TOP CINCI STUDII SURPRINZATOARE DESPRE SEX

William Masters si Virginia Johnson au ajuns faimosi ca urmare a studiilor inovatoare despre sexualitate pe care le-au desfasurat la Universitatea Washington, din St. Louis, in anii 1950 si 1960, atat de faimosi incat americanii au realizat un serial TV despre munca lor (Masters of Sex, produs de Showtime).

Descoperirile facute de ei au schimbat felul in care gandim despre sex si despre sexualitatea femeilor in particular. Ei au fost cei care au aratat, pentru prima data, ca femeile pot avea mai multe orgasme, spre exemplu. Acestea au fost idei revolutionare la vremea lor, insa cercetarile recente cu privire la acest subiect i-ar uimi pana si pe ei.

CITESTE SI: MAI POTI in FIECARE ZI? 7 SFATURI PENTRU CRESTEREA ZILNICA A LIBIDOULUI 

1. Lumina afecteaza fertilitatea femeilor

Menstruatia femeilor obisnuia sa coincida cu perioadele in care era luna noua, adica atunci cand noptile erau mai intunecate, in timp ce ovulatia avea loc atunci cand afara era luna plina si deci mai multa lumina. Lumina artificiala a stricat legatura dintre femei si natura, reiese dintr-o cercetare stiintifica.

2. Femeile pot ramane insarcinate la cinci sau chiar opt zile dupa ce au facut sex

Studiile au aratat ca spermatozoizii pot supravietui pentru o perioada relativ lunga de timp, astfel incat ovulul poate fi fecundat chiar si la opt zile dupa sex.

3. Femeile sunt mai creative daca au orgasm

Tot din cercetarile moderne reiese ca femeile care au orgasm sunt mai increzatoare, mai productive si mai creative. Cercul este unul inchis deoarece femeile au parte de orgasme mai intense atunci cand sunt creative.

CITESTE SI: Cele 5 AVANTAJE NEBANUITE ale BARBATILOR SCUNZI

4. Tocurile pot influenta negativ experienta sexuala a femeilor

Tocurile pot crea o contractie a planseului pelvin, ceea ce reprezinta o problema deoarece inseamna ca acesta nu se mai poate contracta prea mult in timpul actului sexual. Prin urmare, femeia are parte de o experienta mai putin intensa.

5. Statul pe scaun le poate excita pe femei

Nervii situati in spatele oaselor sezutului sunt cei care “activeaza” tesuturile din vagin. In anumite situatii, femeile se pot excita stand pe scaun.

Sursa: TIME.com