TOP 5 Idei Inedite de Amenajare a Camerei de zi

Te gândești să îți amenajezi camera de zi? Există atât de multe variante pe piață, încât ar trebui să nu începi fără un plan bine pus la punct. Pentru început, gândește un buget în care vrei să te încadrezi, apoi pune pe hârtie toate elementele importante de care ai nevoie.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl faci după ce ai stabilit bugetul este crearea unui mood-board. Gândește-te ce culori și texturi îți plac, caută câteva poze cu living-uri care îți plac și încearcă să conturezi o imagine a modului în care va arăta. În caz că nu ai foarte multă inspirație, ți-am pregătit TOP 5 idei inedite de amenajare a camerei de zi.

Pereți nonconformiști

De ce să îți vopsești pereții într-o culoare simplă, atunci când există multe moduri prin care le poți da viață. O idee inedită este să optezi pentru panouri decorative. De exemplu, poți îmbrăca un întreg perete în cărămidă falsă dacă îți dorești un aspect urban super cool. Aceste profile decorative perete sunt ușor de montat și sunt extrem de rezistente în timp.

Vintage restaurat

O piesă de mobilier vintage, restaurată cu un aer modern va reprezenta piesa de rezistență a sufrageriei. Poți alege un dulap vechi, vopsit într-o culoare vibrantă, sau o masă de cafea căreia să îi dai viață cu o patină într-un ton viu, precum albastru sau roșu.

Combinații neașteptate

O combinație de vechi cu nou v-a oferi un aer eclectic întregii camere. Te poți folosi de obiecte clasice de mobilier, alăturate unor elemente de design modern, precum covoare cu print, tablouri pop-art și decorațiuni moderne.

Jungla urbană

Accentele de natură nu trebuie să te ducă neapărat cu gândul la munte și la pădurile de pini. Dacă ești o persoană solară, îți poți crea propria junglă tropicală în camera de zi. Alege plantele potrivite, un tapet cu palmieri și mobilă din răchită. În plus, poți folosi covoare împletite care amintesc de covoarele tradiționale africane.

Pereți negri și artă

Poți să îți creezi propria ta galerie de artă în camera de zi, fără să fie nevoie să cheltui mulți bani. Caută picturi realizate de artiști locali sau găsește un print-shop unde să îți realizezi chiar și copii după tablouri celebre. Dacă vrei un efect inedit, vopsește pereții în negru și alege câteva piese de mobilier colorate. Amenajarea unei camere de zi inedite nu este dificilă. Trebuie doar să ai curajul să ieși din tiparele clasice și alegi alăturări armonioase dar neașteptate, culori îndrăznețe și print-uri ieșite din comun. Cu un plan bine pus la punct, nu va fi dificil să ajungi la un rezultatul perfect.