TOP 5 tips & tricks pentru un machiaj de seară reușit

Machiajul este o artă, iar pentru majoritatea femeilor acesta este esențial zi de zi și seară de seară indiferent de activități sau eveniment. Femeile își doresc întotdeauna un machiaj perfect, indiferent de situație, iar de cele mai multe ori petrec zeci de minute în fața oglinzii, în încercarea de a obține machiajul perfect.

După cum știi deja pentru a avea un machiaj de seară reușit trebuie să ții cont de câteva reguli esențiale. Astfel, pentru a-ți veni în ajutor am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să obții machiajul perfect.

Respectă ordinea etapelor

Știm că ești tentată să aplici mai întâi baza de machiaj si fondul de ten, însă make-up artiștii recomandă să începi machiajul cu ochii și sprâncenele. Astfel, definește forma sprâncenelor și modelul de machiaj al ochilor, iar apoi ocupă-te de ten. Acest lucru te va ajuta să obții un ten impecabil și să estompezi accentele care pot apărea mult mai pronunțate după ce folosești fardul de pleoape sau tușul.

Pregătește tenul pentru machiaj

Sebumul sau alte impurități care stau la suprafața pielii ar putea face ca fondul de ten să nu aibă o aderență perfectă cu pielea feței, iar după câteva ore să capete un aspect neplăcut. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că faci săptămânal un peeling, după care aplici o cremă hidratantă pentru ca tenul tău să-și recapete vitalitatea. Abia după ce ai urmat acești pași poți aplica fondul de ten care are nevoie de puțin timp înainte de a trece la pasul următor pentru a intra bine în piele.

Fixează machiajul și oferă-i strălucire

Fixează machiajul cu puțină pudră pentru strălucire și accentuează zona pomeților, a tâmplelor și vârful nasului pentru un aspect fresh.

Folosește pensule de calitate

Așa cum spuneam și mai sus, make-up-ul este o artă astfel că este esențial să ai la îndemână cele mai bune instrumente și produse calitative pentru ca rezultatul final să fie desăvârșit. Pensulele potrivite te ajută să aplici corect fardurile, să faci un amestec natural și să obții efecte spectaculoase.

De asemenea, este importantă și întreținerea acestor ustensile. Spălarea pensulelor este esențială dacă vrei să nu ai probleme cu tenul, să nu îți apară acnee, puncte negre sau alte afecțiuni. Reține că o pensulă încărcată de machiaj atrage ca un magnet bacteriile care pot dăuna grav tenului. Astfel, pentru a evita aceste neplăceri este suficient să clătești ustensilele cu puțin săpun sau șampon cel puțin o dată pe săptămână. Speram că toate aceste sfaturi și recomandări te vor ajuta să ai machiajul pe care ți-l dorești.