Top 5 accesorii camping pentru o excursie reușită

Vara este perioada excelenta pentru camping si activitati in aer liber. Dar, inainte de a incepe calatoria, trebuie sa stii ce accesorii camping sunt pur si simplu obligatorii pentru o odihna de nota 10.

Bineinteles, bagajul unui calator poate varia in functie de nevoile si cerintele vacantei. Cineva, chiar si in cea mai indepartata calatorie, va lua o chitara, in timp ce altcineva prefera sa ia un minim de lucruri. Dar exista o lista de lucruri necesare, fara de care, in salbaticie, nu te poti lipsi.

Top 5 lucruri necesare in camping

In orice excursie de camping, baza pentru o existenta confortabila este echipamentul potrivit. Daca esti nou in camping sau doresti sa explorezi o regiune noua, este o idee buna sa verifici in prealabil lista de mai jos. Aceasta enumera toate lucrurile de baza pe care ar trebui sa le iei cu tine. Asadar, pregateste-te cu intelepciune pentru excursia cu cortul si ia cele mai importante lucruri:

Alege corturi de camping mari daca ai decis sa mergi cu familia sau prietenii in excursie. Acestea trebuie sa fie rezistente pentru activitati in natura si aventuri in drumetii.

Verifica in prealabil daca fermoarele, materialul si stalpii sunt in stare buna de functionare. In timp ce iti planifici calatoria, nu uita sa tii cont de rezistenta la vant, de protectia impotriva umezelii, de ventilatie si de plasele de tantari. Totodata, cortul trebuie sa fie insotit de o saltea buna si un sac de dormit.

Ia cu tine vase de gatit rezistente la caldura si tacamuri. Daca planifici o excursie mai lunga si pe o distanta mare, alege un set de vase rezistent si care poate fi folosit de multe ori. Pe langa setul standard (cana, lingura, castron, cutit) vei avea nevoie si de: un ceainic, o placa de taiat, un termos, niste cani, etc.

Ai nevoie de o lampa de camping compacta si usoara, potrivita anume pentru acest gen de activitati. Acesta permite iluminarea eficienta a interiorului si exteriorului cortului (chiar si iarna), oferind in acelasi timp o lumina suficient de puternica prin utilizarea de LED-uri de mare putere.

Arzatoarele pornesc focul chiar si in conditii de umezeala si umiditate. Modelele moderne sunt usoare si au aprindere automata, ceea ce le face usor de utilizat.

Atunci cand alegi un arzator de camping, gandeste-te la dimensiunea buteliei de gaz. Ar trebui sa fie suficienta pentru a gati mancare pentru toate zilele in care vei calatori. Bineinteles, poti alterna intre utilizarea arzatorului si realizarea unui foc, daca conditiile meteorologice o permit. 

Poate fi dificil sa mergi cu cortul fara un cutit de buzunar. Da preferinta unui cutit multifunctional care sa poata deschide o conserva, sa taie alimente si sa te ajute sa tai scoarta unui copac, daca este necesar. Cutitul trebuie sa fie usor, robust si la indemana.

Trusa de prim ajutor

In salbaticie se poate intampla orice, asa ca nu neglija trusa de prim ajutor. In mod clasic, fiecare turist ar trebui sa aiba propria trusa personala de prim ajutor cu medicamentele minime de care are nevoie. Asigura-te ca ai: bandaje, solutii antispetice, analgezice, antipiretice, etc.

Navigator

Un navigator pentru o excursie in padure este un atribut esential, care va asigura orientarea in zona. De asemenea, poti lua o busola si o harta pentru a te orienta inc az de urgenta.

Nu uita: intr-o drumetie, confortul si sanatatea personala a fiecarui participant este de importanta majora. Prin urmare, este indispensabil sa alegi cu intelepciune cel putin echipamentele de baza.

Tu esti gata de drumetie? Ai echipamentul deplin pentru o excursie reusita?