZITII SEXUALE indicate in timpul SARCINII.

TOP POZITII SEXUALE SARCINA. Obiceiurile sexuale ale cuplului nu trebuie modificate in timpul celor noua luni atata timp cat sarcina nu este pusa in pericol, sustin specialistii. Daca te gandesti ca bebelusul poate fi afectat de actul sexual in sine, afla ca el este protejat de lichidul amniotic in care sta si de membrana care inchide colul uterin.

CITESTE SI: TOP 5 ZODII CARE TREBUIE SA SE CASATOREASCA PANA LA 30 DE ANI 

TOP POZITII SEXUALE SARCINA. Chiar daca apetitul sexual poate avea de suferit in primul trimestru de sarcina din cauza oboselii si a greturilor matinale, in cel de-al doilea trimestru lucrurile se modifica. Dorinta sexuala a femeii poate fi, in unele cazuri, chiar mai mare decat era inainte de sarcina. Cauza? Schimbarile hormonale ce se petrec in corpul gravidei.

TOP 4 POZITII SEXUALE indicate in timpul SARCINII sunt:

La capitolul pozitii sexuale lucrurile sunt simplificate. Confortul ambilor parteneri si evitarea penetrarii profunde sunt esentiale in alegerea pozitiei sexuale.

1. Pozitia misionarului, modificata

Chiar daca pozitia clasica presupune ca barbatul sa stea deasupra femeii, in timpul sarcinii pozitia poate fi modificata pentru ca femeia sa se simta mai confortabil. De aceasta data, barbatul este cel care sta culcat pe spate, cu picioarele usor flexate, in timp ce femeia este cea care sta deasupra.

Astfel, ea este cea care poate controla mai usor miscarile, ritmul lor, dar si nivelul de penetrare. Spre deosebire de celelalte pozitii sexuale, cea a misionarului, cu modificarile de rigoare, permite contactul vizual al partenerilor, ceea ce poate face ca sincronizarea sa fie perfecta.

Indicata:  in primul si cel de-al doilea trimestru de sarcina.

2. Pozitia  «lingura»

Pozitia este considerata ca fiind una dintre cele mai confortabile dintre cele indicate in timpul sarcinii. In aceasta pozitie, femeia nu simte niciun fel de presiune asupra abdomenului sau asupra uterului, dar are si mai multe posibilitati de miscare. Femeia este cea care sta culcata pe o parte, in timp ce partenerul sta in spatele ei.

Pozitia favorizeaza o penetrare mai putin profunda si permite, in acelasi timp, ca partenerii sa se atinga in timpul actului sexual. Un mic sfat pentru cuplurile care aleg aceasta pozitie: femeilor le este recomandat sa evite sa stea pe partea dreapta. Pe masura ce sarcina inainteaza, uterul poate apasa pe vena cava inferioara, principala vena ce alimenteaza cu sange jumatatea inferioara a corpului.   

Indicata: in cel de-al doilea trimestru, dar si in al treilea (atat cat este permis).

3. Barbatul in spatele femeii

O alta pozitie indicata in lunile de sarcina pentru confortul pe care il ofera este cea in care barbatul sta in spatele partenerei. Femeia se poate sprijini pe palme si genunchi, in timp ce barbatul poate sta si el in genunchi. Pentru mai mult confort in zona abdomenului si a sanilor, femeia se poate sprijini pe o perna.

Desi barbatul este cel care controleaza actul sexual, pozitia nu presupune o presiune directa asupra abdomenului, iar ritmul miscarilor si nivelul de penetrare poate fi stabilit de catre parteneri. Chiar daca aceasta pozitie nu permite contactul vizual intre parteneri, cei doi pot comunica pentru ca actul sexual sa fie unul reusit pentru ambele parti.

Indicata: in cel de-al doilea trimestru de sarcina. 

CITESTE SI: Secretele SARUTULUI: 10 lucruri pe care ar trebui sa le stii 

4. Fata in fata

Daca vrei sa „folosesti” stimularea vizuala ca factor excitant in timpul actului, atunci trebuie sa optezi pentru aceasta pozitie sexuala. Pe langa confortul pe care-l ofera, pozitia presupune un grad mare de apropiere a partenerilor.

Femeia se poate aseza pe o parte (indicat partea stanga a corpului), barbatul in fata ei, iar ea ridica piciorul peste trunchiul lui astfel incat sa permita penetrarea. In aceasta pozitie, burtica gravidei nu este presata, iar partenerii pot stabili usor unghiul de penetrare, dar si ritmul miscarilor. 

Indicata: al doilea si al treilea trimestru de sarcina.

Pont: Fiti creativi si gasiti si alte pozitii confortabile pentru amandoi. Daca nu te simti confortabil intr-o pozitie anume poti apela la autostimulare, fie la stimularea partenerului.

In ce situatii nu este indicat actul sexual in sarcina:

–    risc iminent de avort

–    risc de nastere prematura

–    sangerari vaginale

–    col dilatat sau prea scurt

–    alte sarcini pierdute sau nasteri premature

–    placenta previa (placenta blocheaza cervixul).

INFO:  Actul sexual poate ajuta la „antrenarea” muschilor uterini, dar si intarirea celor pelvieni.

Sursa text: click.ro