TOPUL celor mai cunoscuti PILOTI de FORMULA 1

Spaniolul Fernando Alonso este cel mai cunoscut pilot din Formula 1, in timp ce, germanul Sebastian Vettel, castigatorul ultimelor patru editii ale CM, ocupa abia locul 4, informeaza cotidianul L’Equipe. Topul a fost stabilit in urma unui studiu efectuat in 13 tari inaintea debutului sezonului 2014 din Marele Circ.

Studiul a fost facut de agentia Repucom, prin intermediul CelebrityDBI, in Argentina, Brazilia, China, Franta, Germania, India, Italia, Mexic, Russia, Spania, Marea Britanie, SUA si Turcia.

Alonso (Ferrari), dublu campion mondial, in 2005 si 2006, este cunoscut de 71,14% dintre cei intervievati, insa in SUA cota sa de notorietate este redusa, 12,76%. 

Citeste si: BILLBOARD: TOP 10 CEI MAI BINE PLATITI CANTARETI DIN LUME

Pe locul 2 se situeaza britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, cu 63,65%, iar pe locul 3 este brazilianul Felipe Massa, fost la Ferrari, acum la Williams, cu 58,14%.

Doar 54,3% dintre intervievati au auzit de pilotul care a dominat Formula 1 in ultimii patru ani, Sebastian Vettel (Red Bull). Insa cota de notorietate a germanului in tara sa natala este aproape maxima: 97,58%. Finlandezul Kimi Raikkonen completeaza topul primilor cinci piloti, dupa trecerea sa la Ferrari.

Realizatorii studiului afirma ca notorietarea lui Alonso nu ar trebui sa surprinda, tinand cont de faptul ca el face parte din echipa uneia dintre marcile cele mai cunoscute din lume.

Sezonul 2014 al CM de Formula 1 va debuta duminica, la Melbourne, unde va avea loc Marele Premiu al Australiei.

Sursa foto: 

Sursa foto: hispaniclondon.wordpress.com