Top 5 lucruri nestiute despre infidelitate

Iata cateva statistici despre frecventa si cauzele infidelitatii:

1. SE INTAMPLA MAI DES DECAT CREZI

Chiar daca statisticile variaza, acestea indica in mod general ca intre 20% – 50% dintre barbati si 15% – 30% dintre femei, au aventuri extraconjugale. Se pare ca aceste statistici nu s-au schimbat de cateva decenii.

CITESTE SI:7 lucruri gresite pe care barbatii le fac in pat

2. SI PERSOANELE CU UN MARIAJ FERICIT AU AVENTURI AMOROASE

Un studiu a dezvaluit ca 56% dintre barbati si 34% dintre femei au avut aventuri amoroase, chiar daca au spus despre mariajul lor ca este unul „fericit”, sau „foarte fericit”.

3. DIFERENTA DINTRE SEXE NU SE MAI APLICA ATUNCI CAND VINE VORBA DESPRE INFIDELITATE

Femeile tind sa insele cu 40% mai mult astazi, decat acum 20 de ani. Unele persoane invinovatesc internetul, care ajuta femeile sa se implice mult mai usor in relatii extraconjugale.

4. BARBATII VOR SEX, FEMEILE VOR IUBIRE

Un studiu arata ca 57% dintre femei au declarat ca au avut sentimente pentru partenerul lor extraconjugal, in timp ce doar 27% dintre barbati au simtit la fel.

CITESTE SI: De ce nu le mai plac barbatilor virginele?

5. AR PUTEA FI GENETIC

Infidelitatea ar putea fi predeterminata genetic. Un studiu din 2010 leaga dopamina D4, unul dintre principalii neurotransmitatori de la nivelul sistemului nervos (substata implicata si in controlul conduitelor afective si ale emotiei, printre care consumul de droguri sau alcool, si dependenta de jocurile de noroc), cu infidelitatea.

 Sursa: elle