TOPUL CELOR 10 “RATATI” CARE AU INFLUENTAT ISTORIA LUMII

Multe personalitati nu a izbutit sa se afirme la o varsta frageda. Steven Spielberg a fost respins la de trei ori de Facultatea de Film, Thomas Edison a fost concediat de la primele doua locuri de munca, iar Albert Einstein a picat examenul de admitere la Politehnica. Va prezentam mai jos zece mari personalitati istorice, care au schimbat lumea, desi au avut un inceput dificil in viata.

10. Steven Spielberg

Este cel mai cunoscut regizor de la Hollywood, filmele sale au revolutionat cinematografia, inca cariera lui s-a lovit initial de numeroase obstacole. Steven Spielberg a fost respins de trei ori de Facultatea de Teatru, Film si Televiziune a Universitatii din California. Ulterior, s-a inscris la alta facultate, dar a abandonat studiile.

9. Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh a vandut un singur tablou, pentru o suma foarte mica. Cumparatorul era un prieten. Marele pictor olandez a lasat in urma circa 800 de picturi, care in prezent se vand pentru sute de milioane de dolari, insa Van Gogh nu a fost niciodata succes in timpul vietii sale.

8. Bill Gates

Bill Gates nu parea destinat succesului dupa ce a renuntat la Harvard si a inceput o afacere esuata, alaturi de cofondatorul Microsoft, Paul Allen. Dupa falimentul companiei Traf-O-Data, Bill Gates a infiintat Microsoft.

7. Abraham Lincoln

In prezent, este considerat unul dintre cei mai mari conducatori ai Statelor Unite, insa viata lui Lincoln nu a fost usoara. In tinerete, a mers la razboi cu gradul de capitan si a fost retrogradat la simplu soldat. Lincoln a inregistrat numeroase esecuri si in viata civila. A inceput mai multe afaceri, care au dat faliment, si a fost infrant in mod repetat in alegeri pentru diferite functii publice.

6. Henry Ford

Henry Ford a ramas in istorie pentru linia de asamblare inovatoare, insa el nu a avut succes de la inceput. Inainte de a intemeia Ford Motor Company, el a mai infiintat cinci firme. Toate au dat faliment.

5. Thomas Edison

In copilarie, un profesor i-a spus lui Edison ca este ”prea prost ca sa invete ceva”. Daca scoala a fost grea pentru el, nici munca nu a fost mai usoara. Edison a fost concediat de la primele doua locuri de munca. Nici ca inventator, el nu a cunoscut succesul prea repede. Edison a facut circa 1.000 de incercari pana cand a reusit sa inventeze becul.

4. Winston Churchill

A avut doua mandate de prim-ministru, a condus Marea Britanie la victorie impotriva nazismului si a primit Premiul Nobel pentru literatura in 1953, insa viata Winston Churchill nu a fost presarata numai cu succese. A avut mari probleme la scoala, chiar a ramas repetent in clasa a sasea, iar in cariera politica a pierdut alegerile de fiecare data cand a candidat, pana la varsta de 62 de ani, cand a devenit prim-ministru.

3. Isaac Newton

Fara indoiala, Isaac Newton a fost un geniu, insa in tinerete a cunoscut destule esecuri. Nu a fost niciodata un elev stralucit, iar atunci cand a incercat sa conduca ferma familiei a esuat atat de lamentabil, incat un unchi a preluat afacerea si l-a trimis la Cambridge, unde a devenit savantul care a revolutionat fizica.

2. Charles Darwin

In tinerete, Charles Darwin a renuntat la o cariera in medicina, iar tatal sau il critica frecvent pentru ca era prea lenes si visator. Chiar Darwin nota: ”am fost considerat de toti profesorii mei si de tatal meu un baiat foarte obisnuit, cu o inteligenta mai degraba sub medie”. Probabil ca l-au judecat prea aspru.

1. Albert Einstein

Pentru cei mai multi oameni, numele lui Albert Einstein este sinonim cu geniul, insa nici macar parintii lui nu puteau sa intuiasca acest lucru in copilarie. Mai mult, Einstein nu a vorbit pana la varsta de 4 ani, iar parintii lui se temeau ca ar putea avea un handicap mintal. Nici la scoala nu s-a descurcat prea bine, fiind mai degraba un autodidact. Prima incercare de a intra la Universitatea Federala Politehnica (ETH) din Zürich s-a soldat cu un esec. Desi era pasionat de matematica si fizica, Einstein nu a trecut examenul de admitere.

Sursa text: historia.ro