Top 5 motive pentru care companiile aleg Nearshoringul pe piata IT

Daca te gandesti la externalizarea proiectelor de dezvoltare software, esti departe de a fi singurul.

In ultimul deceniu, mai multe companii au adoptat optiunea de nearshoring in Romania ca o modalitate de a raspunde asteptarilor crescande ale clientilor, de a reduce costurile si de a obtine un avantaj competitiv intr-un peisaj digital cu ritm rapid de dezvoltare.

Ce reprezinta de fapt nearshoringul?

Nearshoring-ul este un model in care o companie colaboreaza cu o echipa cu sediul intr-o alta tara. Cu toate acestea, diferenta este ca furnizorii de servicii opereaza in tarile apropiate. Avantajele nearshoringului includ:

In continuare vom descrie cateva dintre principalele motive pentru care externalizarea nearshore este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti extinde capacitatile:

Companiile cauta acum externalizarea ca mijloc de a mentine impulsul si de a tine pasul cu cerintele din ce in ce mai mari ale utilizatorilor. Astazi, companiile de toate dimensiunile se bazeaza pe dezvoltatori de software terti pentru a sprijini roluri solide si strategice cu solutii inovatoare pe care multe echipe interne nu le pot oferi.

Astfel, nearshoringul ofera o linie directa dezvoltatorilor din tarile apropiate, permitand in acelasi timp economii de costuri prin reducerea cheltuielilor generale si a fortei de munca.

Adesea, companiile apeleaza la nearshoring ca o modalitate usoara de a reduce problemele cauzate de barierele lingvistice si de normele culturale care ingreuneaza indeplinirea obiectivelor si a termenelor limita. Cu toate acestea, alinierea inseamna mai mult decat un limbaj comun si parteneriatele de externalizare a stilului de viata tind sa functioneze cel mai bine atunci cand exista o afinitate culturala puternica intre ambele echipe.

Externalizarea permite organizatiilor sa lucreze cu experti care utilizeaza metodologii mature, in conditiile potrivite.

In cele mai multe cazuri, externalizarea functioneaza cel mai bine atunci cand unii membri ai echipei lucreaza in colaborare la site-ul furnizorului, iar altii lucreaza de la sediul clientului.

Respectiv, cu instrumentele potrivite – conferinte video, chat si un spatiu de lucru digital partajat, externalizarea nearshore este o modalitate excelenta de a asigura o dezvoltare software eficienta, de inalta calitate si o experienta mai colaborativa.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale lucrului cu o companie de dezvoltare web nearshore este ca vei avea acces la o lista profunda de experti care lucreaza cu tot felul de tehnologii moderne. Companiile se pot conecta cu usurinta cu experti cu abilitati specifice care sunt greu de realizat sau gasi.

Unul dintre cele mai comune motive pentru care companiile externalizeaza proiectele de dezvoltare este economiile de costuri.

Nearshoringul poate reduce drastic numarul de ore de lucru si resursele necesare pentru a atinge termenele limita, reducand astfel costul total al fiecarui proiect.

Cand vine vorba de cresterea productivitatii si economisirea costurilor la proiecte, externalizarea poate fi o optiune ideala pentru orice afacere. Dezvoltarea de software Nearshore a devenit din ce in ce mai populara in aceste zile si nu este surprinzator de ce.