Top 5 cele mai rele metode de tortura medievale

De-a lungul timpului au existat o serie de torturi  de-a dreptul sadice de care oamenii s-au rugat sa nu aiba parte vreodata. Iata 5 dintre cele mai crunte:

1.  Taurul incins

Una dintre metodele de tortura din perioada medievala o reprezenta inchiderea condamnaţilor intr-un taur de metal, sub care se facea un foc. Astfel metalul atingea temperaturi foarte mari, iar cel inchis acolo se prajea de viu.

2. Tortura spaniola

Spaniolii au gasit o metoda crunta de a-si pedepsi raufacatorii: ii atarnau pe o bucata de lemn, dezbracaţi si incepeau sa le sfasie pielea de pe corp cu un instrument special. Incredibil de dureros!

CITESTE SI:24 de fotografii istorice care te vor lasa fara cuvinte

3.  Spargatorul de capete

Acest instrument morbid a fost folosit pentru a strivi capul celui condamnat, cauzandu-i o durere imensa inainte de moarte: mai intai dinţii erau striviţi, dupa care ochii si creierul. De-a dreptul sadic!

4. Cuierul

Instrumentul era folosit pentru a disloca toate oasele din corpul victimei. Aceasta era legata de obiectul de tortura si suferea dureri groaznice deoarece cuiele strapungeau intreg corpul.

5. Piele jupuita

Probabil cea mai crunta metoda de tortura din epoca medievala a reprezentat-o jupuirea pielii acuzatului. Victima era asezata pe o masa, legata de maini si de picioare. Cineva incepea sa-i jupoaie pielea, incepand de la faţa si terminand cu membrele. De cele mai multe ori, cel torturat murea inainte ca procesul sa ajunga la final.

Sursa: Bravo