TOP tendințe în design interior: rezidențial&business

Ultimii ani au venit cu numeroase schimbări în materie de design interior, iar opțiunile de pe piață sunt nelimitate. În lumea businessului, sediul central sau birourile în care își desfășoară activitatea compania sunt un mod prin care aceasta își comunică valorile și conceptul.

Din acest motiv, atenția acordată designului business a crescut din ce în ce mai mult și spațiile tradiționale care aveau rol strict funcțional au fost transformate în funcție de personalitatea companiilor. Nevoia unui design mult mai bine pus la punct a apărut și în cadrul rezidențial, după o perioadă îndelungată în care multe persoane și-au desfășurat activitatea acasă. Am pregătit o listă cu câteva dintre tendințele care s-au remarcat anul acesta:

Tavane statement

Ultimele tendințe în materie de design interior au renunțat la tavanele albe, simple în favoarea unor modele creative și pline de personalitate. Modelele geometrice, 3D, corpuri de iluminat încorporate în cele mai ingenioase moduri, și elemente din lemn, toate și-au făcut locul proiectele de amenajări interioare, indiferent dacă este vorba despre idei amenajare camera copii, de o cafenea sau de un birou.

Pereți vegetali

Pereții vegetali reprezintă structuri verticale cu diferite plante integrate și cu sisteme de irigare incluse. Este un trend care a luat amploare în amenajare de spatii office deoarece, pe lângă funcția lor estetică, au și rol de filtrare a aerului prin absorbția de monoxid de carbon.

În plus, este dovedit științific că acest tip de element are un impact major asupra concentrări angajaților și are un efect asupra productivității la locul de muncă, ducând la o creștere de 15% al nivelului de productivitate. Pereții vegetali pot fi incluși și în designul interior al caselor, în mod special în sufrageriile cu spații mari, pentru crearea unei atmosfere relaxante.

Japandi

Japandi este o tendință în designul de interior care combină minimalismul japonez cu estetica rustică scandinavă, având ca rezultat un spațiu neutru, minimalist, dar în același timp cald și confortabil. Simplitatea și liniile fine, alături de culorile deschise și tonurile monocromatice, alături de utilizarea texturilor fine, precum catifeaua, cașmirul și mătasea ajută la conturarea atmosferei.

Pereți texturați

Lambriurile, fototapetul, pereții cu profile 3d și pereții din beton reprezintă moduri foarte bune prin care se poate conferi personalitate unui spațiu. Acest aspect este valabil atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele business.

Avantajul major constă în izolarea fonică pe care o oferă, motiv pentru care sunt o soluție foarte bună în mod special pentru sălile de conferință sau camerele în care au loc ședințe.

Culori calde

După câțiva ani în care tonurile gri au fost preponderente, designul interior a îmbrățișat nuanțele calde, pentru a crea o atmosferă calmă. Nuanțe de verde și albastru intens, alături de Very Peri, culoarea anului propusă de Pantone se regăsesc în paletele favorite din cele mai mari portofolii de design.